Taida: Ik kom terug, zeker weten

Icoon AlgemeenGisteren vertrok ze nog naar Sarajevo, en nu al heeft Taida Pasic laten weten absoluut terug te willen komen. Als ze haar examens in mei heeft gemaakt en daarvoor is geslaagd, keert ze in augustus terug naar haar pleegouders in Winterswijk. Het achttienjarige meisje wil in Nederland de universitaire studie internationaal recht gaan studeren: "Ik kom terug, zeker weten."

"Met een vwo-diploma op zak, is de kans groot dat het verzoek ingewilligd wordt," zegt haar pleegmoeder Hennie Meulenkamp. "De bedoeling is dat ze dan in augustus terug komt naar Nederland, om aan een universitaire opleiding te beginnen."

"Ze is van het vliegveld opgehaald door haar ouders, bij wie ze voorlopig gaat wonen. De komende weken gaat ze zich voorbereiden op het examen, dat op 17 mei - parallel aan het examen in Nederland - begint", aldus de pleegmoeder.

In zijn vonnis zei de rechter dat Taida destijds de normale procedure had moeten volgen, door een aanvraag tot machtiging voorlopig verblijf (mvv) te doen. Dit wil ze nu alsnog doen.

"Hoewel de omstandigheden in Sarajevo verre van optimaal zijn, hoop ik me nu in alle rust te kunnen voorbereiden op het halen van mijn vwo-diploma", zei Taida vlak voor vertrek. "Als dat is gelukt, wil ik zo snel mogelijk terugkeren in Nederland, om me op mijn toekomst te kunnen richten."

Door de Immigratie- en Naturalisatiedienst wordt bevestigd dat Taida met een schone lei kan beginnen, als ze een mvv indient.


Taida Pasic