Koningin bezoekt Zeewolde en Almere

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix brengt vandaag op Koninginnedag een bezoek aan Zeewolde en Almere. Het is gebruikelijk dat de koningin met haar familie op Koninginnedag het land in gaat, en diverse plaatsen bezoekt. Dit jaar gebeurt dat voor de 25ste keer.

De koningin wordt om tien uur in Zeewolde ontvangen door een fanfare en tweehonderd kinderen die het Wilhelmus zingen. Na het volkslied is het tijd voor ouderwetse gezelligheid als tobbedansen, een rollend tapijt, een vierpersoonsbroek, een tweelingfiets en touwtrekken.

Rond twaalf uur arriveert de koningin met de boot in Almere. Daar wordt ze ontvangen door Idols-ster Floortje, die samen met een groep kinderen het Almere-lied zingt. Cabaretier Jörgen Raymann zorgt voor de afsluiting vandaag.

In het Duitse Heinsberg zit men ook niet stil. Ook daar wordt Koninginnedag gevierd, omdat het stadje met zo'n 43.000 inwoners vernoemd zou zijn naar een ver familielid van de Oranjes. De inwoners van de stad kunnen vandaag met guldens betalen en de stad wordt versierd met oranje ballonnen.