Rabobank tevreden over Flecha

Olga (Nuongirl)
Rabobank is tevreden over het team tijdens Parijs-Roubaix. Met Juan Antonio Flecha had de Nederlandse wielerploeg voor het eerst sinds jaren weer eens, tot diep in de finale, een kansrijke renner mee.

Het feit dat de Spanjaard wel erg met zijn krachten smeet, werd met de mantel der liefde bedekt. "Zijn manier van koersen past bij ons team", aldus Adri van Houwelingen.

"Tot drie keer toe heb ik hem gevraagd zich wat in te houden, maar het hielp niet", aldus Van Houwelingen, die tijdens de klassieker de ploegleidersauto van Rabobank bestuurde. "Ik heb daar geen moeite mee. Het is tegennatuurlijk voor die jongen om met de handrem te rijden. Ik word liever zevende op de manier van Flecha, dan derde op de manier van Van Petegem."

Flecha was een van de slachtoffers van de dichte spoorwegovergang op tien kilometer van de finish, maar het Rabo-kamp was mild in zijn oordeel daarover. "Het was een reguliere Parijs-Roubaix, waarin de sterkste heeft gewonnen. Daar kon zelfs die trein niet tegenop", zei Van Houwelingen.

Flecha zelf was niet erg tevreden na de wedstrijd, en vooral niet met de organisatie. "Deze wedstrijd wordt georganiseerd door dezelfde mensen die de Tour de France organiseren. Ze vinden zichzelf de beste organisatie ter wereld. Na vandaag weet ik wel beter."