Moordenaar Duitse allochtonen slaat voor negende keer toe

MisdaadEr is weer een persoon omgebracht in de bizarre reeks moorden op buitenlanders in Duitsland. Een afgelopen donderdag in Kassel doodgeschoten 21-jarige Turk, blijkt met hetzelfde wapen te zijn gedood als acht eerder omgebrachte personen. Het vorige slachtoffer viel twee dagen ervoor in Dortmund; een 39-jarige Turkse kioskhouder.

De moordserie startte in 2000. De slachtoffers, acht Turken en één Griek, hadden allen een klein bedrijfje, maar verder lijkt de dader hen volgens het Duitse OM alleen op hun afkomst te hebben uitgekozen.

Volgens de Duitse media is het moordwapen een Tsjechische Ceska, kaliber 7,65. Wat het motief is voor de ogenschijnlijk racistische seriemoordenaar blijft onduidelijk. De moorden vonden plaats in onder meer Nuernberg, München, Hamburg, Rostock en Dortmund. Men heeft al naar mogelijke verbindingen in het drugsmilieu gezocht. Voorlopig richt het onderzoek zich op Turkije. Veel van de slachtoffers onderhielden contacten met een im- en exportfirma te Istanbul. De politie vermoedt ook dat er twee moordenaars actief zijn.


Compositiefoto van de dader