Finale WK Voetbal met gouden bal

Icoon VoetbalDe finale van het WK Voetbal komende zomer in Duitsland zal gespeeld worden met een gouden bal. De Engelse krant Times meldt dit vandaag. De bal is ontworpen door Adidas.

De winnaar van de finale, en dus de uiteindelijke wereldkampioen, mag de vier opvolgende jaren alle eventuele kwalificatiewedstrijden voor zowel het continentale kampioenschap als de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 in Zuid-Afrika met een gouden bal spelen. Of dat ook zal gebeuren is overigens de vraag, want sponsoren van de nationale voetbalbonden zouden kunnen protesteren tegen het gebruik van een door een concurrent geproduceerde bal.

De andere wedstrijden tijdens het kampioenschap zullen gespeeld worden met een zwart-witte bal. Een zwart-witte bal werd voor het laatst tijdens het WK in 1994 gebruikt. Specialer aan de zogenaamde 'Zeitgeist'-bal is echter misschien wel dat er voor het eerst sinds 1966 een logoloze bal wordt gebruikt op een wereldkampioenschap; in 1970 was Adidas zelf de eerste producent die een logo op de WK-bal plaatste.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!