Inter-coach Mancini denkt aan vertrek uit Italië

De trainer van Internazionale, Roberto Mancini, denkt er serieus over na om na dit seizoen te vertrekken uit Italië. Dit naar aanleiding van de aanval van aanhangers van zijn club op spelers van Inter.

"Wat er is gebeurd vergroot de kans dat ik naar het buitenland vertrek. Ik heb er genoeg van om met randzaken bezig te zijn. Voetbal moet gaan om winnen en plezier maken. In Italië is dat helaas niet mogelijk," aldus Mancini.

Het incident vond afgelopen zondag plaats op een luchthaven in Milaan. De selectie van Internazionale keerde toen terug van de uitwedstrijd tegen Ascoli. De boze supporters uitten hun frustraties over de uitschakeling van hun ploeg in de Champions League door het Spaanse Villarreal. Bij de aanval liep middenvelder Cristiano Zanetti verwondingen aan het hoofd op.

Internazionale strijdt met stadsgenoot AC Milan om de tweede plaats in de Italiaanse Serie A, die plek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Aankomende vrijdag moeten beide teams het tegen elkaar opnemen.

Na het incident op de luchthaven betuigde AC Milan openlijk hun steun aan de selectie van Inter. Zondag staakten spelers van Milan kort voor de thuiswedstrijd tegen Chievo om hun solidariteit met de aartsrivaal te tonen. Hierdoor begon de wedstrijd tien minuten later.