Boek: Allison Dubois - Kus ze niet vaarwel

Voor de fans van het bekende televisieprogramma Char, zal dit boek een lust zijn om te lezen.
Voor sceptici onder ons, is dit een boek waarvan het lezen de moeite niet loont. Dubois begint de eerste pagina's door iets te vertellen over zichzelf. In tegenstelling tot de gegevens die ze noemt waarmee ze justitie meerdere malen heeft geholpen, laat ze nu extreem veel aan de verbeelding van de lezer over.
Na het uitspitten van het eerste hoofdstuk zou ik nog steeds geen zinnige omschrijving van deze schrijfster kunnen geven, anders dan wat globale achtergrond informatie.




De voorbeelden die ze geeft om te bewijzen dat ze een gave heeft, komen op mij persoonlijk over als aanwijzingen die zelfs een kip kan geven. Feit blijft dat ze behulpzaam is geweest bij het oplossen van vermissingen zoals al eerder genoemd is. Ze zal zeker wel een bepaalde gave hebben, en waarschijnlijk ook een zeer vriendelijke vrouw zijn, maar in haar boek heeft ze zichzelf wat negatief neergezet. Ten eerste komt ze over als een ijdele vrouw, die zichzelf graag veren in de kont steekt. Ten tweede tot een persoon die het niet goed kan verwerken als er niets met haar gegeven informatie wordt gedaan.

Wel moet haar nagegeven worden dat ze erg open is over haar gezin, waarbinnen zich meerdere mediums blijken te bevinden. Tevens weet ze Dubois eerder genoemde voorkomen te corrigeren, door heel stellig vast te houden aan het feit dat je met een gave als die van haar, geen mensen behoort te kwetsen, en soms beter kunt blijven zwijgen. Dit pleit dan wel weer voor haar.



Buiten de voorbeelden van opgeloste zaken en informatie hierover, heeft de schrijfster enkele hoofdstukken geschreven waarin ze handreikingen geeft om paranormale gaven te ontdekken bij kinderen en tieners. Hiernaast geeft ze advies in hoe deze jonge mensen kan worden geleerd om met hun gaven om te gaan.

Ook speciaal aan de sceptici heeft ze een hoofdstuk gewijd. In dit hoofdstuk noemt ze voornamelijk de spot die gedreven wordt, en heeft Dubois het over het niet openstaan voor bovennatuurlijke zaken. Dit zou de verklaring zijn waardoor deze personen niets waarnemen. Kortom, ze lijkt de sceptici niet serieus te nemen. Een heerlijk hoofdstuk voor de sceptici om zich eens heerlijk te laten frustreren.

Een boek welke duidelijk is geschreven voor een grote doelgroep, maar die echter slechts een klein publiek zal weten te raken.




Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.ISBN: 90 229 9147 4 Pagina's: 219
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!