Baby dood na mishandeling jeu de boules-bal

Icoon MisdaadEen in september vorig jaar overleden baby is vermoedelijk gestorven aan de gevolgen van zware mishandeling door de ouders. Het Amsterdamse meisje werd onder meer tegen haar hoofd geslagen met een jeu de boules-bal. Het Openbaar Ministerie meldde dat haar vader haar tevens zou hebben geschopt en door elkaar geschud.

De 37-jarige vader en de 36-jarige moeder worden door Justitie verdacht van zware mishandeling met de dood als gevolg. Het meisje overleed vorig jaar september, acht dagen na haar geboorte. Volgende week woensdag volgt een pro-forma zitting, waarbij de ouders voor de rechter moeten verschijnen.

De ouders stonden al een jaar onder begeleiding van maatschappelijk werkers en Bureau Jeugdzorg in Amsterdam vanwege problemen rondom een zevenjarig halfzusje van de overleden baby. Dit meisje is na de dood van de zuigeling uit huis geplaatst.

Het is overigens niet de eerste keer dat de vader verdacht wordt van zware mishandeling van een kind. Er loopt ook een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de dood van een kind uit een eerdere relatie van de man. Hij zou zijn twee maanden oude zoontje zo krachtig door elkaar hebben geschud, dat de baby aan de gevolgen hiervan in september 1991 overleed.