Tekort 360-consoles binnen 4-6 weken opgelost

Maarten (kepler)
Peter Moore heeft in een toespraak gezegd dat binnen vier tot zes weken iedereen een winkel kan binnen lopen en een Xbox 360 kan kopen. Hij verdedigde ook de wereldwijde launch; er zijn korte-termijn tekorten geweest, maar we hebben een duidelijk voordeel in de toekomst. Het was de juiste beslissing volgens hem. Er was ook een tekort aan onderdelen, maar die zijn nu voldoende in de winkels te vinden.
quote
"There were component shortages, but they've been fixed. Now we're starting to cook. We're building a vibrant, rich and profitable business model for the future."

Hij heeft ook verteld dat 54% van de Xbox 360-eigenaren gebruik maakt van Xbox Live, tegen 10% van de eerste Xbox. Of hij hiermee alleen Xbox Live Gold (de betaalde versie) bedoelt, of ook Xbox Live Silver is niet helemaal duidelijk. Het is het doel van Microsoft om dit percentage vast te houden gedurende de life-cycle van de Xbox 360. Via Xbox Live zijn er al vier miljoen producten van Xbox Live Marketplace gedownload en er zijn twee miljoen Xbox Live Arcade games gedownload.

Moore zegt dat het downloaden van Xbox Live Arcade-demo's een groot succes is te noemen. Ongeveer 36% van de gamers die Geometry Wars heeft geprobeerd heeft ook de volledige game gekocht. Het gemiddelde percentage voor de Xbox Live Arcade games ligt rond de 20%. "Nothing normally converts from sample to purchase at a rate of 35 percent. It's proof positive that we are dragging gaming into the online era." aldus Peter Moore en hij omschrijft Xbox Live Arcade als: "The Sundance of independent games."