Defensiepersoneel betrapt op seksparkeerplaats

Een verborgen camera van SBS 6 heeft personeel van Defensie betrapt op seksparkeerplaats 't Vaerland, langs de A59 tussen Waalwijk en Waspik. Twee beveiligingsmedewerkers van het Regionaal Militair Commando Zuid (RMC-Zuid) reden onder diensttijd en met een dienstauto naar de parkeerplaats waar ze op zoek waren naar illegale prostituees voor wat vertier.

De twee mannen zijn verantwoordelijk voor de bewaking van defensiegebouwen en opslagplaatsen in Zuid-Nederland. Ze rijden rond in een wit bestelbusje met de woorden 'Koninklijke Landmacht'. In de buurt van de parkeerplaats ligt de militaire kazerne van Oirschot. 'T Vaerland staat bekend als een oppikplaats voor prostituees.

In een gesprek met de verslaggever geven ze toe voor "de vrouwen" te komen. Ze lopen rond in hun donkerblauwe dienstuniform en dragen een pistool op de heup. Hun strepen hebben ze tijdelijk verwijderd. Ze leggen uit dat ze een vest dragen om hun uniform en dienstwapen te verbergen, al is deze toch op de beelden te zien. Op de vraag of ze niet bang zijn gesnapt te worden, zeggen de twee mannen: "We moeten rondrijden. Als er alarm is, roepen ze ons wel op."

De landmacht wil de beelden wel zien en sluit niet uit dat de mannen ontslagen worden.