Atari in financiële problemen

Maarten (kepler)
Het bedrijf Atari Inc, Amerikaanse tak van de Franse uitgever Infogrames, zit in financiële problemen en het is de vraag of ze hier uit zullen komen. Atari heeft in het laatste kwartaal van 2005 een verlies gedraaid van 4.8 miljoen dollar, tegen een winst van 19.6 miljoen in het jaar daarvoor.

Alhoewel er nog steeds verlies gedraaid wordt zijn de cijfers toch een kleine verbetering. De maanden ervoor is er nog meer verlies gedraaid, wat het totale verlies op 62.8 miljoen dollar brengt. In het jaar 2004 had Atari nog een winst van 14.8 miljoen. Atari heeft geld geleend bij de HSBC, maar die weigert nu om ze nog meer geld te geven. Atari is nu op zoek naar andere manier op het geldtekort op te lossen en ze willen dit doen door een andere bank te zoeken (die wel geld wil lenen), het verkopen van verschillende licenties of het dicht gooien van sommige afdelingen. Er wordt ook gekeken naar het uitstellen van verschillende projecten.

Terwijl het bedrijf dus in problemen verkeert heeft de directeur een aantal nieuwe games aangekondigd, waaronder een nieuwe Stuntman game voor de Xbox 360, een nieuwe Alone in the Dark voor de PC en Battlezone voor de PSP.