Arrestatie in rel Britse molestatievideo

Icoon OorlogDe Britse militaire politie is erin geslaagd een man te lokaliseren die te maken heeft met de video waarop Britse soldaten Irakese jongeren molesteren. Behalve deze informatie bracht het ministerie van Defensie niets over de zaak naar buiten.

Ervan uitgaande dat de betreffende video echt is, is de Britse militaire politie ijverig op zoek naar de identiteit van betrokken soldaten. Er zijn al enkele gissingen welke brigade de martelingen heeft uitgevoerd, maar zekerheid is er nog niet.

De video is waarschijnlijk gefilmd door een Britse officier. De stem die op de band te horen is, zou hem toebehoren. De Irakezen die zijn opgepakt tijdens een betoging worden op zijn aanmoediging door soldaten gemolesteerd.

Op de video is te zien dat soldaten weerloze jongeren op zeer wrede wijze in elkaar schoppen. Ook bespotten de soldaten smeekbedes van de slachtoffers. De Britse premier Tony Blair reageerde gisteren geschokt op de beelden, die vermoedelijk gemaakt zijn in 2004. Volgens hem wordt alles op alles gezet om de zaak uit te zoeken.


De voorpagina van News of the World gisteren