'Genverbrander' Woord van het Jaar

Icoon Sitenews - WeblogHet woord 'genverbrander' is bij de verkiezing van 'Het Woord van het Jaar 2005' tot winnaar uitgeroepen. Het eigenlijk door Robbert van den Broeke 'uitgevonden' woord, werd aangemeld door de FOK!weblog en de redactie van het 'Het Woord van het Jaar 2005' feliciteert op haar site FOK.nl met een fraai staaltje internetdemocratie.

Het woord 'genverbrander' kwam naar voren in het programma 'Er is zoveel meer', waarin Robbert Van den Broeke met Irene Moors op bezoek ging bij Corrie, wier man zelfmoord had gepleegd. Van den Broeke gaf aan het einde van de uitzending zeer gedetailleerde informatie over een vorig leven van Corrie. In haar vorig leven zou de man van Corrie 'genverbrander' zijn geweest. Op de website waar Van den Broeke waarschijnlijk zijn informatie vandaan had, was echter een spelfout gemaakt. Het beroep van de genoemde man was eigenlijk 'geneverbrander'.

De FOK!weblog heeft een prijs gewonnen met de verkiezing en mensen die gestemd hebben op het woord kunnen nog reageren op dit blogje om in aanmerking te komen voor de prijs. We vertrouwen op jullie eerlijkheid.