Leer je eigen game maken

Arjen (Mr_Belvedere)
Altijd al eens je eigen game willen maken? Dat kun je leren!

Een beetje kort dag, maar op vier of vijf januari in de Media Plaza te Utrecht (bij de Jaarbeurs) kun je naar een Masterclass Game Creation.

De masterclass wordt gegeven door Mark Overmars, ontwikkelaar van Game Maker en hoogleraar Informatica aan de Universiteit van Utrecht. Studenten van de Universiteit Utrecht presenteren de workshop. Tutorials van Game Maker worden verschaft tijdens de workshops.


Game Maker

De masterclass is bedoeld voor middelbare scholieren van 12-20 jaar en kost 35 euro. Als je bij het inschrijfformulier de code GoBtVunjeI krijg je 15% korting.

De cursus bestaat uit één dag. In een dag leer je in dynamische omgeving alles over het ontwikkelen van computer games. Je begint met een presentatie over de 'historie van computer games'. In deze presentatie leer je hoe computergames zijn ontstaan.

Daarna volgt een dynamisch interactieve workshop. Er worden allerlei game aspecten uitgelegd en deze ga je direct in de praktijk brengen door middel van oefeningen. Je hoort wat de criteria zijn voor een leuke en goede game. Bovendien denk je zelf na over het ontwerp jouw eigen game.

Na de lunch volgt er een hands-on practicum waarbij de nadruk ligt op het maken van een computergame. Hoe maak je een game in de praktijk? De dag wordt afgesloten met een presentatie over de huidige stand van zaken in computergame design.

Mocht je met een groep groter dan 5 personen willen komen neem dan contact op met Kim Leemreize van Media Plaza op 030-2914117