Zoek in alle platen uit de top 40

Hoe je het ook bekijkt, de hitlijst der hitlijsten blijft de Nederlandse Top 40. Ook Jeff haalde iedere week trouw het Top 40-blaadje en speurde naar de dalers, stijgers, zakkers en de platen die 'stationair' noteerden.

De site Walravens.info is sinds enkele jaren als muziekfeitenliefhebber niet uit mijn bookmarks weg te denken. Na drie jaar heeft de webmaster besloten een restyling door te voeren.
Op de site kun je zoeken naar alle platen die sinds 1965 in de Nederlandse Top 40 hebben gestaan: hoe veel weken stond een bepaalde plaat in de lijst, wat was de top 40 van week 23 in 1976, wat was de hoogste notering van een artiest, hoe deden andere platen van dezelfde artiest het, hoe was was de top 100 van 1987, noem het maar op. Een soort hitdossier online dus, maar de webmaster laat op de site uitdrukkelijk weten dat de site niets met het hitdossier te maken heeft. Oordeel zelf.

* Wil je vervolgens weten wat het verhaal achter de desbetreffende plaat is, dan kun je je nog uitleven op songfacts.com.