Arnhem plakt ramen seksploitanten af

Red Light DistrictDe gemeente Arnhem gaat ramen van seksexploitanten die na woensdag nog in bedrijf zijn met ondoorzichtige folie beplakken. Vanaf deze dag moet raamprostitutie in het roemruchte Spijkerkwartier voltooid verleden tijd zijn. Na tien jaar juridische strijd met de seksuitbaters kreeg de gemeente in november eindelijk groen licht voor de maatregel.

Kort voor de jaarwisseling waren nog enkele tientallen ramen in gebruik. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het niet de bedoeling de prostituees die woensdag nog niet zijn vertrokken onmiddellijk op straat te zetten. "Zij krijgen nog een waarschuwing dat de ramen echt dicht gaan. Uiteindelijk plakken we desnoods ramen af. Maar het duurt wel enkele dagen voor het zover is." De gemeente wil van de buurt een gewone woonwijk maken. Op een voormalig industrieterrein moet een eroscentrum komen, waar de Arnhemmers die voor een beetje geld een beetje liefde zoeken in de toekomst terecht kunnen.

Exploitanten en vrouwen die het Spijkerkwartier in Arnhem hebben verlaten of dat binnenkort gaan doen, blijken echter hun werkzaamheden op grote schaal naar Deventer te verplaatsen. Ook zou een aantal richting de Randstad zijn vertrokken. Het nabijgelegen Nijmegen blijkt als nieuwe vestigingsplaats niet in trek.