Veel autoruiten vernield in Amsterdam

PolitieDe Amsterdamse politie maakt jacht op een groep Marokkaanse jongeren tussen de 16 en 20 jaar die afgelopen vrijdagnacht én in de nacht van Oud op Nieuw ongeveer 50 autoruiten aan diggelen hebben geslagen. De onrust ontstond vrijdagnacht in de omgeving van de Tolstraat (Diamantbuurt). De politie kwam er met honden aan te pas waarna de rust weerkeerde. AT5 meldt dat de rel begon met ruzie over vuurwerk.

In de Oudejaarsnacht sloegen de jongeren even verderop opnieuw toe in de buurt van de Tweede van der Helststraat (De Pijp). Volgens de politie betreft het waarschijnlijk dezelfde groep. Tot nu zijn nog geen arrestaties verricht, maar dat gaat volgens een politie-woordvoerder wel snel gebeuren. Men is namelijk in het bezit van camerabeelden.

AT5 melde vandaag dat er ook uit de Spaarndammerbuurt berichten over vernielde autoruiten waren binnengekomen. Bewoners reageerden geschrokken over de omvang van de schade: ''Het is echt een heel slecht begin van het nieuwe jaar'', aldus één van hen.

Doel van de hoofdstedelijke politie is om het baldadige gedrag zo snel mogelijk de kop in te drukken en de rust in de buurt te herstellen. De gewelddadigheden speelden zich zoals gezegd deels in de Diamantbuurt af. De politie heeft echter niet de indruk dat het om dezelfde groep gaat die eerder een stel die buurt uitjoegen. Het is daar momenteel juist heel rustig, aldus de woordvoerder.