Duitser metselde babylijkjes in keldervloer

Icoon MisdaadEen 48-jarige Duitser heeft bekend de lijkjes van twee van zijn pasgeboren kinderen in de vloer van de kelder in zijn woning te hebben ingemetseld. De man is zich op Oudejaarsavond zelf bij de politie in zijn woonplaats Altenburg komen aangeven. De baby's zijn begin en midden jaren '90 begraven.

Naar aanleiding van de bekentenis werden in het huis inderdaad de resten van de twee kinderen gevonden. Michael K. en zijn 44-jarige vrouw Sabine zijn daarop in verzekering gesteld. Hoe de kinderen zijn overleden is niet duidelijk. Volgens de vrouw is ze beide kinderen in de vijfde zwangerschapsmaand verloren. Uit sektie zou echter zijn gebleken dat het om 'volgroeide' baby's gaat.

De man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, hoewel zijn aandeel in de zaak nog verder onderzocht wordt. Het echtpaar heeft nog twee kinderen, van 18 en 22 jaar oud. Een paar maanden geleden vond de Duitse politie in Frankfurt an der Oder negen babylijkjes. Deze pasgeboren kinderen werden allen door hun moeder kort na de geboorte gedood.