Xbox 360 uitverkocht

Icoon GamesVannacht om 00:01 begon de verkoop van de Xbox 360, maar in heel Nederland is de Xbox 360 nu alweer officieel uitverkocht. Microsoft Nederland wil niet vertellen hoeveel consoles er verkocht zijn, maar de de schatting is ongeveer 10.000 stuks.

Iedereen die een pre-orderkit heeft gekocht zal ook gegarandeerd een console krijgen, aldus Paul Naber. Hij is erg tevreden over de launch in Nederland: 'Normaal zijn Nederlanders een nuchter volkje, maar als je ziet dat er alleen in Den Haag al driehonderd man om middernacht hun spelcomputer kwamen afhalen, dan hebben we een hype bereikt waar we niet op gerekend hadden. Bij elke winkel waar we zijn gaan kijken stonden ruim voor openingstijd mensen in de rij - en dat waren in de meeste gevallen nog pre-orderklanten ook.'

Er waren ook nog een paar duizend core-systems beschikbaar voor de gamer die geen pre-orderkit heeft gehaald. Naber ontkent de geruchten dat Microsoft zelf het tekort heeft gepland om op deze manier een hype te creëren. 'Die geruchten wil ik graag uit de wereld helpen. Als we er honderdduizend konden verkopen, zouden we dat graag doen. Hoge bomen vangen veel wind; zeker op het internet krijgt elk gerucht, goed of slecht, tegenwoordig de ruimte. Het is géén truc, we hebben er echt niet meer.' In december zullen er een aantal duizend extra consoles het land binnen komen zegt hij en die gaan allemaal naar de klant.

Op het internet zijn er ook geen exemplaren meer te vinden en verschillende webshops klagen over de beschikbaarheid en zeggen dat ze pas in 2006 een nieuwe levering krijgen. Er zijn duizenden Xbox 360 consoles via Internet besteld maar er zijn er maar een paar honderd geleverd. Naber heeft hierover het volgende te zeggen: 'De communicatie met webshops en postorderbedrijven verloopt via een distributeur, en die communicatie is niet optimaal geweest. Wij hebben daar helaas geen enkele zeggenschap over.' De webshops die hun Microsoft-artikelen via de officiële kanalen besteld hebben, zullen in december op enige leveringen kunnen rekenen.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.