De Fauw, Gudde en Bouaouzan kunnen bijtekenen

Sparta Rotterdam wil de komende maand gebruiken om diverse contracten te verlengen. Het gaat hierbij om de aflopende contracten van Wouter Gudde, Davy de Fauw en Rachid Bouaouzan.

Deze drie zijn echter niet de enige waarbij het contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Dit geldt ook nog voor Frank Kooiman, Nebojsa Gudelj, Jan Michels, Edwin van Bueren, Danny Schenkel, Christophe Kinet en Tom Zoontjes (gehuurd van AZ). Voor hen is er nog geen duidelijkheid waar ze volgend seizoen zullen spelen.

Kinet zal volgend seizoen niet meer in het Kasteel spelen. Op dit moment herstelt de Belg van een operatie aan zijn lies, maar hij heeft al te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd zal worden. De Rotterdamse ploeg hoopt dan ook dat ze deze speler kunnen verkopen als in januari de tranfsermarkt weer open gaat.

Hoe het de andere zes spelers zal vergaan wil algemeen directeur Peter Bonthuis niet zeggen. Kooiman en Van Bueren zijn op dit moment wisselspeler. Het ligt dus voor de hand dat dit tweetal geen nieuw contract zal krijgen. Bij Gudelj en Michels ligt dit anders. Deze twee spelers gaan al lang mee in het betaald voetbal, en hebben dus een hoop ervaring. Het probleem is dat ze voor voetbalbegrippen al behoorlijk op leeftijd zijn. Michels is al 36 jaar, en Gudelj wordt begin volgend jaar 37. Mochten deze spelers hun contract dus verlengen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk maar om één seizoen gaan.

Tot slot zijn er dan nog twee verdedigers over, Schenkel en Zoontjens. De laatste wordt dit seizoen gehuurd van AZ, dus de club uit Alkmaar zal beslissen wat er volgend seizoen met hem gaat gebeuren. Schenkel heeft dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd gespeeld. Trainer Wiljan Vloet krijgt echter wel een goede indruk van deze speler. "Danny doet het uitstekend," zei Vloet al in een eerder interview. "Hij heeft leiderskwaliteiten, durft spelers op de trainingen op hun fouten te wijzen. Dat kan deze groep goed gebruiken."