Trajectcontroles morgen van start

80-kilometerzoneDe trajectcontroles op de snelwegen in de Randstad waar je sinds kort maar maximaal tachtig kilometer per uur mag rijden, begint morgen. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft vandaag bekend gemaakt dat de camera's op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig, morgen aangezet zullen worden.

Sinds 1 november mag er op de A10 West tussen Nieuwe Meer en de Coentunnel (Amsterdam), de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein (Rotterdam), de parallelbanen van de A12 tussen Oudenrijn en Lunetten (Utrecht) en de A12 tussen het Prins Clausplein en Den Haag-Centrum maximaal tachtig worden gereden. In alle steden wordt de snelheid in beide richtingen gemeten.

De maximale snelheid is verlaagd om de luchtkwaliteit in de omgeving te verbeteren. De doorstroming wordt er echter niet beter van. Sinds de invoering stonden er meer files dan voorheen. De 'nieuwe' files zouden ontstaan doordat automobilisten op de rem gaan staan bij het naderen van de zones.