"Williams blijft trouw aan de FIA"

Dennis (dennistd)
Nadat afgelopen maand Red Bull Light al heeft aangegeven dat het team in de Formule 1 blijft, krijgt Bernie Ecclestone er mogelijk een nog een nieuwe bondgenoot bij. Frank Williams heeft namelijk besloten om het GPMA-verdrag nog niet te tekenen. Dit verdrag is een overeenkomst tussen de teams die zich af willen scheiden van de huidige F1.

Het team wil de reden hiervoor niet prijsgeven, maar volgens een bericht in The Times is dit een voorteken van het besluit om in de F1 te blijven. Een woordvoerder van het team van Frank Williams meldt echter dat het team zich momenteel aan het beraden is over wat de beste optie is.

"Het is correct om te stellen dat Williams de GPMA-overeenkomst niet heeft ondertekend, maar over de achterliggende gedachte willen we op dit moment niks zeggen. We blijven zoeken naar een oplossing die de lange termijn van de sport garandeert, voor de Formule 1 in het algemeen", aldus Williams.

Volgens geruchten zijn Williams, Toyota, Ferrari, Jordan/Midland, Red Bull en Red Bull Light op dit moment de grootste bondgenoten van Ecclestone. Deze laatste vier hebben al een verdrag gesloten met Ecclestone, wat betekent dat ze ook in 2008 deel uit zullen maken van de Formule 1.

Volgens de geruchten is Ecclestone bereid om na 2008 twee keer zoveel geld aan de teams te betalen dan nu het geval is, mits ze hun handtekening zetten onder een overeenkomst waarin staat dat ze ook na 2008 actief te zijn in de Formule 1. "Iedereen weet wat ik te bieden heb en dat ik het meen. De GPMA wil simpelweg teveel macht. De F1 daarentegen bestaat al vijftig jaar en is de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een succes. Het is aan de overige teams om of voor het geld of voor het risico te kiezen", vertelt Ecclestone.