Brons voor Oranje onder-17

Michel (Baraja)
Oranje onder-17 heeft de bronzen medaille veroverd op het WK in Peru. Gisteravond versloeg de ploeg van Ruud Kaiser Turkije met 2-1.

Oranje begon met drie wijzigingen ten opzichte van het verloren halve finale duel tegen Mexico. Buijs, Pieters en Emnes verschenen allen aan de aftrap in plaats van Biseswar, Van der Kooij en Vorthoren. Nederland startte fel en dat leverde via John Goosens al snel een kans op. De Ajacied miste echter van dichtbij. Even later opende Goossens wel de score, na een mooie pass van Jeffrey Sarpong. Vlak voor rust kregen beide ploegen een uitstekende kans, maar door goed keeperswerk van Tim Krul en Volkan Babacan bleef het bij 1-0.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Wel kreeg Turkije twee uitgelezen mogelijkheden. Eerst schoot Köse op de paal, waarna Yilmaz oog in oog met krul miste. Nederland loerde wat op de counter, en die tactiek bleek bijna lonend wanneer Goossens de paal raakte. Toch was het Goossens die met een hard schot twee minuten voor tijd de wedstrijd besliste. Nederland bibberde nog even na de aansluitingstreffer van Sahin, maar houdt toch brons over aan dit WK.

”We zijn erg trots met deze overwinning. Het was opnieuw een moeilijke wedstrijd, zeker toen we met 2-0 voorkwamen. Voor ons is dit even mooi als een gouden medaille,” reageerde Kaiser na afloop. De echte gouden medaille ging echter naar Mexico, dat sensationeel met 3-0 Brazilië versloeg. Vela (topscorer van het toernooi met vijf treffers), Esparza en Guzmán scoorden voor de nieuwe wereldkampioen.