[NFL]De Colts verslaan de Titans

Redactie FOK!frontpage
De Colts offense ontwaakt dankzij Peyton Manning en zijn receivers. De vragen rondom de offense van de Indianapolis Colts kunnen weer in de ijskast in, want Manning kan weer touchdowns gooien.

De Colts versloegen de Titans op eenvoudige wijze met 31-10. Manning was weer bezig in de MVP modus met 264 passing yards en vier touchdowns. Manning en Marvin Harrison evenaarden een NFL record van meeste touchdowns tussen een quarterback en wide receiver. Zij staan nu gelijk met Hall of Famer Steve Young en toekomstig Hall of Famer Jerry Rice.

De ground game van de Colts zorgde voor een goede aanvalsbalans, dankzij 90 rushing yards van Edgerrin James. Hierdoor kon de verdediging van de Titans niet terugzakken in coverage, wat tegen Manning dit jaar een effectieve verdediging is gebleken.

De zwakke verdediging van de Titans speelde eveneens een rol in de uitbarsting van Indianapolis. Slechte coverages en late tackles deden de thuisploeg niet veel goeds. De offense van Tennessee had zelf ook moeite met scoren, waardoor de defense lange perioden op het veld staat en snel uitgeput raakt.

De Titans zijn een van de jongste teams in de league en dat was wel te zien. Veel penalties, drops en een domme fouten zorgden voor veel verknoeide drives. Tennessee (1-3) zal dit jaar niet mee gaan doen in de race om de AFC en moet nog een stuk volwassener worden. Het mist nog het aanpassingsvermogen van een ervaren en intelligent team.

Indiana blijft echter maar winnen, staat nu op 4-0 en lijkt zich klaar te gaan maken voor homefield advantage in de playoffs. De afgelopen twee jaar eindigde de droom van de Colts steeds bij de Patriots in Foxboro. Hoever de Colts werkelijk zijn, moet nog blijken als ze hun eerste echte test gaan krijgen: een team met zowel een goede aanval als verdediging.