Telefónica wil KPN overnemen

Het Spaanse telecom-bedrijf Telefónica wil KPN overnemen. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de krant zou Telefónica twintig miljard euro willen betalen voor de overname. De onderhandelingen zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. Het is volgens de krant nog onduidelijk hoe KPN heeft gereageerd op de toenaderingspoging van de Spaanse branchegenoot. Een woordvoerder van Telefonica wilde zondag geen commentaar geven en bij KPN was volgens het dagblad niemand bereikbaar

Het is niet de eerste keer dat het Spaanse bedrijf zijn oog heeft laten vallen op de Nederlandse branchegenoot. Vijf jaar geleden ketsten fusiebesprekingen af, omdat niet alle commissarissen van het Spaanse bedrijf de plannen zagen zitten. KPN zag daarin te weinig steun en haakte af. Het aandeel van de Nederlandse Staat in KPN bedroeg destijds 43 procent. Inmiddels is dat aandeel gedaald tot zo'n veertien procent.

Update 10.05 uur
Telefónica ontkent dat het met KPN onderhandelt over een overname, in tegenstelling tot wat The Wall Street Journal meldde.