Michael Jackson opnieuw naar rechtbank

Icoon Showbiz nieuwsMichael Jackson blijft een regelmatige bezoeker van de rechtbank. Opnieuw is Michael Jackson aangeklaagd, drie weken geleden werd hij nog vrijgesproken van kindermisbruik, dit keer omdat zijn honden een vrouw hebben aangevallen. Ook een financieringsbedrijf wil Jackson opnieuw in het beklaagde bankje hebben.

Het financieringsbedrijf, Prescient Acquisition Group (PAG), werd door de popster ingehuurd om hem in woord en daad bij te staan bij het aflossen van zijn schuld aan een bank. De schuld bedraagt zeker 272 miljoen dollar (een kleine 225 miljoen euro). Voor het aflossen van deze schuld maakte de organisatie een bedrag van 537 miljoen dollar vrij. Ook zou een deel van dit bedrag ten goede komen aan het opkopen van het resterende deel van de rechten op Beatle-nummers.

Volgens de PAG heeft Jackson het geld echter niet gebruikt voor de bestemde doeleinden. Hierom wil het bedrijf de popster aanklagen voor contractbreuk. Ook zou het bedrijf recht hebben op negen procent van de totale af te lossen schuld, maar het bedrijf claimt dit bedrag nooit te hebben gehad. Een rechtbank in Manhattan zal bepalen of en hoeveel geld Jackson aan het bedrijf moet betalen.

Jackson
Jackson met zijn vader na de vrijspraak drie weken geleden