Kopmannen T-Mobile putten hoop uit ritzege

Michel (Baraja)
In het kamp van T-Mobile kon men vandaag opgelucht ademhalen na de ritzege van Alexander Vinokourov. De Kazak kondigt meteen alweer nieuwe aanvallen aan. Ullrich is intussen blij dat hij vandaag geen tijd heeft verloren.

Voor Vinokourov is het de tweede etappezege in zijn Tourloopbaan. Zijn eerste was in 2003 in Gap, maar die werd een beetje overschaduwd door de val van Beloki. Nu ging alle aandacht wel naar hem uit en dat één dag na zijn nederlaag in Courchevel. ‘Vino’ is een blij man na zijn zege: ”Ik ben tevreden dat ik gewonnen heb, zeker na dinsdag toen ik mijn ritme niet vond. Ik wilde vandaag zo vroeg mogelijk aanvallen om de rit op gang te schieten. Gelukkig kreeg ik Botero nog mee.”

De vlucht van Vinokourov brengt hem op de twaalfde plaats in het klassement. De renner van T-Mobile wil echter meer: ”We moeten zeker gaan aanvallen in de Pyreneeën. Deze overwinning geeft ons een mooi steuntje in de rug.” Ook Jan Ullrich was heel content na afloop van deze etappe, ondanks het feit dat hij geen seconde kon goedmaken op Armstrong: ”Onze tactiek heeft goed gewerkt: we hadden besloten om aan te vallen en dat lag Vinokourov goed.”

Ullrich weet zich ook nog niet verslagen: ”Er wachten nog twee zware ritten in de Pyreneeën en een tijdrit. Het is nog tien dagen tot in Parijs. Het is zeker prettig dat ik vandaag geen tijd heb verloren op Armstrong. Deze ritzege is bovendien super voor de ploeg.”