'Armstrong is een bedrieger'

'Armstrong bedriegt het publiek en het wielrennen. Niemand kent zijn ware gelaat. Dat moet maar eens veranderen' deze zware uitspraak komt niet van een misnoegde Ullrichfan, maar van Mike Anderson tot vorig jaar een boezemvriend en medewerker van Lance Armstrong.

Al dan niet toevallig op de dag dat Armstrong andermaal het hele peloton uiteen reed beschuldigde zijn ex-boezemvriend en ex-medewerker Mike Anderson hem in de Franse krant "Le Monde" van dopinggebruik. "In februari 2004 was ik aan het rommelen in Armstrongs huis in Gerona. In de badkamer vond ik een potje met het label van androstenini, een verboden spierversterkend middel. Enkele dagen na mijn vondst begon Armstrong heel koel tegen mij te doen, hij behandelde me sindsdien ook niet meer als een vriend, maar louter als een personeelslid." aldus Anderson die nog twee andere verhalen aan Le Monde vertelde.

In mei 2004 stonden er plots speurders van het Amerikaanse anti-dopingagentschap voor zijn ranch in Texas waar ik aan het werk was. Hij vertelde me altijd waar hij was, maar niet die bewuste dag. Tot hij opeens terug opdook toen iemand van zijn entourage me vroeg om te kijken of de speurders al vertrokken waren en ik dit bevestigde"

"In die periode praatte ik ook met hem over Johan Museeuw, ik vertelde hem dat volgens de pers Museeuw steroïden gebruikt zou hebben. 'Ach dat doet toch iedereen' reageerde Lance ijskoel."