Antwerps koppel wil in fles naar Amerika varen

De 67-jarige avonturier Fons Oerlemans en zijn acht jaar jongere vrouw Kee zijn van plan om in een grote fles naar Amerika te varen. Het is niet voor het eerst dat het Antwerps paar dergelijke overtochten maakt. Al meerdere keren voeren ze in vreemde voorwerpen. Zo stak Fons in een soort duikboot en op een vlot de Atlantische Oceaan over. Hun laatste reis dateert van twintig jaar geleden.

Het echtpaar kreeg het idee doordat ze tijdens hun reizen regelmatig flessen in de zee zagen dobberen. Fons kon het idee van een "flesboot" niet loslaten. Mede door de gestroomlijnde vorm van de flessen, besloot hij een fles van groot formaat te maken. De kosten draagt Fons zelf daar hij geen sponsors voor de reuzefles kon vinden.

De boot zal op de Schelde worden uitgetest. De 'flesboot' is van veel moderne snufjes voorzien. Zo heeft het paar een GPS aan boord. Toch wordt het vaartuig niet met een satelliettelefoon uitgerust. "Als je iedere dag naar huis belt, kun je jezelf geen avonturier meer noemen." De flesboot zal zaterdag te water gelaten worden in de haven van Antwerpen.