FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 april 2005

Uitslagen halve finales UEFA Cup

Naast Sporting Portugal - AZ werd vanavond ook de andere halve finale van de UEFA Cup gespeeld. In de wedstrijd tussen AC Parma en CSKA Moskou bleef het 0-0.

Sporting Portugal - AZ 2-1
36' Landzaat 0-1
37' Douala 1-1
80' Pinilla 2-1

AC Parma - CSKA Moskou 0-0
Parma moet op het eind van het seizoen nog strijden voor lijfsbehoud in de Serie A. Daarom gaf Parma enkele van de vaste krachten rust. In de eerste helft was het dan ook vooral een strategisch steekspel, doordat CSKA niet had gerekend op deze situatie. In de tweede helft durfden de Russen meer de aanval te kiezen, maar tot een doelpunt leidde het niet. In Moskou zal deze halve finale moeten worden beslist.

UEFA Cup: Uitslag Sporting Portugal - AZ

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de UEFA Cup met 2-1 verloren. Sporting Portugal was stukken sterker dan AZ, maar de Nederlanders wisten de schade beperkt te houden.

Met de blessures en de slechte resultaten uit de competitie in het achterhoofd begon AZ als echte underdog aan deze wedstrijd. Sporting Portugal stond mede door de wedstrijden tegen Feyenoord bekend als een goed voetballende ploeg en dat lieten Portugezen ook deze wedstrijd zien.

AZ had veel moeite de bal in het bezit te houden en als gevolg daarvan had Sporting het grootste deel van de tijd de bal. Iedere keer werd opnieuw opgebouwd en de richting van het AZ-doel gezocht. Door geconcentreerd verdedigen kon AZ lang een tegentreffer voorkomen. AZ wist zelfs op voorsprong te komen. Jaliens gaf een voorzet, waar Van Galen onderdoor ging, maar waar Landzaat zijn schoen tegenaan kon zetten. Het eerste gevaarlijk moment van AZ leverde zo in de 36ste minuut een voorsprong op.

Sporting Portugal scoorde echter al snel tegen. Na een korte corner schoot Barbosa op een AZ-verdediger, via wie de bal bij Douala kwam. Die kon vervolgens van vrij dichtbij hard inschieten en zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft leek AZ aanvankelijk wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat leidde ook tot twee kansen voor Van Galen, maar daarna schakelde Sporting weer een tandje extra erbij. Lange tijd leek het er echter op dat het 1-1 zou blijven.

Tien minuten voor tijd was het echter invaller Pinilla die de 2-1 scoorde. Met een geweldig schot wist hij van ruim 30 meter te scoren. AZ hinkte daarna op twee gedachten. Voorin kregen ze een paar kleine kansjes, maar achterin bleef het oppassen. In de blessuretijd kreeg Pinilla nog een grote kans, maar Henk Timmer redde. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 voor Sporting Portugal. In Alkmaar zal AZ met deze uitslag zeker nog mogelijkheden zien om in de finale te geraken.

Sporting Portugal - AZ 2-1
36' Landzaat 0-1
37' Douala 1-1
80' Pinilla 2-1

Andere halve finale:
AC Parma - CSKA Moskou 0-0

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Sporting Portugal - AZ

AZ heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de UEFA Cup met 2-1 verloren. Sporting Portugal wast stukken sterker dan AZ, maar de Nederlanders wisten de schade beperkt te houden.

Met de blessures en de slechte resultaten uit de competitie in het achterhoofd begon AZ als echte underdog aan deze wedstrijd. Sporting Portugal stond mede door de wedstrijden tegen Feyenoord bekend als een goed voetballende ploeg. In de eerste helft lieten de Portugezen dit ook direct zien.

AZ had veel moeite de bal in het bezit te houden en als gevolg daarvan had Sporting het grootste deel van de tijd de bal. Iedere keer werd opnieuw opgebouwd en de richting van het AZ-doel gezocht. Door geconcentreerd verdedigen kon AZ lang een tegentreffer voorkomen. AZ wist zelfs op voorsprong te komen. Jaliens gaf een voorzet, waar Van Galen onderdoor ging, maar waar Landzaat zijn schoen tegenaan kon zetten. Het eerste gevaarlijk moment van AZ leverde zo in de 36ste minuut een goal op.

Sporting Portugal scoorde echter al snel tegen. Na een korte corner schoot Barbosa op een AZ-verdediger, via wie de bal bij Douala kwam. Die kon vervolgens van vrij dichtbij hard inschieten en zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft lijkt AZ aanvankelijk wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat leidt ook tot twee kansen voor Van Galen, maar daarna schakelt Sporting weer een tandje extra erbij. Lange tijd lijkt het er echter op dat het 1-1 zou blijven.

Tien minuten voor tijd is het echter invaller Pinilla die de 2-1 scoort. Met een geweldig schot weet hij van ruim 30 meter te scoren. AZ hinkt daarna op twee gedachten. Voorin krijgen ze een paar kleine kansjes, maar achterin blijft het oppassen. In de blessuretijd krijgt Pinilla nog een grote kans, maar Henk Timmer redde. Zo blijft het uiteindelijk 2-1 voor Sporting Portugal. In Alkmaar zal AZ met deze uitslag zeker nog mogelijkheden zien om in de finale te geraken.

Sporting Portugal - AZ 2-1
36' Landzaat 0-1
37' Douala 1-1
80' Pinilla 2-1

Opstellingen:
Sporting Portugal: Ricardo, Rogério (Pinilla/69), Anderson Polga, Enarkahire, Rui Jorge, Douala, Rochemback (Viana/60), Barbosa (Moutinho/46), Custódio, Sá Pinto, Liedson

AZ: Timmer, Jaliens, Vlaar, Buskermolen, De Cler, Ramzi, Landzaat, Lindenbergh, v.Galen (Sektioui/79), Nelisse (Huysegems/71), Perez

'NVU provoceerde rellen rond moskee'

Icoon Binnenlands nieuwsDe neo-nazistische splinterpartij Nederlandse Volksunie (NVU) zit achter de ongeregeldheden rond een moskee in het Limburgse Venray, begin deze maand. Dat beweren medewerkers van het lokale jongerencentrum Dingus. Een kleine groep NVU'ers afkomstig uit Venray, Eindhoven en Zwolle zou de rellen hebben geprovoceerd door flessen naar de moskee te gooien. De politie zegt hiervoor geen aanwijzingen te hebben.

Volgens een afgerond onderzoek van de politie waren twee of drie onbekende personen de gangmakers van het incident. Het politierapport heeft het over een niet-georganiseerde spontane actie. De flessengooiers hadden zich losgemaakt uit een groep jongeren dat op een grasveldje vlakbij de moskee zat. Nadat het gebouw met bierflessen was bekogeld sloeg de vlam in de pan doordat de jongeren op het grasveld werden aangevallen door een groep Turkse jongeren.

Een 33-jarige inwoner van Belfeld, een 21-jarige man uit Zwolle en een 17-jarige inwoner van Tegelen werden naar aanleiding van de vechtpartij aangehouden. Later bleek dat de 33-jarige eerder was veroordeeld voor zware geweldpleging, en op verlof was van tbs met dwangverpleging. Volgens de politie waren personen van buiten Venray betrokken bij de ongeregeldheden, waarbij één persoon gewond raakte.

Overigens meldde de anti-facistische onderzoeksgroep Kafka al eerder dat NVU'ers mogelijk betrokken waren bij de rellen in Venray. Op een foto van een bezoek van minister Rita Verdonk aan Venray zou onder meer de penningmeester van de Germaanse Jeugd, de jongerenorganisatie van de NVU, te herkennen zijn. Verdonk was op 15 april in de Limburgse gemeente om jongeren van allochtone en autochtone kant met elkaar in gesprek te brengen.

Minister Verdonk praat met Venrayse jongeren
Minister Rita Verdonk in gesprek met Venrayse jongeren. Geheel rechts
zit Tom van den Hoek, penningmeester van de Germaanse Jeugd.


Jan Mulder volgt BvD naar Tien

Jan MulderJan Mulder zal met het programma Barend en Van Dorp naar Tien, de nieuwe zender van John de Mol, verhuizen. Dat zei Nederlands beroemdste sidekick vanavond in het NPS-programma TV3. Begin april werd bekend dat Frits Barend en Henk van Dorp met hun populaire talkshow de overstap naar de nieuwe zender zouden maken.

Of Jan Mulder verbonden zou blijven aan BvD was toen nog niet bekend. "Ik ben loyaal aan Frits en Henk", liet de voormalige profvoetballer vandaag echter weten.

In de uitzending van vanavond zal overigens een mogelijke nieuwe collega van de talkshowhosts centraal staan, namelijk Jack Spijkerman. Met Spijkerman zullen tevens een aantal cabaretiers uit Kopspijkers hun opwachting maken in BvD, waar ze de actualiteit van de week zullen doornemen. De VARA besloot vandaag het programma voorlopig van de buis te halen, nadat Spijkerman liet weten naar Tien te willen overstappen.

Australië krijgt 'economy class kerkhof'

Sessy herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuwsGeïnspireerd door het prijsvechterconcept in de vliegreizenbranche heeft het Australische bedrijf Palacom een vergunning gekregen om zeer goedkope begraafplaatsen te openen. Om ruimte te besparen worden overledenen staand begraven in lijkzakken. Om kosten te besparen zullen de lijken in partijen van twaalf tot vijftien stuks naar de begraafplaats worden gereden vanuit een mortuarium in Melbourne.

Maar dat is nog niet alles. Wanneer de aarde voldoende ingezakt is, zullen de graven bezaaid worden met gras waarop dieren zullen grazen. De prijs van zo een begrafenis zal rond de duizend Australische dollar bedragen (zo'n 600 euro). De ondernemer is van plan om de teraardebestellingen als 'milieuvriendelijk' aan te prijzen. Er hoeft niets te worden verbrand als in een crematorium, en daarbij nemen de graven weinig ruimte in en zijn ze onderhoudsvriendelijk.

-
Tevens dank aan Olaf van Duijn, die ook een herschreven versie van dit bericht submitte.

Trailer/interview Soul Calibur III

Er is een filmpje verschenen met daarin een interview met Hiroaki Yotoriami, de producer van Soul Calibur III. Tijdens het interview zullen de nieuwe characters te zien zijn en komen er ook nog wat ingame beelden langs. Soul Calibur III is deze keer exclusief voor de PlayStation 2 en wordt nog voor de kerst verwacht in Europa.

Het filmpje kan je hier vinden en kan alleen met bittorent binnengehaald worden. Heb je een mirror gevonden waar geen bittorent voor nodig is, reply even en we zetten hem erbij.

Scholieren houden massaal eiergevecht

Gizz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsDe politie moest er donderdagmiddag aan te pas komen om een massaal eiergevecht in Amsterdam-Noord te beëindigen. Meer dan honderd scholieren van het Bredero College bij het Hagedoornplein bekogelden elkaar als eindexamenstunt. Een passerende auto en een lijnbus werden licht beschadigd door de rondvliegende kippenproducten.

Ook de agenten die na klachten van omwonenden en de betrokken buschauffeur ter plekke kwamen werden bekogeld. Een 16-jarige scholier werd in zijn kraag gevat en mocht mee naar het bureau. Hij werd na verhoor weer vrijgelaten. De politie tilt niet al te zwaar aan het gebeuren, en gaat ervan uit dat een paar eieren uit koers raakten en per ongeluk het langsrijdend verkeer troffen. "De directie van de school heeft ook zijn excuses aangeboden voor de stunt van een aantal eindexamenklassen", aldus een politiewoordvoerder.

Rosberg snelste, Pastorelli verrassend

Nico Rosberg, zoon van de wereldkampioen van 1982 Keke Rosberg, heeft vandaag in zijn BMW Williams F1 de snelste tijd neer kunnen zetten.

Dit deed hij vandaag tijdens de derde testdag in Silverstone. Al eerder werd melding gemaakt van zijn debuut als officieel testcoureur bij Williams.

Nico Rosberg: "Het duurde niet lang om te wennen aan de FW27 en daarna werkte ik redelijk goed door het programma heen. Op het eind van de dag zette ik redelijk competitieve tijden neer en ik maakte geen enkele fout gedurende de twee sessies, dus ik ben echt tevreden en ik kijk uit naar de volgende test."

Nicky Pastorelli reed in zijn Jordan verrassend de tweede tijd van vandaag. Hij kwam zo voor Antonio Pizzonia en Tiago Monteiro terecht.

Derde en tevens laatste testdag in Silverstone
1. Nico Rosberg - Williams FW27 - 1:22.168
2. Nicky Pastorelli - Jordan EJ15 - 1:22.751
3. Antonio Pizzonia - Williams FW27 - 1:22.976
4. Tiago Monteiro - Jordan EJ15 - 1:23.378

E3 line-up Atari en Koei

Atari en Koei hebben allebei hun E3 line-up vrijgegeven. Opvallend feit is dat beide bedrijven een PlayStation 3 titel op de stand hebben. De PlayStation 3 game van Koei is niet speelbaar op de E3. Of die van Atari dat wel is blijft nog onbekend.

De line-up van Atari:

"[...]
Test Drive Unlimited [PS3]
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi [PS2]
Dragonshard (PC)
Dungeons & Dragons Online (PC)
Indigo Prophecy/Fahrenheit (PC, PS2, Xbox)
Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure (PS2, Xbox)
The Matrix: Path of Neo (PC, PS2, Xbox)
RollerCoaster Tycoon 3: Soaked! (PC)
Tycoon City: New York (PC)
[...]"


De line-up van Koei:
"[...]
- Unknown Title (PlayStation3): Video only
- Gladiator: Road to the Freedom (PlayStation2): playable
- Dynasty Warriors (Shin Sangoku Musou (Nintendo DS): video only
- Romance of the Three Kingdoms X (San Goku Shi X) (PlayStation2): playable
[...]"


Trucker vast na opzettelijke aanrijding

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen vrachtwagenchauffeur uit het Drentse Hollandscheveld is vanochtend aangehouden nadat hij een aanrijding veroorzaakte. De 33-jarige trucker maakte zich boos toen hij op de afslag Oss-Oost van de snelweg A50 gesneden werd door een personenauto. De chauffeur ging daarna op de vluchtstrook rijden om vervolgens de auto plotseling van rechts te rammen.

Volgens een woordvoerder van de politie werd de personenwagen door de aanrijding aan de rechterkant helemaal opengereten. De bestuurder, een 47-jarige man uit Apeldoorn, wist ongedeerd zijn auto tot stilstand te brengen. De vrachtwagenchauffeur is inverzekering gesteld.

Kimi snelste in Jerez

Alle Formule-1 teams testen weer volop. Zo ook in Jerez. Kimi Räikkönen zette tijdens deze eerste testdag in Jerez de snelste tijd neer.

Naast McLaren Mercedes hebben vandaag ook Toyota F1, Red Bull Racing en Renault F1 getest op Jerez. Jarno Trulli wist de tweede tijd op de klokken te zetten en was daarmee iets meer dan een seconde sneller dan teammaat Olivier Panis, die testcoureur is voor Toyota.

De rijders van Red Bull Racing waren beiden langzamer dan de overige teams. Vitantonio Liuzzi was iets sneller dan David Coulthard. Morgen wordt er verder getest in Jerez.

Snelste tijden van testdag-1 in Jerez
1. Kimi Räikkönen - McLaren MP4/20 - 1:16.917
2. Jarno Trulli - Toyota TF105 - 1:17.497
3. Pedro de la Rosa - McLaren MP4/20 - 1:17.514
4. Fernando Alonso - Renault R25 - 1:17.737
5. Franck Montagny - Renault R25 - 1:17.816
6. Olivier Panis - Toyota TF105 - 1:18.570
7. Vitantonio Liuzzi - Red Bull RB1 - 1:19.890
8. David Coulthard - Red Bull RB1 - 1:20.111

Moordverdachte verwondt 3 bewakers

tonks had ons het volgende herschreven bericht via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen man die verdacht wordt van moord op een politieagent heeft woensdag drie bewakers in zijn cel gelokt en aangevallen. Eén bewaker moest naar het ziekenhuis met een gebroken kaak, gekneusde oogkas en verwondingen aan zijn nek. Twee anderen werden behandeld voor lichte verwondingen.

De man, de 26-jarige Esteban Carpio, wordt ervan verdacht een rechercheur om te hebben gebracht met diens dienstwapen. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van de politie in Providence, Rhode Island. Hij is op 17 april gearresteerd.

Dinsdagavond zagen de bewakers dat Carpio zijn laken in probeerde te slikken. Eén van de bewakers ging de cel van de geboeide man in, die op dat moment rustig was. Toen de cipier dichterbij kwam sprong Carpio op en gaf hem een vuistslag op zijn gezicht, zijn handen nog altijd geboeid. De twee bewakers die daarop hun collega te hulp kwamen moesten het ook ontgelden, totdat Carpio pepperspray in het gezicht gespoten kreeg en men hem kon overmeesteren. Toen hij overgebracht werd naar een andere afdeling kreeg hij het nog wel voor elkaar een vierde bewaker in het gezicht te spugen.

De gevangenis heeft maatregelen getroffen om herhaling van het incident te voorkomen. Carpio blijft voortaan 24 uur per dag geboeid en mag alleen nog uit zijn cel om te douchen. Hierbij wordt hij streng bewaakt.

Tsunami-slachtoffers boos over vergoeding

Scuderia_Mark en tonks hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe inwoners van de eilandengroepen Andamanen en Nicobaren, die zwaar getroffen werden door de tsunami van 26 december, zijn woedend op de autoriteiten. Ze vinden dat ze te weinig aan schadevergoeding krijgen uitgekeerd.

Een vrouw die 300 notenbomen verloor kreeg een schadevergoeding van twee roepie, omgerekend vier eurocent. De cheque kan ze trouwens niet eens verzilveren, omdat daarvoor een bankrekening nodig is. Die kan geopend worden als men 500 roepie inlegt, maar dat heeft de vrouw niet. De gedupeerde vrouw: "De schade beloopt zeker 20.000 roepie (zo'n 400 euro). Een schadevergoeding van twee roepie keer je nog niet uit bij een gebroken ruit!"

Een andere inwoner van één van de eilandengroepen kreeg 80 cent schadevergoeding voor het verlies van 200 notenbomen en 300 bananenbomen. Sommige gedupeerden nemen de cheques niet eens meer aan, om te laten blijken dat ze het oneens zijn met de manier van schadevergoeding. De overheid zegt dat de slachtoffers een vergoeding naar 'objectieve realiteit' krijgen.

Geweer

Vorige keer konden we kijken naar een Arabier die niet met een geweer kon schieten. Nu was er een jongeman die bij zich eigen dacht "wat een lachertje het is toch niet zo moeilijk om met zo'n geweer te schieten ". Filmpje.
Tsja moet je maar geen grote mond hebben.

Amerikanen die lachen nadat een 500 LB bomeen gebouw in Irak geraakt heeft.
Ik zie er de lol niet van in.
Mirror.

Als er nog mensen honger hebben na dit filmpje eet smakelijk dan.
Mirror

Bijna iedereen heeft wel het filmpje gezien met de gekke basketball shots, maar nu wil Sjoerd ook mee doen.

Ook nog iemand die boos is op zijn pc.
Mirror

Sluiter stunt, Schalken verliest

Raemon Sluiter heeft op de BMW Open in München titelverdediger Nikolay Davydenko verslagen. Sjeng Schalken verloor zijn tweede ronde partij.

Raemon Sluiter heeft op de BMW Open tenniskampioenschappen in München voor een verrassing gezorgd door titelhouder Nikolay Davydenko in de tweede ronde uit te schakelen. Sluiter wist met 6-1, 1-6 en 6-3 te winnen. Davydenko won vorig jaar de titel in de finale tegen Martin Verkerk.

Sjeng Schalken plaatste zich niet voor de derde ronde. Schalken verloor in drie sets van de Roemeen Andrei Pavel: 1-6, 6-1 en 1-6.

Raemon Sluiter mag in de derde ronde revanche nemen voor de uitschakeling van Schalken want hij speelt dan tegen Pavel.

Weer ritzege Petacchi in Romandië

Op Alessandro Petacchi staat in de Ronde van Romandië geen maat. De Italiaanse sprinter boekte in de tweede etappe, met start en finish in Fleurier, zijn tweede opeenvolgende zege in de massaspurt. Petacchi is door de bonificatieseconden op de meet ook meteen de nieuwe leider.

De Bask Inigo Landaluze kleurde de etappe van vandaag met een lange vlucht. De renner van Euskatel koos vandaag na achttien kilometer de aanval en behaalde een maximale voorsprong van ruim acht minuten.

Op negen kilometer van de meet was het echter gedaan met de lange solo van Landaluze. Het peloton, onder aanvoering van de Fassa-trein, denderde over de Bask heen en lanceerde Petacchi vervolgens perfect voor de massaspurt. De Italiaanse spurtbom beschaamde het vertrouwen van zijn ploeg niet en won met overmacht de spurt. Het was alweer de zestiende seizoenszege van Petacchi.

Uitslag tweede etappe:
1.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 172 km in 4.17.14
2.Daniele Colli (Ita/Liquigas) z.t.
3.Mirco Lorenzetto (Ita/Domina Vacanze) z.t.
4.Giovanni Lombardi (Ita/CSC) z.t.
5.Josu Silloniz (Spa/Euskaltel) z.t.

Klassement na twee etappes:
1.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 8:04:24
2.Oscar Pereiro (Spa/Phonak) + 0.08
3.Paolo Savoldelli (Ita/Discovery) + 0.12
4.Stefano Garzelli (Ita/Liquigas) + 0.12
5.Bradley McGee (Aus/Fdjeux.com) + 0.13

'Vissen lijden het grootste dierenleed'

Volgens dierenrechtenorganisatie Wakker Dier lijden vissen het grootste dierenleed in de gehele vee- en vissector. De organisatie komt tot deze bewering na een enquête onder wetenschappers op het gebied van dierenwelzijn.

Naar aanleiding van de enquêteuitslagen heeft Wakker Dier een top 5 van dierenleed opgesteld. De vissen staan dus op één, daarna komen de leefomstandigheden van vleesvarkens, vleeskippen, legbatterij-kippen en zogende varkens.

Wat betreft de vissen stelt Wakker Dier dat die vaak een urenlange doodsstrijd voeren zonder verdoving. Volgens de wet moeten dieren worden bedwelmd voor ze worden gedood. Voor vissen geldt die regel niet. De wet is opgesteld ''toen men er nog vanuit ging dat vissen geen pijn konden voelen'', aldus Wakker Dier. Volgens de dierenorganisatie heeft onderzoek aangetoond dat vissen wel degelijk pijn en stress kunnen ervaren.

Wakker Dier wijst er op dat vis aan boord van schepen of in de visverwerkingsindustrie levend zonder verdoving wordt verwerkt. Ze gaan levend het vriesvak in of worden ontdaan van hun ingewanden. ''Paling wordt in een bak met zout 'ontslijmd'. De verwondingen door het zout zijn te vergelijken met ernstige brandwonden bij de mens'', aldus de dierenrechtenorganisatie.Voor de slacht gaat de paling eerst in het zout

-
Zie ook: Vissen voelen ook pijn.

The Curse of the Were-Rabbit aangekondigd

Hoewel de optie in onze poll niet echt goed scoort, komt er toch binnenkort een game uit over een konijn. Een weerkonijn om precies te zijn. 'The Curse of the Were-Rabbit' is de titel van een nieuwe Wallace & Gromit-film en tevens van de tegelijkertijd uitkomende game. Frontier Development werkt voor het spel nauw samen met Aardman Studio's. Een uitgever is nog niet bekend gemaakt, het spel moet later dit jaar verschijnen voor PC, GameCube, PlayStation 2 en Xbox.

Volgens Nick Park, die al enkele Oscars heeft gewonnen met de claymationfiguurtjes, heeft Frontier "een uitstekende prestatie geleverd door Wallace & Gromit en de hele wereld van de 'Curse of the Were-Rabbit'-film naar de consoles te brengen. Het spelen met Wallace en Gromit in een computerspel voegt een extra dimensie toe aan je ervaring van onze karakters en de wereld waarin ze leven. Het spel is technisch en visueel indrukwekkend - het is ontzettend leuk en weet precies de charme en humor van ons dynamische duo op te roepen."

Frontier Development ontwikkelde eerder al het spel Wallace and Gromit in Project Zoo. Hoewel het nieuwe spel in grote lijnen het plot van de film zal volgen hebben de makers er ook enkele nieuwe lokaties in verwerkt. Natuurlijk spelen de maffe uitvindingen van Wallace weer een grote rol. Het spel zal ook een co-operatieve mode bevatten voor twee spelers.

Prey screenies

Prey is een 3rd-person shooter die ontwikkeld wordt door Human Heads onder supervisie van 3D Realms. Even leek het erop dat de game gecanceld was, maar hij lijkt nu herrezen te zijn uit de dood. Het verhaal van de game gaat als volgt: je bent een Amerikaanse held die een alien-invasie moet bestrijden... Prey wordt gebouwd met de Doom III engine, wat duidelijk te zien is op de screens:

BAR-Honda snelste in Mugello

Gisteren hebben BAR Honda, Scuderia Ferrari en Minardi F1 getest in Mugello. BAR-Honda was het team die de snelste tijden op de klok wist te zetten.

Anthony Davidson en Takuma Sato hebben de eerste ronden benut om de wagen af te stellen naar het circuit. Het is voor BAR namelijk de eerste keer dat ze op Mugello testen dit jaar.

Sato testte de aërodynamica en reed in totaal 92 ronden. Anthony Davidson concentreerde zich op de banden en heeft aan het eind van deze testdag 144 ronden weten af te leggen. Davidson wist de snelste tijd op de klokken te zetten, op de hielen gezeten door Takuma Sato.

Snelste testtijden op Mugello (27-04-'05)
1. Davidson - BAR Honda 007 - 1:20.652
2. Sato - BAR Honda 007 - 1:20.654
3. Barrichello - Ferrari F2005 - 1:20.771
4. M. Schumacher - Ferrari F2005 - 1:20.902
5. Friesacher - Minardi Cosworth PS05- 1:25.607
6. Albers - Minardi Cosworth PS05 - 1:28.101
7. Nissany - Minardi Cosworth PS04B - 1:39.483

Weer puntenaftrek voor Fortuna Sittard

De licentiecommissie van de KNVB heeft voetbalclub Fortuna Sittard opnieuw drie punten in mindering gegeven. De club uit de Gouden Gids Divisie krijgt de punten aftrek omdat ze zich niet aan eerder gemaakte afspraken hebben gehouden.

Volgens het plan van aanpak had Fortuna per 1 april alle belastingschulden moeten hebben afbetaald. Dit is echter niet gelukt, dat is al de derde keer dat Fortuna zich niet aan gemaakte afspraken weet te houden. De club diende nog wel het verzoek in tot wijziging van het plan van aanpak, maar dat is door de licentiecommissie afgewezen.

BVO Emmen heeft een waarschuwing gehad van de licentiecommssie. De club kwam voor het eerst gemaakte afspraken niet na en heeft nu een gele kaart ontvangen. Bij een volgende maal zal de club waarschijnlijk ook punten in mindering worden gebracht.

Dreiging radicaal-islamitisch terreur blijft

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit het jaarverslag over 2004 van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) blijkt dat de dreiging van een terreuraanslag van een radicaal-islamitische terreurbeweging op Nederlandse bodem nog steeds reëel is. Alleen verschuift de dreiging wel van internationale netwerken naar lokale Nederlandse groepen.

Volgens de AIVD vormt het optreden van de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, Mohammed B., een inspiratie voor andere moslimjongeren. AIVD-directeur Van Hulst kan niet aangeven om hoeveel Nederlandse netwerken het gaat: ''maar het zijn er ten minste een aantal''. Hierbij aangesloten zijn radicale moslimjongeren die zich niet alleen laten inspireren door Mohammed B., maar ook door de gebeurtenissen in Irak.

Van Hulst benadrukt dat maar een zeer klein deel van de in Nederland wonende orthodoxe moslims uit radicale islamieten bestaat die bereid zijn geweld te gebruiken. Via internet (websites en chatboxen) vinden recruteurs steeds makkelijker hun weg tot deze jongeren. Ook doen radicaliserende moslims op internet steeds meer inspiratie op. Verder zag de veiligheidsdienst vorig jaar voor het eerst een toename van radicalisering in Turkse netwerken, maar ''gelukkig in zeer geringe mate''.

Ook in andere Europese landen ontstaat het beeld dat lokale groepen een steeds grotere terreurbedreiging vormen. De doelwitten van een terroristische aanslag verschuiven van grote objecten met veel slachtoffers naar aanslagen op een enkel individu. Dit bemoeilijkt de opsporing.


B., inspiratie voor radicale jongeren.

Cosworth gaat door ondanks Ferrari-Red Bull deal

Ondanks de aankondiging van Red Bull Racing dat het volgend seizoen met Ferrari–motoren zal rijden, gaat Cosworth door met het bouwen van motoren voor Formule-1 wagens.

Het ontwikkelingsplan van de Cosworth V8 blijft bestaan. Volgend seizoen zullen de Formule-1 wagens niet langer met V10-motoren rijden maar met V8-motoren. Buiten Red Bull Racing en Minardi F1 maakt geen enkel ander team gebruik van Cosworth-motoren. Het is tot nu toe niet bekend of er al een deal is met een team die ná 2005 gebruik wil maken van de Cosworth V8.

Hoofd ontwikkeling Alexander Hitzinger van Cosworth: ”De aankondiging van afgelopen weekend heeft geen invloed op ons ontwikkelingsprogramma van de V10 en V8 motoren.” Voor de Grandprix van de Verenigde Staten wordt een grote update van de huidige Cosworth V10, de TJ2005, verwacht.

Spijkerman

Tyberius stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De VARA is in conflict gekomen met Jack Spijkerman omdat laatstgenoemde overstapt naar de nieuwe commerciële zender van John de Mol. De VARA eist dat Spijkerman zijn contract - dat loopt tot 2007 - uitdient, maar de - naar eigen zeggen 'socialistische' - cabaretier/presentator wil zo spoedig mogelijk overstappen naar Tien, de zender die inmiddels ook Linda de Mol, Beau van Erven Dorens, Frits Barend en Henk van Dorp heeft gecontracteerd. Het conflict tussen de VARA en Spijkerman heeft er voorlopig in geresulteerd dat de VARA de komende afleveringen van 'Kopspijker' heeft geschrapt.

Helft Italiaanse clubs in financiële nood

In het Italiaanse financiële blad Sole 24 Ore staat dat de schulden van de voetbalclubs in de Serie A zo hoog zijn, dat de helft van de clubs hun licentie dreigen te verliezen.

Tot het eind van deze week hebben de 20 Italiaanse club in de hoogste divisie de tijd om aan te tonen dat hun balans in orde is. Tot de clubs die altijd diep in de schulden zitten, behoren traditioneel de twee belangrijkste uit Rome, AS en Lazio. De schatkist van FC Parma, Inter Milaan en AC Milan zou ook zo goed als leeg zijn.

Lazio Roma is er van alle clubs het ergste aan toe, in maart maakte de club nog een deal om in 23 jaar een schuld van 140 miljoen euro af te lossen.

Boze klant slaat verkoper in elkaar

Icoon Algemeen nieuwsBij een witgoedzaak in het centrum van Breda heeft de politie een 25-jarige man aangehouden omdat hij een verkoper van die zaak had mishandeld. De man was in de winkel om een kapotte citruspers terug te brengen.

Toen de man het apparaat terugbracht wilde hij een vervangende pers hebben. De verkoper zei hem dat dat niet mogelijk was en dat hij dus zonder zou zitten tot het apparaat weer gereed zou zijn. Daarop sloegen bij de man de stoppen door.

From Russia with Love screens

Electronic Arts heeft tien nieuwe screens uitgebracht van het James Bond spel From Russia with Love. De gelijknamige film zag al in 1963 het licht met Sean Connery in de hoofdrol als James Bond himself. Om de game een zo realistisch mogelijk tintje mee te geven zal Connery (pardon, Sir Connery) nogmaals in de huid kruipen van James Bond. Dit zal hij doen door de stem van James Bond in te spreken en zijn gelijkenis te laten lenen.


Romario scoort in afscheidswedstrijd

Romario heeft zijn afscheidswedstrijd met het nationale team van Brazilië opgefleurd met een doelpunt. De 39-jarige spits, in het verleden onder meer spelend voor PSV en Barcelona, kopte woensdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Guatemala de tweede treffer binnen.

De Brazilianen wonnen de wedstrijd met 3-0. Romario kreeg na het scoren wel een gele kaart omdat hij zijn t-shirt uittrok toen hij zijn doelpunt vierde.

In de 38e minuut van de wedstrijd kreeg Romario een publiekswissel. Onder begeleiding van spelers als Rai, Branco en Viola, met wie Romario in 1994 wereldkampioen werd, verliet de vroegere held het veld. Op competitieniveau speelt Romario nog steeds voor de Braziliaanse club Vasco da Gama.

[Update] EA gaat vol voor de mobiele markt

Vorig jaar kwamen de eerste EA titels uit voor mobiele telefoons. Tiger Woods PGA Tour, en FIFA Soccer. Deze games waren gemaakt door I-Play (het toenmalige Digital Bridges).

EA zal echter de komende twee jaar een stuk meer van hun franchises voor de mobiele telefoon uitbrengen, en zal het heft dit keer zelf in handen nemen. Een aantal van deze games zullen volgens EA 3D zijn. Madden NFL 2006, The Sims 2 Mobile, Need for Speed Underground 2, Tiger Woods PGA Tour 2006, and EA Sports' FIFA Football 2006 zijn enkele voorbeelden.

Ook zullen er enkele 2D games uitkomen, die niet gebaseerd zijn op reeds bestaande franchises. Poppit!, Turbo 21 en Tri Peaks zijn hier enkele voorbeelden van.

[Update]

Er zijn al een aantal screenshots van The Sims 2 op de GSM vrijgegeven, deze wilden we jullie natuurlijk niet onthouden.


'Belgen willen geen Marokkaanse monteurs'

Het grote garagedeurenbedrijf Feryn uit het Belgische Kapelle-op-den-Bos heeft om personeel te vinden de laatste weken met borden langs een snelweg geadverteerd. Twintig Marokkanen melden zich aan voor de jobs van monteur, maar die zijn volgens algemeen directeur Pascal Feryn ongewenst. De klanten zouden geen Marokkanen over de vloer willen hebben.

Feryn: ''Marokkanen zoeken we niet. Onze klanten willen dat niet. Ze moeten in privé-woningen, vaak villa's, garagedeuren plaatsen, en die klanten willen hen niet over de vloer zien komen. Ik vind dat persoonlijk zeer erg, maar kan er niets aan doen. In mijn onderneming zijn wel Marokkaanse werknemers, maar zij werken in de binnendienst. Het zijn goede mannen.'' Het bedrijf heeft de Marokkaanse sollicitanten rechtuit gezegd waarom ze niet geschikt zijn.

Racisme
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zegt dat het bedrijf juridisch geen poot heeft om op te staan. ''Het is niet omdat de klant zegt dat hij zo'n werkvolk niet wil, dat de firma ze kan weigeren. Als één van de sollicitanten een klacht indient bij de politie, kan de zaakvoerder strafrechtelijk vervolgd worden op basis van de antiracismewetgeving'', zegt een woordvoerder.

Werkgeversorganisatie Unizo erkent het fenomeen. ''De angst voor de reactie van de klant wordt vaak gebruikt als reden om een allochtoon niet aan te nemen''. Unizo adviseert bedrijfsleiders nooit toe te geven als een klant uitdrukkelijk zegt een bepaald persoon niet te wensen. ''Deel mee welke werknemer het werk zal uitvoeren. Noem zijn/haar naam expliciet. Vermeld indien nodig de afkomst. Indien u lichte weerstand voelt, aarzel dan niet om de werknemer te verdedigen''.

Feryn blijft voorlopig zonder monteurs zitten. Buiten de Marokkanen reageerde er niemand op de personeeladvertenties.

Striptease

Als man zijnde vind je het natuurlijk altijd prettig als een dame voor je uit de kleren gaat.
Maar voordat een dame dat voor je zal doen zul je als eerste een beetje indruk moeten maken, daarna kun je ze misschien uitnodigen om een keertje uit te gaan, maar je kunt ze ook meteen voor een slaapfeestje over laten komen.
Als je het dan leuk en gezellig hebt gemaakt en je hebt geluk dan krijg je je welverdiende striptease.
Natuurlijk mag je daarna wat verder gaan maar let wel even op dat er niemand met een camera in de buurt is...

AH wint rechtszaak tegen Unilever

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

De verpakkingen van producten van het eigen merk van Albert Heijn mogen blijven. Unilever, fabrikant van veel A-merken, had de supermarktketen voor de rechter gesleept omdat sommige verpakkingen heel erg op bekende producten zouden lijken. De rechtbank in Arnhem bepaalde vanochtend echter dat de supermarktketen met maar twee van de dertien verpakkingen inbreuk heeft gepleegd op het merkenrecht. Pindakaas en margarine voor op brood moeten nu anders verpakt worden.

De rechter meent dat er geen sprake is van een onrechtmatige daad van Albert Heijn. Ook de aantijging van Unilever dat de keten een wanprestatie heeft geleverd, is verworpen.

'De Schreeuw vermoedelijk verbrand'

Op grond van een vertrouwelijk politierapport en bronnen in het criminele circuit meldt de Noorse krant Dagbladet dat het beroemde schilderij De Schreeuw van de Noorse schilder Edvard Munch mogelijk is verbrand. Het kunstwerk werd afgelopen zomer uit een museum in Oslo gestolen.

Naast De Schreeuw zou ook de Madonna van Munch hetzelfde lot zijn ondergaan. Als reden voor de verbranding wordt genoemd het feit dat het de daders te heet onder de voeten werd. Inmiddels zijn er drie mensen in verband met de diefstal gearresteerd. Van de personen die verantwoordelijk worden gehouden voor de diefstal ontbreekt ieder spoor.

Begin april was de Noorse politie nog optimistisch en vertrouwde erop dat het meesterwerk uit 1893 nog zou worden teruggevonden. Munch schilderde in totaal vier versies van De Schreeuw. De waarde van het werk is volgens kenners niet in geld uit te drukken. De Madonna wordt geschat op 20 miljoen euro.

Edvard Munch leefde van 1863 tot 1944 en schilderde De Schreeuw in 1893. Het werk werd vooral na de Tweede Wereldoorlog erg populair. In 1994 werd een andere versie van het werk ook al eens gestolen. Na drie maanden werd het schilderij teruggevonden toen drie mannen het probeerden te verkopen.


De Schreeuw

Mourinho biedt op eigen jas

Als er rond één man veel te doen is in de voetbalwereld, is het José Mourinho wel. Ditmaal is hij in het nieuws door een veiling voor het goede doel.

De Chelsea-coach had aan het goede doel beloofd zijn jas te laten veilen. De Armani-jas die hij deze winter tijdens wedstrijden droeg, is één van topstukken op de veiling. Nog voor de veiling heeft Mourinho zich echter bedacht en om zijn jas terug te krijgen heeft hij nu zelf een bod uitgebracht.

Mourinho hecht veel waarde aan de jas: "Ik heb er zondag spijt van gekregen. Deze jas betekent veel voor me. Ik wil hem houden. Samen met de prijzen die ik heb gewonnen." De coach heeft 22.000 euro geboden om zijn jas terug te krijgen. Hij heeft echter al aangekondigd bij een hoger bod af te haken. De publiciteit en zijn bod zijn natuurlijk voor het goede doel erg gunstig en verhogen de kans alleen maar dat de jas veel zal gaan opleveren.

'Antillen bestaan in 2007 niet meer'

slincher en Gurb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Afgevaardigden van Curaçao, Sint Maarten, Saba en Bonaire zijn tijdens een tweedaagse conferentie overeengekomen dat vanaf 2007 de nieuwe indeling van de Antillen uiterlijk moet zijn ingevoerd. Hierdoor zal er een eind komen aan de Nederlandse Antillen. Sint Eustatius is niet akkoord gegaan met de plannen. Eerder deze maand stemde haar bevolking voor behoud van de Antillen.

Curaçao en Sint Maarten zullen in 2007 hun status aparte krijgen. Bonaire en Saba worden koninkrijkseiland. Wat dat laatste inhoudt is nog niet bekend. Delegatieleider Will Johnson van Saba hoopt dat zijn eiland op het gebied van autonomie er niet op achteruit gaat. In zijn visie zou Nederland de taken van de Antilliaanse centrale regering moeten overnemen. Daardoor zou men op Saba kunnen gaan profiteren van bijvoorbeeld de Nederlandse gezondheidszorg.

De krant Amigoe meldt dat er een werkgroep zal worden ingesteld die zich gaat bezighouden met het in kaart brengen van de te nemen maatregelen. Daarbij zal onder andere worden gekeken naar het monetaire beleid en de schulden van de diverse eilanden. Verder wordt onderzocht hoe het justitiële apparaat er na de autonomie moet gaan uitzien.

Silent Hill the movie line-up

Films gebaseerd op games. Het gebeurt steeds vaker en vaker, maar het resultaat laat nogal eens te wensen over. De meest recente game die naar het witte doek vertaald gaat worden is Silent Hill. Er waren al een aantal acteurs bekend, zoals Radha Mitchell, Deborah Kara Unger en Kim Coates.

Nu is er echter ook een acteur bekend gemaakt die de meeste mensen zullen kennen. Sean Bean, beter bekend als Boromir uit Lord of the Rings, zal de man spelen van Rose (Radha Mitchell) die een zoektocht is begonnen naar haar dochter, die op mysterieuze wijze verdwenen is.

Het script werd geschreven door Roger Avary, die samen met Quentin Tarantino de Oscar kreeg voor 'Best Original Screenplay'. De film staat op het moment gepland voor 2006.

Arrestant trekt aan handrem politieauto

Gurb had ons via de nieuws-submit te melden:

Een politieauto is dinsdagochtend in de slip geraakt toen de arrestant in de wagen de handrem aantrok. Bij het incident raakte niemand gewond. De 37-jarige man uit Drunen was op verzoek van de sociale recherche door de politie in Vlijmen aangehouden op verdenking van uitkeringsfraude.

Gedurende de rit werd de man steeds onwilliger wat zich tenslotte uitte in het aantrekken van de handrem. Hierdoor blokkeerden de achterwielen en raakte de auto in een slip. Het voertuig kwam uiteindelijk na 180 graden te zijn gedraaid op de andere weghelft terecht. Een botsing met een andere auto kon worden voorkomen.

Politiewoordvoerder Geerts noemt de situatie vrij uniek. "De politieagenten zagen er geen aanleiding toe om de arrestant in de boeien te slaan. Het zag er niet naar uit dat hij zich tijdens de rit zo agressief zou gedragen." Het verdere van de rit moest de Brabander geboeid doorbrengen.

De 37-jarige Brabander wordt na het incident ook poging tot doodslag ten laste gelegd.

Jongeren ingezet voor drankcampagne

De Kater Komt LaterHet Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) gaat jongeren inzetten die leeftijdsgenoten gaan voorlichten over de risico's van Alcoholgebruik. 200 van deze 'voorlichters' zullen vanaf Koninginnedag onder de vlag van de alcoholmatigingscampagne 'DRANK, de kater komt later' in gesprek gaan op gaan op landelijke en lokale evenementen. Op Koninginnedag zullen de voorlichters voor het eerst te vinden zijn, in Zeeland.

Het NIGZ kiest er bewust voor om jongeren niet op de traditionele manier te benaderen. "We zoeken jongeren op in hun eigen omgeving, dus niet in de schoolbanken. Uit onderzoek is gekomen dat als jongeren met jongeren gaan praten dat geloofwaardiger overkomt als dat een volwassene dat doet", zo zegt een woordvoerder.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de jongeren om de drie dagen een alcoholhoudende drank drinkt. Hiermee drinkt de Nederlandse jongere het meest frequent van Europa. Een andere zorgelijke ontwikkeling is dat jongeren vaak veel in één keer drinken. Op 15-jarige leeftijd drinkt bijvoorbeeld de helft van de jongens gemiddeld meer dan vijf glazen op een weekendavond en één op de vijf zelfs gemiddeld meer dan tien.

"Vooral meisjes komen aan bod in onze voorlichting", zo zegt de woordvoerder. "In de trends in lifetime, maand en dronkenschap prevalentie is vooral bij meisjes een toename in het drankgebruik te zien. Meisjes zijn meer gaan drinken en zijn ook vaker dronken dan voorheen. Was in 1992 tien procent van de meisjes (twaalf tot en met achttien jaar) één of meer keer dronken in de maand, in 2003 is dat gestegen tot twintig procent. Ze doen dus niet meer onder voor jongens."

Yamauchi definitief met pensioen

Nadat hij drie jaar geleden al aftrad als president van Nintendo, zal Yamauchi in juni van dit jaar na een aandeelhoudersvergadering ook de board of directors verlaten. Yamauchi volgde in 1949 z'n vader op als president van Nintendo, na diens overlijden. Nintendo was toen nog een card game bedrijf

Volgens Nintendo is Yamauchi's leeftijd, de man is reeds 77, de voornaamste reden voor het pensioen. Yamauchi was degene die het groene licht gaf om de Famicom te ontwikkelen, Nintendo's eerste console, die hier bekend is geworden onder de naam NES.

Ook is Yamauchi waarschijnlijk de enige directeur ooit van een bedrijf die zijn gouden handdruk geheel heeft afgeslagen. Het bedrag dat hem zou zijn aangeboden toen hij aftrad als president zou tussen de 1 en 1.5 miljard yen liggen, wat neerkomt op $9.4 miljoen tot $14 miljoen. Hij zag dat geld liever gebruikt worden om het bedrijf te versterken.

Hestad weg bij Heerenveen

Het is vrijwel zeker dat de Noor Daniel Berg Hestad aan het eind van seizoen vertrekt bij SC Heerenveen. Wegens privé-problemen wilde middenvelder graag vertrekken, Molde FK maakt de meeste kans Hestad te kunnen vastleggen.

In de winterstop stond Hestad al in de belangstelling van een andere Noorse club, Vålerenga. Hij vertrok toen niet omdat het hem was gelukt een basisplaats in de formatie van trainer Gert-Jan Verbeek af te dwingen.

Hestad zou bij Molde eeen contract voor vijf jaar kunnen tekenen. Voordat hij bij Heerenveen kwam, speelde Berg Hestad al meer dan 250 wedstrijden voor de club uit Noorwegen.

Pokémon al 136 miljoen keer over de toonbank

Pokémon is nog lang niet dood, de populaire franchise van Nintendo is inmiddels al 136 miljoen keer over de toonbank gegaan. De game-serie die al sinds 1996 loopt heeft (inclusief films en merchandise) al 2,5 miljard dollar opgebracht.

Verwacht wordt dat Pokémon het ook in de toekomst goed zal blijven doen met onder andere Pokémon Emerald die op 1 mei in Amerika zal uitkomen. Voor de Cube en DS komen er ook nog Pokémongames aan en ook de Revolution zal Pokémongames krijgen.

Ron Bertram, general manager, Nintendo of Canada:

"[...]
Pokémon fans don't just play the games, they live them. Today's kids have grown-up with Pokémon. By introducing more difficult challenges and battles with Pokémon Emerald, kids will realize they haven't out-grown or out-mastered the game. Their quest to become a Master Trainer becomes more intense starting May 1.
[...]"


Forza reclamefilmpje

Over een paar dagen zal Forza Motorsport in Amerika in de winkels liggen. Wij als Europenanen zullen echter tot 13 mei moeten wachten voordat we rond kunnen rijden in allerlei snelle wagens. In Forza Motorsport is het mogelijk om ongeveer 230 wagens te besturen, om te racen tegen je vrienden via Xbox Live, om je ride te pimpen en nog veel meer feautures. Om het wachten iets makkelijker te maken kun je hier een 30 seconde durend Amerikaans reclamefilmpje downloaden.

Grandia III trailer

Square-Enix heeft vandaag een trailer voor Grandia III vrijgegeven. Je vindt de trailer hier. De trailer heeft filmbeelden, battlebeelden en beelden van de hoofdpersoon op de worldmap.

Grandia III is na Dragon Quest VIII en Final Fantasy XII de grootste RPG van Square-Enix en zal in 2006 waarschijnlijk het licht zien. Tot die tijd moeten we ons dus maar vermaken met deze trailer.

Kopspijkers voorlopig van de buis

Kopspijkers zal niet meer op televisie te zien zijn zolang het geschil tussen presentator Jack Spijkerman (foto) en de omroep VARA niet is opgelost. Spijkerman maakte gisteren bekend naar John de Mols zender Tien over te willen stappen, maar de presentator staat nog tot 2007 onder contract bij de VARA.

Als het geschil niet snel opgelost wordt, houdt dit in dat de laatste vier afleveringen van het seizoen komen te vervallen. De VARA is tot dit besluit gekomen omdat het programma op satirische wijze kijkt naar zaken die in het nieuws zijn. De makers vinden het 'bijna onnatuurlijk' om niet te reageren op de publiciteit die is ontstaan na Spijkermans aangekondigde vertrek naar Tien. De omroep wil echter niet dat het geschil met Spijkerman zich via Kopspijkers verder ontwikkelt.

VARA-voorzitter Vera Keur zegt het te betreuren dat alle kijkers teleurgesteld moeten worden, maar geeft aan dat dit volgens haar de meest verstandige keuze is.

-
Met dank aan alle FOK!kers die dit bericht in de submit gooiden. In willekeurige volgorde: HaKeeM, calvobbes, ikkebenerook, The_T, Djensen, Petra76, rednassy, lotje11, otreb, Sandyman, _4ever_, DouweJones en Floxxx.

[Gerucht] Xbox 360 backwards compatible?

Het begint er toch op te lijken dat de Xbox 360 backwards compatible gaat worden. Een online enquete over Xbox Live lijkt uitsluitsel te geven over dit onderwerp. De enquete gaat over de Xbox Live-service en zegt dat de leden met een Xbox tegen mensen met een Xbox 2 kunnen spelen.
"[...]
"Xbox Live is an online gaming service that works across both the current Xbox system and the future Xbox 2. You will be able to play online and compete against others across both consoles. If you are playing an Xbox game on Live you will be able to compete against people playing that same game on Xbox 2".
[...]"


Dit betekent in ieder geval dat Xbox Live in de huidige vorm gewoon doorgaat, maar het hoeft echter geen backwards compatibility te betekenen. Microsoft kan namelijk ook een aantal Xbox-games opnieuw gaan uitbrengen op de Xbox 360. De geruchten zeggen echter dat alleen de Xbox 360-versie met een harddisk in staat zal zijn om Xbox-games te spelen (of emuleren). Dit zijn echter allemaal geruchten; binnenkort zal hier dadelijkheid over komen, ofwel op 12 mei tijdens de MTV-show of anders tijdens de E3 in Los Angeles.

PvP Survival tips van Blizzard

Blizzard heeft op de World of WarCraft een pagina ingericht hoe je het beste kan overleven op een PvP server. De pagina geeft tips hoe je het beste kan spelen op een PvP server en de lijst met tips is vrij lang. Door deze pagina ziet het er niet naar uit dat Blizzard aanpassingen gaat maken aan het honor systeem.
"[...]
Pay Attention
Playing on a PvP server means paying attention. Look over your shoulder at almost all times. Know that your quest plans could change any moment and turn into a battle with the enemy faction. If you're not ready for this, consider a PVE server instead of or in addition to PVP. It's not for everyone, but you'll find that most people that play and enjoy a PVP server love the exhilaration of never being safe. It takes skill, it takes patience, and it requires that you keep up with strategies. It might mean more reading and studying than the PVE servers, but if you're reading this, chances are you're up for it. Good luck.
[...]"


"[...]
Adventure in Groups
It's a lot safer to adventure with a full party. That way, if one or two enemy players attack, you'll have a better chance of surviving. Solo players are the most at risk and should be prepared to die more depending on their class, skill level, and items. A bunch of low-level players can take out a higher-level player with enough numbers. So if there is a high-level enemy killing many people in your region, rally defenders by using the LocalDefense channel and by using the /who command to check for other players around. Get together with other players who are getting killed by the same enemy you are, party with them, get yourselves organized together, and hunt him down.
[...]"


Submit Part 3

Zal deze jongeman last hebben van zijn klokkenspel?

Een helikopter Crash.

Een leuke Schietspel van de makers van Xiao Xiao.

Robot style movie.

Optical Illusions & Questions.

De koningin heeft het iets te druk dus is er nu een doe het zelf functie. Print je eigen lintje.

Geef verstandelijk gehandicapte nooit een computer want dan gaan ze dit soort dingen maken

Volgende link is NSFW.
En als afsluiter een Sexy memory game btw er staat in het heel klein NEW Game.

Met dank aan Ronhui, sizzler, gijsbert2002 voor de submits

Fin zet nieuw SMS-record neer

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

De wereld is weer een nieuw sms-record rijker. Arttu Harkki uit Finland wist tijdens de Britse lancering van de PalmOne Treo 650-smartphone een bericht van 320 tekens in 2 minuten en 22,9 seconden te typen. De recordpoging werd gedaan op een QWERTY-toetsenbord, zoals op de betreffende telefoon te vinden is.

Het bericht wat Harkki intypte luidde: 'The telephone was invented by Alexander Graham Bell (UK), who filed his patent for the telephone on 14 February 1876 at the New York Patent Office, USA. The first intelligible call occurred in March 1876 in Boston, Massachusetts, when Bell phoned his assistant in a nearby room and said 'Come here Watson, I want you.'' Zoals het een echte sms'er betaamt gebruikte de Fin slechts één duim bij het typen.

Harkki heeft overigens ook al het record voor normale SMS'jes in handen. In 2001 deed twee minuten en 58 seconden over een bericht.

Jongen (14) rijdt huis binnen met auto

geldropse_polleke, Scuderia_Mark en psv hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarige Eindhovenaar is gistermorgen met de auto van zijn moeder een woning binnengereden. De tiener had toestemming gekregen de auto een stukje achteruit te rijden, maar toen hij wilde remmen drukte hij per ongeluk het gaspedaal in.

Door deze vergissing reed de jongen achteruit een huis in. Zijn moeder probeerde de auto nog tegen te houden, maar kwam ten val en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De jongen bleef ongedeerd.

Het huis kwam er echter niet zo gelukkig van af. De pui van de woning raakte zwaarbeschadigd. Ook een deel van de inboedel is vernield. Het betreffende huis was niet van de vrouw zelf.

Hiddink wil nadenken over terugkeer Kezman

Trainer Guus Hiddink wil nadenken over het terughalen van Mateja Kezman van Chelsea naar PSV.

"Ik zeg niet dat het geen optie is om Mateja te benaderen. Het is alleen zaak om daar met alle partijen rustig over na te denken. Laat hem ook maar even tot rust komen", aldus de trainer van de Eindhovense ploeg. "We kennen Mateja natuurlijk goed. Hij heeft ongelooflijk veel energie en die kan hij momenteel niet kwijt bij Chelsea".

Kezman stapte afgelopen zomer over naar de Londense club, maar de aanvaller moet zich tevreden stellen met een rol als voornamelijk invaller. Eerder deze week zei Kezman al dat hij open staat voor een eventuele terugkeer. "Ik weet dat ik bij PSV welkom ben en ik zal er altijd willen spelen. In mijn hoofd blijft die optie dus bestaan, maar is het onzeker waar mijn toekomst nu ligt."

Minardi stelt test Ying-Kin uit

Minardi heeft de test van de Chinees Marchy Lee Ying-Kin uitgesteld. Na het incident van gisteren wil het team de testdagen optimaal benutten.

Gisteren kwam Christijan Albers in botsing met Chanoch Nissany, die een test reed voor het team. Volgens de verklaring van het team kwam die botsing doordat de coureurs elkaars positie op de baan niet goed hadden ingeschat. Doordat de auto's moesten worden gerepareerd, ging voor Minardi veel kostbare testijd verloren.

Het team heeft mede daarom besloten vandaag Marchy Lee Ying-Kin niet te laten testen. Volgens het team is de test uitgesteld vanwege logistieke problemen, maar algemeen wordt aangenomen dat Minardi gewoon veel wil testen vandaag met de vaste coureurs. Waarschijnlijk zullen Christijan Albers en Patrick Friesacher vandaag de tests uitvoeren. Het team hoopt Aziatisch kampioen Formule BMW Marchy Lee Ying-Kin binnen een paar weken een nieuwe test aan te kunnen bieden.

Schumi: "Geen blaam voor Montoya"

Michael Schumacher vindt niet dat mensen het Juan Pablo Montoya kwalijk moeten nemen dat hij geblesseerd is geraakt. Ook als dat eventueel komt door een valpartij met een cross-motor.

Montoya's officiële verklaring is dat hij uitgleed op een tennisveld en daarbij een scheurtje in zijn schouder op liep. De verhalen in de pits zijn echter anders. Volgens die verhalen zou Montoya met zijn cross-motor zijn gevallen, tijdens een plezierritje.

Michael Schumacher vindt niet dat, mocht dit zo zijn, Montoya moet worden veroordeeld: "Je kan jezelf niet altijd verstoppen. Je kan niet zomaar zeggen: "Oké, ik ben een coureur, ik moet mijn hele privé-leven maar opgeven."
Dan verlies je snel je motivatie."

'Cipollini kan nog niet stoppen'

Ploegbaas Ivano Fanini van het Amore e Vita team claimt dat Mario Cipollini zijn carrière niet kan beëindigen, omdat de renner nog een contractuele verplichting heeft om bij Amore e Vita te komen rijden. Fanini neemt er echter genoegen mee als Cipollini een afkoopsom van 600.000 euro betaalt.

Mario Cipollini begon zijn wielerloopbaan in 1985 bij dat team en bij zijn vertrek sloot hij een contract dat hij zijn carrière bij Amore e Vita zou afsluiten. Volgens Fanini is de afkoopsom 600.000 euro als 'mooie Mario' dat contract wil verbreken. Fanini belooft dat geld te steken in het opleiden van wielertalenten uit onderontwikkelde landen, als Cipollini ermee over de brug komt.

Fanini sluit echter niet uit dat Cipollini nog komt wielrennen in zijn team: "Als Mario terug wil komen en zijn carrière bij ons wil beëindigen , zal ik met plezier de deur voor hem openen en zal ik een ploeg van hoog niveau rond hem opbouwen. Ik ben echter niet van plan de afkoopsom te verminderen. Dat is een bedrag dat Cipollini prima kan betalen."

Rabobank is Freire 'kwijt'

Terwijl Oscar Freire zijn eigen trainingsschema volgt, zijn ze hem bij de Rabobank-ploeg 'kwijt'. De Spanjaard is zijn mobieltje namelijk kwijtgeraakt.

Na de Waalse Pijl heeft Freire zijn mobieltje ergens in het rennershotel laten liggen, maar de telefoon kwam niet boven water. Hij is daarom nog alleen via zijn vaste telefoon in Spanje te bereiken, maar daar is hij vaak meerdere dagen weg als hij verder weg gaat trainen. De Rabobank-ploeg heeft daardoor moeite om hem te bereiken.

Zo kwamen vanuit de pers vragen binnen voor een reactie van Freire op het afscheid van collega-sprinter Cipollini. Jacob Bergsma, pr-man bij Rabobank, moest een reactie schuldig blijven: "We kunnen hem enkel nog bereiken als hij thuis is, maar voorlopig is dat niet het geval en weten we ook niet waar hij precies is. Het is dus wachten tot hij zich een nieuwe GSM heeft aangeschaft."

Bakker blijkt allergisch voor meel

Dennis Vissers uit het Limburgse Meijel is één van de beste jeugdige bakkers van Nederland. Onlangs won de 22-jarige het Nederlands Kampioenschap broodbakken en kreeg hij de DSM Bakery Ingredients Award 2005 uitgereikt. Maar de dokter had slecht nieuws voor de bakker: Vissers blijkt allergisch te zijn voor meel.

Deze allergie uit zich in jeukende, rode ogen en schilfers in het gezicht en op de handen. Vissers legt uit dat hij de symptomen alleen krijgt bij het zogeheten 'mik draaien', als het meelstof ronddwarrelt. "Als ik echt schilfers op mijn handen heb, draag ik trouwens handschoenen."

Van de dermatoloog kreeg de bakker het advies om ander werk te zoeken, maar Vissers weigert. Eerst volgen nog onderzoeken om te kijken of hij specifiek last heeft van een bepaald soort graan, maar dan nog wil hij zijn liefhebberij niet opgeven. "Ach, anders kan ik nog leraar worden op de bakkerijschool, stagebegeleider of manager van een grote bakkerij", aldus de bakker.

Vrouwen in het verkeer...

Vrouwen in het verkeer en dan met name het inparkeren, het blijft een ramp...
Geniet 8(!) minuten lang van de rijkunsten van dit vrouwtje.

Godzijdank zijn er op zo'n moment altijd wel kerels die even voor willen doen hoe het moet .

Net zoals deze vent dus, die wel even uitlegt hoe je met wapens om moet gaan...
Of in zijn geval eerder hoe je níet met wapens om moet gaan.

Maar hé, wat maakt het allemaal toch ook uit, zolang je maar lol hebt.
En daarbij komt deze lach-Guru om de hoek te kijken...
Alhoewel, het is de bedoeling dat je er vrolijk van wordt, maar ik krijg er om eerlijk te zijn alleen maar moordneigingen van .

Save as / Opslaan als...

"Dortmund wil Zoetebier"

De Duitse media melden dat Edwin Zoetebier in de belangstelling staat van Borussia Dortmund. De 34-jarige doelman verruilde vorige zomer Feyenoord voor PSV. Door de stormachtige ontwikkeling van de Braziliaan Gomes komt Zoetebier er in Eindhoven echter nauwelijks aan te pas.

Tevens melden de Duitse media dat de sluitpost een aflopend contract heeft bij de Eindhovense club, maar dat is niet zo, Zoetebier heeft nog een contract voor 1 seizoen. Bij Dortmund zou Zoetebier als tweede doelman moeten gaan fungeren achter Roman Weidenfeller. De huidige tweede keeper Warmuz vertrekt komende zomer.

Lampard en Gerrard tevreden over gelijkspel

Zowel Frank Lampard van Chelsea als zijn Engelse maatje Steven Gerrard van Liverpool was tevreden met het gelijkspel in de eerste wedstrijd tussen beide clubs in de halve finales van de UEFA Champions League.

"Het was een grote wedstrijd, maar door de spanning waren we niet tot goed voetbal in staat", zei Lampard tegenover Sky Sports.

"Het is een degelijk resultaat voor ons", zei Gerrard. "We hebben geen tegendoelpunt gekregen en we zijn vol vertrouwen dat we volgende week thuis kunnen scoren. Eigenlijk hadden we ons voorgenomen om vandaag ook een goal te maken, maar helaas misten we een aantal kansen."

Lampard miste namens Chelsea de grootste kans van de wedstrijd, vlak voor rust schoot hij van dichtbij over. "Ik dacht al dat het een doelpunt was voordat ik schoot en dat moet je nooit doen."

Laatste reviews en specials
review
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
©FOK.nl e.a.