Kopspijkers voorlopig van de buis

Kopspijkers zal niet meer op televisie te zien zijn zolang het geschil tussen presentator Jack Spijkerman (foto) en de omroep VARA niet is opgelost. Spijkerman maakte gisteren bekend naar John de Mols zender Tien over te willen stappen, maar de presentator staat nog tot 2007 onder contract bij de VARA.

Als het geschil niet snel opgelost wordt, houdt dit in dat de laatste vier afleveringen van het seizoen komen te vervallen. De VARA is tot dit besluit gekomen omdat het programma op satirische wijze kijkt naar zaken die in het nieuws zijn. De makers vinden het 'bijna onnatuurlijk' om niet te reageren op de publiciteit die is ontstaan na Spijkermans aangekondigde vertrek naar Tien. De omroep wil echter niet dat het geschil met Spijkerman zich via Kopspijkers verder ontwikkelt.

VARA-voorzitter Vera Keur zegt het te betreuren dat alle kijkers teleurgesteld moeten worden, maar geeft aan dat dit volgens haar de meest verstandige keuze is.

-
Met dank aan alle FOK!kers die dit bericht in de submit gooiden. In willekeurige volgorde: HaKeeM, calvobbes, ikkebenerook, The_T, Djensen, Petra76, rednassy, lotje11, otreb, Sandyman, _4ever_, DouweJones en Floxxx.