'Cipollini kan nog niet stoppen'

Maurice (mbn)
Ploegbaas Ivano Fanini van het Amore e Vita team claimt dat Mario Cipollini zijn carrière niet kan beëindigen, omdat de renner nog een contractuele verplichting heeft om bij Amore e Vita te komen rijden. Fanini neemt er echter genoegen mee als Cipollini een afkoopsom van 600.000 euro betaalt.

Mario Cipollini begon zijn wielerloopbaan in 1985 bij dat team en bij zijn vertrek sloot hij een contract dat hij zijn carrière bij Amore e Vita zou afsluiten. Volgens Fanini is de afkoopsom 600.000 euro als 'mooie Mario' dat contract wil verbreken. Fanini belooft dat geld te steken in het opleiden van wielertalenten uit onderontwikkelde landen, als Cipollini ermee over de brug komt.

Fanini sluit echter niet uit dat Cipollini nog komt wielrennen in zijn team: "Als Mario terug wil komen en zijn carrière bij ons wil beëindigen , zal ik met plezier de deur voor hem openen en zal ik een ploeg van hoog niveau rond hem opbouwen. Ik ben echter niet van plan de afkoopsom te verminderen. Dat is een bedrag dat Cipollini prima kan betalen."