The Curse of the Were-Rabbit aangekondigd

Hoewel de optie in onze poll niet echt goed scoort, komt er toch binnenkort een game uit over een konijn. Een weerkonijn om precies te zijn. 'The Curse of the Were-Rabbit' is de titel van een nieuwe Wallace & Gromit-film en tevens van de tegelijkertijd uitkomende game. Frontier Development werkt voor het spel nauw samen met Aardman Studio's. Een uitgever is nog niet bekend gemaakt, het spel moet later dit jaar verschijnen voor PC, GameCube, PlayStation 2 en Xbox.

Volgens Nick Park, die al enkele Oscars heeft gewonnen met de claymationfiguurtjes, heeft Frontier "een uitstekende prestatie geleverd door Wallace & Gromit en de hele wereld van de 'Curse of the Were-Rabbit'-film naar de consoles te brengen. Het spelen met Wallace en Gromit in een computerspel voegt een extra dimensie toe aan je ervaring van onze karakters en de wereld waarin ze leven. Het spel is technisch en visueel indrukwekkend - het is ontzettend leuk en weet precies de charme en humor van ons dynamische duo op te roepen."

Frontier Development ontwikkelde eerder al het spel Wallace and Gromit in Project Zoo. Hoewel het nieuwe spel in grote lijnen het plot van de film zal volgen hebben de makers er ook enkele nieuwe lokaties in verwerkt. Natuurlijk spelen de maffe uitvindingen van Wallace weer een grote rol. Het spel zal ook een co-operatieve mode bevatten voor twee spelers.