Tsunami-slachtoffers boos over vergoeding

Scuderia_Mark en tonks hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe inwoners van de eilandengroepen Andamanen en Nicobaren, die zwaar getroffen werden door de tsunami van 26 december, zijn woedend op de autoriteiten. Ze vinden dat ze te weinig aan schadevergoeding krijgen uitgekeerd.

Een vrouw die 300 notenbomen verloor kreeg een schadevergoeding van twee roepie, omgerekend vier eurocent. De cheque kan ze trouwens niet eens verzilveren, omdat daarvoor een bankrekening nodig is. Die kan geopend worden als men 500 roepie inlegt, maar dat heeft de vrouw niet. De gedupeerde vrouw: "De schade beloopt zeker 20.000 roepie (zo'n 400 euro). Een schadevergoeding van twee roepie keer je nog niet uit bij een gebroken ruit!"

Een andere inwoner van één van de eilandengroepen kreeg 80 cent schadevergoeding voor het verlies van 200 notenbomen en 300 bananenbomen. Sommige gedupeerden nemen de cheques niet eens meer aan, om te laten blijken dat ze het oneens zijn met de manier van schadevergoeding. De overheid zegt dat de slachtoffers een vergoeding naar 'objectieve realiteit' krijgen.