Leif Hoste serieus gekwetst

Maurice (mbn)
Voor Discovery Channel ziet het lenteseizoen er plots minder goed uit. Met zijn val in Milaan - San Remo is de knie van Leif Hoste serieus geraakt.

Leif Hoste kwam samen met Moreni in het gedrang naar de Cipressa ten val. Gehoopt werd dat de val geen ernstige gevolgen zou hebben voor Hoste, maar zijn knie bleek door de val een flinke tik te hebben gehad. Met een dikke knie vloog Hoste zaterdag terug naat België.

Daar werd hij in het ziekenhuis van Waregem onderzocht. Ploegleider Demol denkt dat Hoste de komende dagen niet zal kunnen fietsen: "Pas maandagavond weten we meer'', aldus Demol. De dokter adviseert hem enkele dagen zelfs niet te fietsen. Waregem is zo goed als uitgesloten. Misschien lukt het Leif in Harelbeke wel."

Voor Discovery Channel is het optimisme, dat na Brussel - Kuurne - Brussel er was, flink getemperd. Max van Heeswijk moest Milaan - San Remo laten schieten door bovenop zijn tandproblemen een sinusitis en keelpijn en George Hincapie was de afgelopen dagen grieperig met koorts. De voorbereiding op de klassiekers is inmiddels flink verstoord. Demol heeft echter nog wel hoop: "Voor de Ronde hebben we nog twee weken, voor Roubaix drie. Maar nu mag er toch niks meer verkeerd gaan."