Vrouw pleegt zelfmoord voor blinde zonen

Icoon opmerkelijk nieuws De liefde voor haar zonen ging voor een vrouw uit India zo ver dat ze bereid was zelfmoord voor ze te plegen. Ze deed dat in de hoop dat haar kinderen, die beiden blind zijn, op die manier zouden kunnen zien. Volgens dokteren is de kans dat dit lukt echter uitermate klein. Dat heeft The Indian Express maandag geschreven.

De 15-jarige Kumar en de 17-jarige Kumaran zijn beiden al vanaf hun geboorte blind. De 37-jarige moeder van de twee hoopte dat een hoornvliestransplantatie haar kinderen zou helpen, dus pleegde ze zelfmoord om haar hoornvliezen te kunnen doneren.

Volgens doktoren kan Kumar, de jongste van de twee, in ieder geval niet geholpen worden door een hoornvliestransplantatie. Er zou namelijk niets mis zijn met zijn hoornvlies. Dit vermoeden bestaat ook voor de oudere van de twee.

"We hebben de familie al eerder verteld dat een hoornvliestransplantatie de jongste zoon niet zou helpen", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De familie blijft echter volhouden dat de hoornvliezen van de moeder alleen voor haar kinderen gebruikt mogen worden.