Breukink tevreden na MSR

Met een vijfde plek van Oscar Freire in Milaan - San Remo, wist Rabobank niet de winst te pakken zoals vorig jaar. Toch is ploegleider Erik Breukink tevreden over zijn ploeg.

In de sprint werd duidelijk dat Alessandro Petacchi de sterkste was, maar voor de rest liep het volgens Breukink goed: "Tot het laatste moment is er alle hoop geweest op een goede afloop. De ploeg heeft er alles aan gedaan om de groep gesloten te houden tot het eind. En je hebt Oscar Freire nog gewoon vooraan zitten, en hij durfde de sprint aan."

Gelet ook op de prestaties in de laatste twee weken is Breukink erg tevreden: "Als je drie etappes en het eindklassement van Tirreno-Adriatico wint, en je wordt 5e in Milaan-Sanremo, dan denk ik dat we een superweek hebben gehad. Daar kun je goed op terugkijken. Voor de ploeg was Tirreno ook een heel grote wedstrijd. De ProTour is begonnen en we hebben drie etappes in de Tirreno en door de winst van Joost Posthuma een etappe in Parijs-Nice op zak. We zijn in ieder geval goed gestart."

Bovendien is er het geloof voor de komende maand: "We kunnen nog veel verwachten. Voor de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race hebben we weer andere troeven. Naast Freire hebben we nog Michael Boogerd en Erik Dekker. We zien deze koersen met vertrouwen tegemoet."