FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 oktober 2004

Automobilist in Kerkrade onder vuur genomen

Een automobilist is vanavond in het Zuid-Limburgse Kerkrade onder vuur genomen. De man wist lopend een nabijgelegen hotel te bereiken, alwaar hij in elkaar zakte. Het slachtoffer is ernstig gewond in een ziekenhuis opgenomen, en is inmiddels geopereerd.

Het is niet duidelijk waarom de man werd beschoten. Zijn auto werd, terwijl hij op een rotonde reed, meerdere malen geraakt, en kwam op een fietspad tot stilstand. Drie ruiten werden door kogelinslagen vernield en ook zijn twee kogelgaten zichtbaar in de linkerachterdeur. Over de precieze toestand van het slachtoffer kon de politie niets zeggen.

Schietpartij Kerkrade
De beschoten auto (© René Michel Photography)

Filmversie in de maak van serie Zoop

Er gaat een film komen van de populaire jongerensoap Zoop. Regisseur Johan Nijenhuis, bekend van Costa! en Volle Maan, wil met de cast opnamen gaan maken in een wildpark in Zuid-Afrika. Het is de bedoeling dat 'Zoop: The Movie' in de zomer van 2005 in de bioscoop te zien is.

De serie Zoop wordt uitgezonden door Nickelodeon, en trekt wekelijks meer dan een miljoen kijkers. De serie draait om acht uiteenlopende jongeren die een opleiding tot dierenverzorger volgen in Ouwehands Dierenpark. In de film zullen de Rangers afreizen naar Zuid-Afrika, nadat ze horen dat het slecht gaat met een aantal dieren in een wildpark.

Het tv-programma viel overigens deze week driedubbel in de prijzen. Vrijdag won het de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van 2004. Vandaag won het de Kids' Choice Award voor het beste televisieprogramma voor jongeren en de Kinderkast-tv-prijs op het Cinekidfestival in Amsterdam.

Zoop
De jongerensoap Zoop trekt wekelijks ruim één miljoen kijkers

Uitslagen HCE (23/10/04)

Vanavond werden er drie duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RBC Roosendaal - FC Twente (0-1)
61' Christensen 0-1

Geel: Hesp (RBC), Majstorovic, Shoukov, Touzani, Boschker (allen Twe)

Vitesse - AZ (0-3)
32' Buskermolen 0-1
48' Van Galen 0-2
51' Perez 0-3

Geel: Yakubu (Vit)

NEC - NAC Breda (3-3)
5' Zonneveld 0-1
14' Barreto 1-1
43' Boutahar 2-1
49' Lurling 2-2
59' Denneboom 3-2
62' Cornelisse 3-3

Geel: Wisgerhof (NEC), Van der Doelen (NEC), Van den Eede (NAC)

Bekijk de huidige stand

Trekvogels vliegen verkeerde kant op

Franse vogeldeskundigen staan momenteel voor een raadsel. In het land wemelt het van de dwergarenden, roofvogels die zich normaal gesproken momenteel in Afrika en India zouden moeten bevinden. De in Europa vrij zeldzame vogels brengen de zomer gewoonlijk door in Noord-Afrika en zuidelijk Europa, om vanaf oktober zuid- en oostwaarts te trekken.

Dit najaar zijn de dwergarenden echter richting het noorden getrokken. Vogelaars in het zuiden van Frankrijk kijken hun ogen uit, in de afgelopen twee weken zijn meer dan duizend exemplaren van de zeldzame soort waargenomen. Volgens de Franse Vogelbescherming is het voor het eerst dat dit merkwaardige verschijnsel zich heeft voorgegaan. Naar de redenen kan men enkel gissen. Speculaties dat het met klimaatveranderingen te maken heeft lijken niet waarschijnlijk, omdat de omgekeerde trek bij geen enkele andere trekvogelsoort is geconstateerd.

Dwergarend
De dwergarend heeft een spanwijdte van zo'n 125 centimeter

Kip legt treinverkeer plat

Icoon opmerkelijk nieuws In Groot-Brittannië werd vrijdagavond het treinverkeer tussen Londen en Swansea stilgelegd door een wel heel bijzondere oorzaak: een kip. Deze kwam onder de Great Western terecht en verstopte daarmee de brandstoftoevoer van de trein. De machinist nam geen risico en stopte gelijk. Al het treinverkeer kwam stil te liggen.

Uiteindelijk moesten brandweer en technici er aan te pas komen om het toestel weer aan de gang te krijgen. De passagiers hadden begrip voor de vertraging en relativeerden het met de nodige humor. "Originele vertraging. Iedereen kon er eens goed om lachen en tijdens onze reis werd de ene grap na de andere gelanceerd. Ongelooflijk, toch", zo zei passagier Robert Guy uit Bristol.

Demo Return To Mysterious Island verschenen

Het spel Return To Mysterious Island is gebaseerd op het boek van Jules Verne. Publisher The Adventure Company heeft een demo uitgegeven van 213 MB. Deze is te downloaden op de Gamer's Hell site.

Het verhaal gaat over Mina, een vrouw die probeert rond de wereld te zeilen. Ze komt echter in een storm terecht en strandt op een onbewoond eiland. Al snel blijkt dat de geest van Kapitein Nemo er rondwaart. Zij moet zijn lichaam bergen uit de Nautilus en op een waardige manier begraven zodat hij rust kan vinden.


Dode Superman blijft actievoeren

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De op 10 oktober overleden acteur Christopher Reeve blijft zich inzetten voor stamcelonderzoek. In een voor zijn dood opgenomen radioboodschap roept de acteur, die vooral bekend werd als Superman, momenteel kiezers in Californië op om een wetsvoorstel te steunen dat meer geld beschikbaar stelt voor het onderzoek. Gelijktijdig met de presidentsverkiezingen vindt er in de staat een referendum plaats.

"Stamcellen hebben al dieren genezen die verlamd zijn geraakt", meldt Reeve in de spot. "Stamcellen zijn de toekomst van de medicijnen. Steun alstublieft het voorstel en kom op voor degenen die dat niet meer kunnen." Reeve raakte negen jaar geleden geheel verlamd na een val van een paard. Hij was tot zijn dood aan een rolstoel gekluisterd.

Eerder deze week keerde de Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger zich tegen zijn eigen partij door zich uit te spreken voor stamcelonderzoek. Het gebruik van embryonale stamcellen ligt met name voor de conservatief-christelijke Republikeinen erg gevoelig. Bush heeft in 2001 weliswaar ingestemd met beperkte mogelijkheden voor stamcelonderzoek, maar onder allerlei restricties. Zo is hij alleen akkoord gegaan met subsidie voor onderzoek van embryonale stamcellen die afkomstig zijn van ongeveer zestig bestaande stamcelgroepen.

Dana Reeve, de weduwe van Christopher Reeve, heeft zich in de verkiezingsstrijd achter de Democratische presidentskandidaat John Kerry gesteld. Ze verscheen donderdag samen met Kerry op een verkiezingsbijeenkomst in Ohio. Een paar dagen voor de dood van Reeve had Kerry in een debat met president Bush nog gerefereerd aan de verlamde acteur, waarop de presidentskandidaat via voice-mail een bedankboodschap van Reeve kreeg.

Reeve - kort voor zn tragische dood
Christopher Reeve, kort voor zijn dood

Vliegtuig Transavia wijkt uit na brandmelding

Icoon Algemeen nieuws Een Boeing van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft zaterdag na een brandmelding een voorzorgslanding moeten maken op het vliegveld Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië. Het vliegtuig was op weg naar een ander vliegveld op het eiland. De brandmelding bleek na een uitgebreid onderzoek vals te zijn.

Toen de instrumenten in de cockpit van het toestel een brandmelding aangaven besloten de piloten uit te wijken naar het vliegveld van Palermo, omdat de landingsbaan daar langer is. Door de extra uitloop is het risico bij een noodlanding lager. Omdat de melding vals bleek te zijn, vliegt het toestel waarschijnlijk zaterdagavond alweer terug naar Nederland.

Alle 107 passagiers op de chartervlucht zijn met bussen naar hun eindbestemming gebracht.

Weinig animo voor herdenking gijzeling Moskou

Sessy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVandaag werd er een herdenking gehouden bij het herdenkingsmonument in Moskou waar op 23 oktober 2002 een aantal Tsjetsjeense terroristen het podium van een Russisch theater opliepen en de mensen drie dagen lang in gijzeling nam. Veel mensen kwamen er echter niet opdagen.

Bij de opvoering van de eerste Russische musical op 23 oktober 2002 dachten de meeste bezoekers dat het bij het verhaal hoorde toen de Tjetsjeense rebellen het toneel opkwamen. Drie dagen later werd het gijzelingsdrama beeindigd met 130 doden en bijna 800 gewonden toen de terroristen gegijzelden begonnen te executeren en de speciale eenheden na gebruik van (wat later bleek) op opium gebaseerd gas het gebouw bestormden. Vandaag kwamen er bij de herdenking van dit drama echter maar vijf mensen opdagen: drie oudere vrouwen, een man, en de prefect van het Zuid-Oosten van Moskou.


De herdenkingssteen voor het gijzelingsdrama van 2002
in het theater van Moskou

Over drie dagen probeert de gemeente het nog eens, 26 oktober wordt er weer een herdenking georganiseerd. Men hoopt dat er dan meer animo voor de herdenkingsdienst is, maar of die hoop ook gerechtvaardigd is, valt nog te betwijfelen: de vandaag door de oppositie parallel georganiseerde herdenkings- en protestactie had beduidend meer succes.

Doden door krachtige aardbeving Japan

Wez_db had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het noorden van Japan zijn zaterdag bij een krachtige aardbeving tenminste zes doden gevallen en vijfhonderd mensen gewond geraakt. De meeste slachtoffers van de beving, die een kracht van 6,8 op de schaal van Richter had, werden geraakt door vallend puin. Onder de doden is een twee maanden oude baby. Volgens de autoriteiten gaat het om de zwaarste aardbeving in de regio sinds 1933.

Het epicentrum van de aardbeving lag 250 kilometer ten noorden van Tokyo in de provincie Niigata. De aardbeving werd gevolgd door twee naschokken met een kracht van 5,9 en 6,3 op de schaal van Richter. Alle drie de bevingen werden tot in de hoofdstad gevoeld.

De bevingen hebben aanzienlijke schade veroorzaakt. Een aantal huizen stortten in, er braken branden uit en er ontspoorde een hogesnelheidstrein. Bovendien vielen water, gas en elektriciteit op veel plaatsen uit.

Moslimfundamentalisten richten bloedbad aan

Icoon Buitenlands nieuws In Algerije zijn door een gewapende groep moslimfundamentalisten zestien burgers afgeslacht. De staatstelevisie meldt dat het bloedbad gisteren plaatsvond in de streek van Médéa, 80 kilometer ten zuiden van Algiers.

In Algerije zijn tijdens de ramadan doorgaans de moslimfundementalisten zeer actief. Het bloedbad van vrijdag was de eerste massaslachting sinds het begin van de ramadan.

Gewapende moslimmilities veroorzaken sinds 1992 in Algerije dood en verderf. Dit omdat het Islamitisch Heilsfront (FIS) hoogst waarschijnlijk de parlementsverkiezingen zou hebben gewonnen. Uiteindelijk werden de verkiezingen afgelast, met een bloedigde strijd tot gevolg. Sindsdien zijn door politiek en religieus gemotiveerd geweld tenminste 150.000 Algerijnen gedood.

Vloer zakt onder winkelend publiek weg

jobsoft herschreef voor FOK! het volgende bericht en tipte het in de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuws Een aantal winkelende mensen kreeg vandaag in schoenenwinkel 'String' aan de Nieuwendijk in Amsterdam de schrik van hun leven. Zo zakte afgelopen middag ineens de vloer onder hun voeten weg. Vervolgens ontstond er een gat door een nog onbekende oorzaak.

Een aantal personen zakte met de vloer mee in het gat. Wonderwel vielen er geen gewonden. De brandweer moest er aan te pas komen om een aantal beknelden uit hun benarde positie te bevrijden.

Het incident gebeurde rond rond kwart over vijf, vlak voor sluitingstijd. De dienst bouw-en woningtoezicht heeft inmiddels aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de toedracht.

Rechtbankdemonstrant in cel gezet

De 'beroepsdemonstrant' Mohamed Zaghboubi, die tijden lang de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam teisterde met zijn protesten, zit sedert twee weken in de cel, zo meldt AT5. Tegen de man waren klachten ingediend door bezoekers en medewerkers van de rechtbank. Onder meer wegens bedreiging maar ook wegens belediging.

Zaghboubi zou regelmatig antisemitische teksten hebben gescandeerd. Zo waaide hij met Palestijnse vlaggen en riep leuzen als ''Hamas, Hamas, dood aan Israël'' en ''vuile vieze nazivarkens, vieze kankerblanken, alle blanken zijn vuile vieze nazivarkens.''

Ook topadvocaat Bram Moskowicz deed aangifte tegen Zaghboubi. ''Wat zijn Joden toch lelijk'' en ''kutjoden'', zou hij Moskowicz hebben toegesnauwd.

Zaghboubi startte zijn dagelijkse protesten in 2003 nadat hij door een rechterlijke uitspraak zijn huis was uitgezet. In augustus speelde al een rechtszaak tegen hem, maar die liep op niets uit omdat hij geen geweld had gebruikt en de rechter het recht van demonstreren te groot achtte, voor een verbod. De ordeverstoringen waren volgens de rechter een zaak voor de politie.

De in Marokko geboren Zaghboubi haalde eerder het nieuws toen hij zich opwierp als kandidaat-leider voor de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL). Hij kon daar echter nimmer enige rol van betekenis spelen.


Zaghboubi, stond dagelijks op straat voor A'damse rechtbank

Huis Diamantbuurt met leuzen beklad

Icoon Binnenlands nieuws In de Amsterdamse Diamantbuurt is afgelopen nacht het huis beklad van de bewoners die eerder deze week waren gevlucht voor de terreur door Marokkaanse hangjongeren. Intussen zit er bij omwonenden de angst en frustratie goed in.

Op de woning zijn leuzen als 'het is over maar niet voorbij' en 'Tokkies zijn welkom' geklad. Het is onbekend door wie deze leuzen zijn aangebracht, maar een aantal omwonenden is het spuugzat. Zij hebben vandaag aangifte gedaan bij de politie.

Volgens de bewoners is het niet de eerste keer een gezin min of meer gedwongen de buurt moet verlaten. Eerder vandaag zei burgemeester Job Cohen over de hangjongeren: "We hebben deze jongeren inmiddels in kaart gebracht en zullen ze aanpakken, waardoor de overlast verminderd wordt. Het lijkt een kat-en-muisspel tussen de overheid en de jeugd, maar we blijven volharden en gaan ermee door." Wel zei Cohen het probleem niet goed in te kunnen schatten zolang niemand aangifte doet.

Geen excuses van prins Harry

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Prins Harry, de tweede zoon van prins Charles, zal geen excuses aanbieden aan de fotograaf met wie hij afgelopen donderdagnacht een handgemeen had, vlak buiten een Londense nachtclub. "Ik denk niet dat dat echt noodzakelijk is", aldus de woordvoeder van prins Charles. Volgens de woordvoerder waren de fotografen erg agressief toen de 20-jarige prins de trendy nachtclub Pangaea verliet.

Volgens de woordvoerder heeft Harry niets meer gedaan dan de fotograaf teruggeduwd nadat deze hem met een camera in het gezicht raakte. Volgens de bewuste fotograaf, Chris Uncle, sloeg Harry hem zonder enige aanleiding. Aan het incident hield hij een gescheurde lip over.

Woordvoerder Harverson: "Harry is alle aandacht wel gewend en hij weet dat fotografen hem zullen opwachten wanneer hij uitgaat. In dit geval leken ze wat opdringeriger. Het was een ongelukkig en spijtig voorval, maar laten we er niet te lang bij stilstaan".

Prins Harry staat al langer bekend als de wildere zoon van prins Charles en prinses Diana. Zo laat hij zich regelmatig zien in hippe Engelse nachtclubs en is hij twee jaar geleden door zijn vader meegenomen naar een afkickcentrum, nadat deze hem had betrapt op het gebruik van marihuana.

Prins Harry en de bewuste fotograaf
Het bewuste incident

Uitslag tweede kwalificatie Brazilië

Rubens Barrichello heeft op Interlagos de pole gepakt. Hij wist Juan Pablo Montoya met tweetiende seconde voor te blijven.

In het begin van de tweede kwalificatie besloot Gianmaria Bruni binnen te blijven. Bij Minardi hoopt men op regen en een verrassende race zoals vorig jaar. Christian Klien wist nu wel de Jordan's achter zich te houden.

Zonta en Webber deden hun werk, maar wisten geen verrassende tijden neer te zetten. Jacques Villeneuve kon opnieuw geen potten breken en zal zondag hard moeten gaan vechten om toch nog een punt voor Renault te halen. Fernando Alonso en Jenson Button kwamen tot snelle tijden, maar de vraag was welke andere toppers daar onderdoor konden.

Kimi Räikkönen liet zien scherp te zijn en pakte de tijd van Button. David Coulthard viel juist tegen viel terug tot achter Mark Webber.

Ralf en Michael Schumacher komen niet aan de tijd van Räikkönen. Voor Michael betekent het, met zijn tien plaatsen straf vanwege een motorwissel, dat hij morgen vanaf de 18de plaats zal moeten starten. Felipe Massa doet een uiterste poging om de pole te pakken, maar mist die op tweehonderste seconde.

Juan Pablo Montoya pakt de tijd van Räikkönen wel, maar hij heeft de pole niet lang in handen. Rubens Barrichello rijdt nog tweetiende seconde sneller en weet in zijn thuisrace de pole position te pakken.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:10.646
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:10.850
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:10.892
4 Felipe MassaSauber Petronas  1:10.922
5 Jenson ButtonBAR Honda  1:11.092
6 Takuma SatoBAR Honda  1:11.120
7 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1:11.131
8 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:11.386
9 Fernando AlonsoRenault F1  1:11.454
10 Jarno TrulliToyota Racing  1:11.483
11 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  1:11.571
12 Mark WebberJaguar Racing  1:11.665
13 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:11.750
14 Jacques VilleneuveRenault F1  1:11.836
15 Ricardo ZontaToyota Racing  1:11.974
16 Christian KlienJaguar Racing  1:12.211
17 Nick HeidfeldJordan Ford  1:12.829
18 Timo GlockJordan Ford  1:13.502
19 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  1:13.550
20 Gianmaria BruniMinardi F1  geen tijd

Uitslag eerste kwalificatie Brazilië

Rubens Barrichello heeft in de eerste kwalificatie de snelste tijd neergezet. Op het eind verbeterde hij de tijd van Juan Pablo Montoya met een minieme marge.

Sauber deed weer hetzelfde als bij de afgelopen races. In de eerste kwalificatie wist Felipe Massa de derde tijd neer te zetten. De gebroeders Schumacher nemen de vierde en vijde plaats in.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:09.822
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:09.862
3 Felipe MassaSauber Petronas  1:09.930
4 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:10.192
5 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1:10.258
6 Takuma SatoBAR Honda  1:10.373
7 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:10.418
8 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:10.440
9 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  1:10.467
10 Jarno TrulliToyota Racing  1:10.478
11 Jenson ButtonBAR Honda  1:10.607
12 Fernando AlonsoRenault F1  1:10.637
13 Jacques VilleneuveRenault F1  1:10.708
14 Mark WebberJaguar Racing  1:11.230
15 Ricardo ZontaToyota Racing  1:11.315
16 Nick HeidfeldJordan Ford  1:11.394
17 Christian KlienJaguar Racing  1:11.912
18 Timo GlockJordan Ford  1:12.242
19 Gianmaria BruniMinardi F1  1:12.916
20 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  1:13.032

Rottweiler valt zijn baas aan

Icoon Binnenlands nieuwsEen 57-jarige inwoner van Haarlem is donderdagnacht ernstig gewond geraakt nadat zijn hond hem had aangevallen. De man is met zware verwondingen aan armen en benen opgenomen in het ziekenhuis. Zijn hond, een 4-jarige Rottweiler, is na het voorval afgemaakt.

Buren verklaarden dat de Haarlemmer eerder die avond een echtelijke ruzie met zijn vrouw op straat had uitgevochten. Rottweiler Macho was daarbij aanwezig en deed ook mee. Macho nam daarbij ook het hondje van een gehandicapte buurman te grazen. Later trof de politie, die door familieleden was gealarmeerd, de man hevig bloedend aan in zijn woning.

Ontvoerder actief in Limburgs dorp

In het Limburgse dorp Berg en Terblijt zijn de afgelopen weken twee jongetjes aan een ontvoerder ontsnapt. Een man van ongeveer dertig jaar oud probeerde de ventjes op klaarlichte dag mee te nemen.

Twee weken geleden werd een achtjarige jongen in Berg van zijn fiets getrokken door de dader, die hem probeerde in een gereedstaande auto de duwen. De knaap kon zich echter losrukken en wegrennen. Afgelopen woensdag probeerde vermoedelijk dezelfde man nogmaals een jongen te ontvoeren. Vanuit de struiken greep hij een negenjarige knul beet en vroeg hem mee te gaan om naar zijn hond te kijken. Ook deze jongen wist zich los te rukken en te ontkomen.

De bijna-ontvoeringen zorgen voor grote onrust in het dorp. In april van dit jaar werd namelijk een negenjarige inwoner daadwerkelijk ontvoerd. Een verstandelijke gehandicapte man uit Maastricht had de jongen toen onder dwang meegenomen.

Inmiddels heeft de basisschool in Berg en Terblijt maatregelen genomen. Leerkrachten zijn extra alert en de hekken gaan tijdens de pauzes op slot. Ook heeft de school handleidingen met tips voor de ouders uitgedeeld. Deze werden eerder verstrekt op de basisschool in het nabijgelegen Sibbe, waar het negenjarige ontvoeringsslachtoffer een leerling van is. De school werd hierdoor genomineerd voor de Limburgse Onderwijsprijs 2004.

Bordspel: CSI: Crime Scene Investigation, het bordspel

CSI: Crime Scene Investigation, het bordspelAltijd al eens een rol in een politieserie willen spelen? Grijp dan nu je kans. Met CSI: Crime Scene Investigation, het bordspel kruip je in de huid van een lid van het bekende CSI-team. Met twee tot vier spelers kun je al puzzelend acht verschillende moordzaken oplossen. Gebruik je gezond verstand, combineer dit met het sporenonderzoek en voeg een beetje geluk toe: lukt het jou om als eerste een arrestatiebevel gebaseerd op de goede aanwijzingen te maken? Geloof me, zo makkelijk is dat nog niet...

Nucleus

Het is weer eens tijd voor een leuk spelletje.
Ik heb voor jullie: Nucleus

Het doet me denken aan een oud spelletje met balletjes en een touwtje of iets dergelijks.. zon swinger. Maar daar heeft het niets mee te maken

Het is de bedoeling dat je op het goede moment drukt.

Waarschuwing!
Een waarschuwing voor diegene die dit spel willen spelen, maar niet passwords van anderen willen zien...
Hier is de link.. en dus niet naar beneden scrollen.

Base-jumper overleden na sprong

Roland 'Slim' Simpson, een Australische parachutist en base-jumper, die eerder deze maand gewond raakte bij een sprong van de 421 meter hoge Jinmao Tower in Shanghai, is aan z'n verwondingen overleden in een ziekenhuis in Canberra, Australië.

Simpson (34) maakte de sprong op 5 oktober met 38 andere zogenoemde base-jumpers. Bij de landing kwam hij verkeerd terecht, waardoor hij z'n verwondingen opliep. Simpson was een ervaren 'jumper' met meer dan 1200 geslaagde sprongen op z'n naam.

Base-jumping is de laatste jaren een populaire sport geworden onder parachutisten. Daarbij wordt niet langer meer uit vliegtuigen gesprongen, maar vanaf hoge gebouwen, torens, bruggen of kliffen. Gezien de risico's voor de springers en voor de directe omgeving is deze sport al heel snel verboden in de meeste landen. Hierdoor moeten de meeste springers illegaal hun sprongen uitvoeren en lopen ze ook het risico na hun sprong te worden gearresteerd door de lokale autoriteiten.

Roland Simpson, met collega Dwain Weston
Roland Simpson (wit shirt), met collega Dwain Weston, in 2001 springend vanaf de KL Tower in Kuala Lumpur. Foto: © AP

Twinky gaat met de trein

Al enkele jaren ben ik de trotse bezitter van een kortingskaart voor de NS, heel erg handig want het scheelt veel geld. En afgelopen zondag heb ik er weer eens gebruik van gemaakt. En daar wil ik iets over kwijt. Eerst even een stukje woordenboekje:

trein (de ~ (m.), ~en)
1 railvoertuig voor de langere afstand dat sneller dan 45 km per uur kan, bestaande uit een enkele of een reeks van locomotieven, treinstellen en/of wagons

Goed. Ik stapte in Den Bosch in en daar begon het al. Ik had geen muntgeld en er was nergens een loket te bekennen (wat scheelt mij die ene euro nou) en ook geen wisselautomaat of iets dergelijks. De snackbars, want die waren er wel, en veel, weigerden simpelweg om mijn briefjes om te zetten in muntjes, en ik had net gegeten dus om nou speciaal daarvoor een kroket te kopen is ook weer zo wat. De enige oplossing was dus om mensen aan te spreken, en dat vind ik niet zo erg fijn. Na vijf omaatjes en drie moeders met krijsende kinderen was er een koppeltje Brazilianen met losse euri.

eu·ro (de ~ (m.), ~'s)
1 munt en munteenheid van een deel van de landen van de Europese Unie, vanaf 1999 giraal, vanaf 2002 ook chartaal [voorgesteld door] => euromunt

eu·ro·bil·jet (het ~)
1 bankbiljet in euro's

eu·ro·munt (de ~, ~en)
1 euro, gemeenschappelijke munteenheid voor alle landen van de EU
2 munt die een aangegeven aantal euro's of delen daarvan vertegenwoordigt

Ondertussen had ik ook nog even op het 'Grote Gele Bord Wat Mij Zou Vertellen Hoe Laat Mijn Trein Gaat gekeken' en was ik tot de conclusie gekomen dat ik een half uur moest wachten. Ik liep drie rondjes rond het automateneiland en eindelijk vond ik de goede. Een 'Mooie, Gele Automaat Die Euri Lustte En Mij Een Mooi Geel Kaartje Kon Geven'. En voilà, na drie pogingen was het gelukt en kon ik gaan wachten op mijn railvoertuig. Ik ben nog even vergeten te vertellen dat ik mijn gitaar bij me had, daarover zo meteen meer. Ik zocht het goede perron en daar was niemand, dus ik liep weer naar boven (in Den Bosch zijn de perrons ondergronds)

sta·ti·on (het ~, ~s)
1 plaats van aankomst en vertrek van treinen => stationsgebouw

per·ron (het ~, ~s)
1 platform bij een station, vanwaar of waarop de reizigers in en uit de trein stappen

Toen heb ik dus een half uur gewacht. De Brazilianen deden nog een poging om mij op te beuren, in Engels waar ik zelfs niet eens wijs uit kon worden, maar het mocht niet baten. En het kon nog erger. Op enkele minuten voordat mijn trein zou arriveren liep ik naar beneden. Er stonden nog, welgeteld, twee mensen, dus ik dacht dat ik lekker zou kunnen zitten. Helaas, te vroeg gejuicht! We stapten in de trein en moesten ons bijna door de mensenmassa heen wurmen. De tweede klas zat stampvol.

trein·rei·zi·ger (de ~ (m.))
1 iem. die per trein reist

Ondernemend als ik was, liep ik naar een andere wagon, maar het was een kort treintje en dus kwam ik uit in de eerste klas. Ondertussen had ik wel zes mensen geslagen met mijn gitaar en was de stemming er niet beter op. Uitgeput zakte ik neer in één van de werkelijk riánte stoelen (met heel veel beenruimte). Het voorgaande was een grapje, even voor de duidelijkheid. Is er echt zoveel verschil in de 1e en 2e klas als het prijskaartje doet vermoeden? Volgens mij niet. Na enkele minuten kwam mijn grote vriend de Fluitert de coupé binnen.

trein·con·duc·teur (de ~ (m.))
1 conducteur op een trein

Flui·tert (de ~(m.))
1 conducteur op een trein met bril en fluitje

Hij vroeg naar mijn treinkaartje, wat ik samen met mijn kortingskaart en een brede glimlach overhandigde.

trein·kaart·je (het ~)
1 kaartje dat dient als betalingsbewijs voor een treinreis => spoorkaartje

Meteen vroeg ik aan mijnheer de conducteur of ik alsjeblieft eerste klas mocht zitten want de tweede zat zo vol en ik was zo moe etcetera. Nou, ik was nog niet eens klaar met mijn slijmzin of Fluitert begon aan een scheldkanonnade! Dat ik met een kaartje het recht niet had om eerste klas te zitten, en de brutaliteit, en het was zondag dus het kon toch niet vol zitten! Nou, ik moest me vastgrijpen aan de stoel anders was ik bijna weggewaaid. Wat was die man boos! En ik begrijp best dat het voor hem ook zondagmiddag was en dat hij misschien ook wel graag naar zijn vrouwtje wilde, maar om dan Onschuldige, Lieve, Kleine Treinreizigsters uit te schelden! Oh, en ik had mijn gitaar bij, dus waarschijnlijk dacht hij dat ik 'gewoon' een straatmuzikantje was, en dat is natuurlijk ook geen voordeel als je in de verkeerde klas zit. Toen moest ik een half uur op de grond zitten in het 'halletje' bij de deur. En toen hij weer langs kwam op de terugweg heb ik hem toch boos aangekeken! Beste mensen van de NS, dat een kaartje zo duur is vind ik al vervelend, maar om dan je vaste (want dat ben ik, met kortingskaart) klanten uit te schelden omdat ze even een rustplaats nodig hebben, gaat wel erg ver.

Fietser beschoten na aanrijding met scooter

GnAgn had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 21-jarige Nijmegenaar is donderdagavond, toen hij over de Wijchenseweg in de richting van het centrum van Nijmegen fietste, aangereden door een scooter en vervolgens nog door één van de berijders beschoten.

De fietser reed juist op de brug over het Maas-Waalkanaal toen hij achter zich een scooter, luid claxonnerend, hoorde naderen. Op het moment dat hij werd ingehaald voelde hij dat hij van achteren tegen zijn bagagedrager geduwd werd, maar ondanks dat behield hij de macht over het stuur. De scooter daarentegen slingerde door de manoeuvre en botste vervolgens tegen de vangrail van de brug, waardoor drie mannen, die gedrieën op deze scooter zaten, over de weg buitelden.

Een getuige die dit tafereel zag gebeuren meldde later dat één van de mannen op de scooter, een 23-jarige Nijmegenaar, gewond op de weg bleef liggen. Eén van de andere mannen kwam vervolgens op de fietser af en begon op hem in te slaan. De fietser verklaarde naderhand dat hij op dat moment ook een vuurwapen op de weg zag liggen. De man die hem insloeg zag het wapen ook en pakte het op.

De fietser voelde zich hierdoor dermate bedreigd dat hij te voet de plek ontvluchtte in de richting van een horecagelegenheid. Daarbij is hij volgens eigen zeggen meerdere malen beschoten, waarbij hij gelukkig niet werd geraakt. De politie vond bij onderzoek ter plaatse later een kogelhuls, van vermoedelijk een gasalarmpistool.

De gewonde scooterberijder is later naar een ziekenhuis overgebracht. De andere twee, Nijmegenaren van 20 en 23 jaar, zijn aangehouden voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drie duels schorsing voor De Rossi

Daniele de Rossi van AS Roma is door de UEFA voor drie wedstrijden geschorst.

De Italiaanse middenvelder werd bestraft vanwege zijn rode kaart die hij in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen het Duitse Bayer Leverkusen opliep. Roma verloor die wedstrijd trouwens met 2-1.

De teamgenoot van de Rossi, Christian Panucci, moet twee wedstrijden aan de kant blijven, omdat hij in dezelfde wedstrijd een elleboogstoot toebracht aan een tegenstander.

In drie Europese wedstrijden staat AS Roma nu op drie rode kaarten. In de eerste wedstrijd tegen het Russische Dinamo Kiev liep Philippe Mexès ook al tegen rood op.

Lijk ontdekker Ötzi aangetroffen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Helmut Simon, de ontdekker van het ijslijk Ötzi, is gisteren dood aangetroffen in een beek op de Oostenrijkse berg Gamskarkogel. Simon verdween ruim een week geleden toen hij tijdens een wandeling in een sneeuwstorm terecht kwam.

De Salzburgse reddingsdienst deelde mee dat de 67-jarige man, een geoefende wandelaar, vermoedelijk op een ongemarkeerd jagerspad liep, toen hij in een ravijn viel en honderd meter lager terechtkwam. Simon overleed waarschijnlijk ter plekke. Gezien de sneeuwval en lage temperaturen in de bergen werd de eerste dagen na zijn verdwijning al gevreesd dat hij niet meer levend zou worden teruggevonden.

Markant is dat Helmut Simon slechts op zo'n 150 kilometer afstand van de vindplaats van Ötzi stierf. De Duitser ontdekte dit prehistorische ijslijk in 1991, toen hij met zijn vrouw een wandeling in de Alpen maakte.

Joan Collins gedwongen te ontkleden op vliegveld

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Joan CollinsHollywoodactrice Joan Collins, onlangs nog in Nederland voor de première van 'Alice in Glamourland', werd onlangs door beveiligingmedewerkers van het Londense Heathrow vliegveld gedwongen een aantal kledingstukken te verwijderen. Daarbij werd ze naar eigen zeggen ernstig vernederd, omdat ze als enige uit een rij van wachtende passagiers werd gehaald. De inmiddels 71-jarige actrice, onderweg naar Los Angeles, protesteerde nog heftig, maar dat mocht niet baten. Ze werd dringend verzocht om haar jas, schoenen en bril uit cq. af te doen, anders mocht ze niet langs de controle heen.

Getuigen meldden de Britse roddelpers dat ze in een enorme woedeaanval ontstak: "Weet je wel wie ik ben?" beet ze de douaniers toe. Collins is er heilig van overtuigd dat zij slechts werd uitgekozen enkel omdat zij een bekende ster is. "Ik ben voor strenge veiligheidsmaatregelen, maar om zo als enige uit een rij wachtende passagiers te worden gepikt is vernederend", reageerde ze achteraf boos.

Cheating...

Is cheaten in games (ook wel valsspelen genoemd) de bron van alle kwaad? Of bespaart het je een hoop ellende en frustratie wanneer je gewoon een stuk van een moeilijk spel kunt over slaan. Mag je cheaten als je een spel zelf hebt gekocht en je hebt geen zin om 500 auto\'s een voor een te winnen? Is het okay om te cheaten als je online speelt? Waar ligt de grens? Mag je online spelen met een auto die je hebt gekregen door te cheaten in single player?


Ben jij tegen cheaten...?

XPloder V5 Cheat System Pro

Blow your games wide open! Zo luidt de slogan van Xploder, een zeer compleet cheatsysteem voor de PlayStation 2. In een mooi metalen doosje zitten diverse DVD’s, een boekje en een kabel om de hele boel aan elkaar te knopen. Cheaten (een mooi woord voor vals spelen), je PlayStation 2 memory card gegevens uitwisselen met je PC en je PlayStation 2 regiovrij maken; het moet allemaal kunnen met deze set. Kun je je PlayStation 2 inderdaad open blazen met Xploder? Dat zochten we voor je uit.

Tweede zaterdagtraining Brazilië

Ferrari scoorde een 1-2 bij de tweede vrije zaterdagtraining, daarachter volgden McLaren, BAR en de beter presterende Renault coureur Fernando Alonso.

Michael Schumacher crashte aan het eind van de sessie en veroorzaakte daarmee een rode vlagsituatie. De sessie werd hierna niet meer voortgezet. Door deze crash wordt de Duitse wereldkampioen waarschijnlijk 10 plaatsen teruggezet op de startgrid.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:10.229
2Michael SchumacherScuderia Ferrari1:10.352
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:10.385
4David CoulthardMcLaren Mercedes1:10.413
5Jenson ButtonBAR Honda1:10.480
6Fernando AlonsoRenault F11:10.683
7Ralf SchumacherBMW Williams F11:10.997
8Takuma SatoBAR Honda1:11.127
9Mark WebberJaguar Racing1:11.130
10Felipe MassaSauber Petronas1:11.142
11Juan Pablo MontoyaBMW Williams F11:11.157
12Jacques VilleneuveRenault F11:11.321
13Giancarlo FisichellaSauber Petronas1:11.425
14Ricardo ZontaToyota Racing1:11.688
15Jarno TrulliToyota Racing1:11.711
16Christian KlienJaguar Racing1:12.248
17Nick HeidfeldJordan Ford1:12.299
18Zsolt BaumgartnerMinardi F11:12.990
19Timo GlockJordan Ford1:13.818
20Gianmaria BruniMinardi F11:14.411

Pärson triomfeert op reuzenslalom

De Zweedse Anja Pärson heeft de eerste reuzenslalom van het WB-seizoen in het Oostenrijkse Sölden op haar naam geschreven.

Pärson, winnares van de wereldbeker op de reuzenslalom vorig seizoen, bleef de Finse Tanja Poutianen en de Spaanse Maria Jose Riende Contrereas voor. Dit drietal ging ook al aan de leiding na de eerste run.

Janica Kostelic werd in Oostenrijk achtste, het was haar eerste wedstrijd sinds maart 2003. De Kroatische won in 2001 en 2003 de wereldbeker algemeen, maar kwam afgelopen seizoen niet in actie door verschillende blessures aan haar knie, terwijl ze ook nog een operatie onderging aan haar schildklier.

Diba tot winterstop uitgeschakeld

Anouar Diba kan tot zeker de winterstop niet meer in actie komen voor NAC Breda.

De aanvaller kampt met een blessure aan zijn lies, en zal aankomende woensdag daar aan worden geopereerd. "Het was halen en brengen met Anouar. Vorige week ging het goed en hebben we hem ook in laten vallen tegen Vitesse, maar deze week was het weer mis. Had hij weer last", aldus trainer Ton Lokhoff op de site van de Bredaase club.

Dit seizoen speelde Diba vijf competitiewedstrijden, waarin hij één maal wist te scoren. Eerder dit jaar ondergingen Diba`s ploeggenoten Nebojsa Gudelj en Mark Schenning een zelfde soort operatie als welke Diba moet ondergaan.

Fortuna Sittard heeft geldzorgen

De Limburgse voetbalclub Fortuna Sittard zit in grote financiële problemen.

De club uit de Gouden gids divisie kan al enkele weken de salarissen van de spelers niet betalen. Daarnaast wil een sponsor van Fortuna via de rechter een geldbedrag opeisen van de club. Voorlopig worden de acute financiële verplichtingen voldaan door drie commissarissen van Fortuna.

Volgens Srja Philippen, een van de commissarissen bij de club, komen de problemen door de hoge uitgaven en de lagere inkomsten. "Op dit moment lopen bij de club voldoende mensen rond, die ten koste van alles zullen voorkomen dat de club ten onder gaat. Maar de vraag is hoelang je dat kunt volhouden", aldus Philippen in het Limburgs Dagblad.

Eerste zaterdagtraining Brazilië


BAR eindigde bovenaan in een training die verstoord werd door een wilde hond. De tijden van de top 12 liggen binnen een seconde, dus er kan nog veel veranderen in de tweede training en kwalificatie vanmiddag.

Opvallend waren vooral de slechte tijden van Renault, Jacques Villeneuve reed maar twee rondjes zonder een tijd neer te zetten en Fernando Alonso moest het doen met een dertiende plek tussen de Jaguars. Tevens viel Timo Glock erg tegen, de Jordan rijder eindigde als laatste een halve seconde achter de Minardi's.

De sessie heeft daarnaast bijna een half uur stil gelegen vanwege een loslopende hond op de baan, waardoor de teams kostbare trainingstijd gemist hebben.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Jenson ButtonBAR Honda1:11.466
2Takuma SatoBAR Honda1:11.580
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:11.591
4Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:11.641
5Ralf SchumacherBMW Williams F11:11.714
6Michael SchumacherScuderia Ferrari1:11.740
7Giancarlo FisichellaSauber Petronas1:11.985
8Felipe MassaSauber Petronas1:12.064
9David CoulthardMcLaren Mercedes1:12.085
10Juan Pablo MontoyaBMW Williams F11:12.208
11Jarno TrulliToyota Racing1:12.263
12Mark WebberJaguar Racing1:12.356
13Fernando AlonsoRenault F11:12.563
14Christian KlienJaguar Racing1:12.612
15Ricardo ZontaToyota Racing1:13.025
16Nick HeidfeldJordan Ford1:13.327
17Zsolt BaumgartnerMinardi F11:14.284
18Gianmaria BruniMinardi F11:14.336
19Timo GlockJordan Ford1:14.805

Hond verstoort eerste training

Volgens het commentaar bij de live-timing van Formula.com is de eerste vrije zaterdagtraining langdurig stopgezet door een loslopende hond.

Om 08:05 lokale tijd (onze tijd is +5 uur) ontstond er een rode vlag situatie om ongelukken te voorkomen. Vervolgens is men tot 08:28 bezig geweest om de hond te vangen en het circuit weer vrij te geven waarna de rode vlag situatie om 08:30 stopgezet werd. De training zal zoals gepland eindigen om 08:45 lokale tijd.

Koningshuis kost 95 miljoen euro per jaar

Icoon Koningshuis nieuws In 2005 zijn de kosten voor het Koninklijk Huis beraamd op 95 miljoen euro. Dit bedrag ligt tien miljoen euro hoger dan de begroting die tijdens prinsjesdag werd gepresenteerd. Het forse verschil komt doordat een aanzienlijk deel van de kosten van het zilveren jubileum van Beatrix volgend jaar niet waren meegenomen.

Dat blijkt uit een brief van minister Zalm, die aanstaande maandag naar de Tweede Kamer zal gaan. De kosten van het zilveren jubileum zijn beraamd op 8,4 miljoen. Verder waren de kosten van de Rijksvoorlichtingsdienst (135.000 euro) en overige personele kosten (850.000 euro) niet meegenomen in de begroting. Onduidelijk is waarom.

Het bedrag wat de koninklijke familie aan uitkering krijgt is een kleine fractie van de totale begroting. Zij krijgen in totaal 6,2 miljoen euro. De grootste kostenpost is de beveiliging van de paleizen: 32 miljoen euro. Dat is exclusief de persoonsbeveiliging die op 6,8 miljoen komt.

Siliconenborsten gevaarlijk voor gezondheid

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Siliconenimplantaten, in Nederland op grote schaal gebruikt voor borstvergrotingen, zijn toch schadelijk voor de gezondheid. Dat meldt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een nieuw Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Washington.

De schadelijkheid komt door het elektrisch geladen platina in de implantaten. In de VS bestaat er al een verbod op het gebruik van de implantaten, maar Nederlandse klinieken maken nog volop gebruik van de schadelijke producten. Jaarlijks worden bij zo'n twaalf- tot vijftienduizend vrouwen de borsten vergroot met de siliconenimplantaten. Naar schatting lopen er 140.000 vrouwen met de implantaten rond.

Door de Amerikaanse onderzoekers werd het elektrisch geladen platina in de longen, hersenen en het beenmerg van vrouwen met siliconenborsten gevonden. Door de schadelijke stof zou het zenuwstelsel worden vernietigd.

Vanavond zal het programma Knevel op Zaterdag aandacht besteden aan de implantaten.

Beste filmquote komt uit Taxi Driver

'You talkin' to me?' is door een vereniging van Britse bioscoopmanagers uitgeroepen tot de beste filmquote aller tijden. Filmkarakter Travis Bickle, gespeeld door acteur Robert De Niro, bezigde de zin in de klassieker Taxi Driver uit 1976.

'The name's Bond, James Bond' eindigde op een tweede plaats. De recentste uitspraak in de top 10 komt uit de film Austin Powers. Het 'Yeah baby, yeah!' van acteur Mike Myers eindigde op de tiende plek. De vereniging benadrukte de invloed van filmquotes op het taalgebruik. "Filmquotes hebben altijd gemakkelijk hun weg gevonden naar de taal van alledag", aldus woordvoerder van de vereniging Kate MacFarlane.

Taxi Driver: You talking to me?
You talkin' to me?

De top 10:
1. "You talkin' to me?" - Taxi Driver (1976)
2. "The name's Bond, James Bond" - Dr No (1962)
3. "What's it all about?" - Alfie (1966)
4. "Frankly my dear, I don't give a damn" - Gone with the Wind (1939)
5. "We're gonna need a bigger boat" - Jaws (1975)
6. "No one puts baby in the corner" - Dirty Dancing (1987)
7. "You're only supposed to blow the bloody doors off!" - The Italian Job (1969)
8. "May the force be with you" - Star Wars (1977)
9. "Show me the money!" - Jerry Maguire (1996)
10. "Yeah baby, yeah!" - Austin Powers (1997)

Captain Kirk wil de ruimte in

Acteur William Shatner, ook wel bekend als Captain Kirk in de science-fiction serie Star Trek, wil echt de ruimte in. Net als 7000 anderen heeft hij zich gemeld bij de Britse zakenman Richard Branson, die vanaf 2008 met het luchtschip Virgin Galactic VSS Enterprise ruimtevluchten wil uitvoeren.

Branson heeft een contract gesloten met de makers van de SpaceShipOne. Dit toestel maakte onlangs als eerste een door particulieren gefinancierde bemande ruimtevlucht, door te stijgen naar een hoogte van boven de 100 kilometer.

Behalve Shatner behoort ook voormalig gitarist Dave Navarro van de Red Hot Chili Peppers tot de geïnteresseerden. De ruimtevlucht, die een kleine drie uur uur gaat duren, zal de reiziger tot buiten de dampkring moeten brengen, waar hij gewichtloosheid zal ervaren. Voor een trip moet elke passagier 170.000 euro gaan neerleggen.

Captain Kirk wil de ruimte in
Shatner wil 170.000 euro neertellen voor een ruimtevlucht

Man zet eigen auto in brand na boete

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Iran heeft een man zijn auto af laten branden, nadat hij een parkeerbon onder zijn ruitenwisser zag zitten. Toen hij het papiertje zag, ging hij compleet door het lint en eiste bij de parkeerwachter een nietigverklaring van de boete. Toen deze weigerde, sloegen alle stoppen door bij de Iraniër.

De man haalde een jerrycan met benzine en goot deze over zijn wagen heen. Vervolgens stak hij de auto in de hens. Getuigen typeerde de man "als extreem agressief." Sinds maart zijn er in Iran hogere boetes van kracht om zo het roekeloze verkeer binnen de perken te krijgen.

Ecclestone wil officieuze Britse Grand Prix

Bernie Ecclestone heeft zich als voorstander opgeworpen voor een officieuze Grand Prix op Silverstone, dit omdat de British Racing Drivers Club (BRDC) niet aan de financiele voorwaarden kan voldoen.

"Het lijkt me een prima voorstel", zo verklaarde de Formule 1 baas zaterdag in de Britse media. "De BRDC zegt dat ze niet kunnen betalen wat we overal ter wereld vragen. In dat geval is een officieuze Grand Prix de oplossing. De organisatoren kunnen dan zelf de datum bepalen voor de race, sponsors zoeken en een tv-deal sluiten. Ze kunnen er daardoor misschien bovenop komen en over een paar jaar met me komen praten over een rentree."

Nog een bijkomend voordeel voor de teams is dat in dat geval ook de opbrengsten voor de Britse Grand Prix wat meer richting de teams geschoven kunnen worden. Dit zou voor volgend jaar net wel eens het steuntje in de rug kunnen zijn wat teams als Minardi en Jordan nodig hebben.

Ralph Nader niet op stembiljetten Ohio

Icoon US verkiezingen 2De naam van onafhankelijk Amerikaans presidentskandidaat Ralph Nader zal in de staat Ohio niet op de stembiljetten verschijnen. Dat heeft het hooggerechtshof in de staat vrijdag bepaald. De kandidaat zou onvoldoende geldige handtekeningen hebben verzameld. Een bezwaar van Nader tegen dat besluit kwam volgens de rechter te laat.

Eerder besloot het hooggerechtshof in Florida dat Nader daar wel aan de verkiezingen mag deelnemen. In de staat Pennsylvania zal Nader echter net als in Ohio niet kunnen worden gekozen. Ook daar besloot een rechter dat Nader onvoldoende geldige handtekeningen had binnengehaald.

De 70-jarige Nader speelt in de race om het presidentsschap niet echt mee, maar aangenomen wordt dat de stemmen op hem voornamelijk ten koste gaan van het aantal stemmen dat de Democraat John Kerry zal binnenslepen. Zo kreeg Nader in 2000, als kandidaat voor de Green Party, bijna 100.000 stemmen in Florida. Democraat Al Gore verloor in Florida van Bush met een verschil van 537 stemmen, en verloor daarmee de race om het presidentschap. In zowel Ohio als Pennsylvania als Florida wordt een nek-aan-nek-race voorspeld tussen de belangrijkste presidentskandidaten Bush en Kerry. De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn op 2 november.

-
Meer info over de verkiezingen in de VS vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Pizzonia favoriet bij Williams voor 2005

Het lijkt erop dat Antonio Pizzonia voor negenennegentig procent zeker is van zijn zitje voor volgend jaar. De enige die het hier niet zo mee eens lijkt te zijn is zijn toekomstige "teamgenoot" Mark Webber

Technisch directeur bij Williams, Sam Michael, bracht de geruchten tot een hoogtepunt door te zeggen dat het inzetten van iemand die vorig jaar nog bij Jaguar ontslagen was, geen verhoogd risico is. Michael vindt het ook geen bezwaar om Pizzonia te herenigen met de reeds bevestigde coureur Mark Webber, terwijl deze twee mannen absoluut niet met elkaar overweg kunnen.

Webber zei in Sao Paulo nog over Pizzonia: "Antonio is nog steeds gevoelig voor consistentie verschillen. Hij kan behoorlijk gefrustreerd worden. Dat klink logisch, maar hij heeft echt geen goed werk verricht bij Jaguar!"

Pizzonia ging begin dit seizoen nogal hard op de tenen van Mark Webber staan, door te verklaren dat hij het bij Jaguar met minder materiaal moest doen dan de Australier. "Dat is grote onzin!" volgens Webber, "Hij zou me compleet in het stof laten bijten bij Jaguar, heeft hij geroepen, en dat is dus niet gebeurt. We hadden dezelfde kansen."

Sam Michael deelt de mening van de Australier niet: "Heb belangrijkste wat je je afvraagt over een coureur is, 'Is hij snel?' en Pizzonia valt wel degelijk in de categorie van snelle coureurs. Hij staat zeker op onze lijst en we zullen hier binnenkort een beslissing over nemen."

Mario Theissen van BMW deed nog een duit in het zakje door Nick Heidfeld naar voren te schuiven als mogelijke kandidaat. Het merk uit München ziet natuurlijk het liefst een Duitser in een van de bolides, maar Theissen zei daarop: "Het gaat niet om de nationaliteit maar om de prestaties."

Wilders ontvlucht allochtonenwijk

Icoon Binnenlands nieuws Onafhankelijk Tweede-Kamerlid Geert Wilders moet zijn tweede woning verlaten. Naar eigen zeggen voelt hij zich niet meer veilig in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar driekwart van de bevolking van allochtone afkomst is. "Het is voor mij de slechtste plek om te wonen", zo zegt hij in een vraaggesprek met Volkskrant Magazine.

Zijn woning in Utrecht wordt doordeweeks gebruikt voor zijn werkzaamheden als kamerlid. Volgens Wilders is het onverstandig geworden dat hij en zijn vrouw er blijven wonen. In het interview wilde hij niet ingaan op de concrete bedreigingen van buurtgenoten. Omdat nu ook de veiligheid van zijn vrouw in het geding is, gaan ze weg. "Zij stelt geen grens. Voor mij is de enige grens haar veiligheid. Ik laat eerder mezelf iets overkomen dan haar. Maar dat is ook een van de redenen dat we daar weg moeten."

Geert Wilders staat bekend om uitgesproken mening, met name over de islam. Speerpunten van hem zijn het aanpakken van moslims die onvoldoende integreren en het moslimextremisme, dat volgens hem in Nederland onvoldoende wordt aangepakt.

Door zijn uitgesproken mening heeft Wilders vele tegenstanders gekregen. De laatste tijd wordt hij met regelmaat bedreigd. Zo werd deze week bekend dat Wilders zwaar bewaakt wordt, vanwege concrete doodsbedreigingen. Vier lijfwachten van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) bewaken hem nu 24 uur per dag. Hij wordt rondgereden in een gepantserde auto. Een tweede auto rijdt steeds vooruit om de omgeving te verkennen.

Toyota bereid tot leveren klantmotoren

Het lijkt erop dat er nog een klein beetje hoop is voor Jordan om volgend jaar toch op de grid te kunnen staan. Toyota heeft laten weten eventueel bereid te zijn om een team van klantmotoren te voorzien.

De motorsport directeur van Toyota John Howett bevestigde dit nadat gisteren de opzet van het niewe motorenreglement bekend werd. "Nu we een motor moeten bouwen die twee races mee moet kunnen gaan, en omdat er een leverancierscrisis is ontstaan, denk ik dat we er klaar voor zijn."

"Maar eigenlijk geloof ik dat we ondertussen drie weken voorbij de ideale startijd zijn, waarschijnlijk hebben we nog één week. Als er iemand in die tijd nog met een verstandige deal kan komen, dan denken we er zeker over om te gaan leveren."

"Maar,... als we nu niet beslissen brengen we ons eigen programma in gevaar", aldus de directeur.

Jordan heeft nog geen motor voor 2005, nadat Ford aankondigde zich terug te trekken uit het Formule 1 circus na het eind van het seizoen, en aankondigde het Jaguar team en Cosworth te verkopen. Het enige wat het Britse team nog zou kunnen redden is dus een bliksem-deal met Toyota.

Zeldzame dolfijn spoelt aan op Texel

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Op het strand bij De Koog op Texel is gisteren een nog geheel gaaf kadaver van een witsnuitdolfijn aangetroffen. Dolfijnen worden de laatste tijd vaker gesignaleerd bij de kust van Texel. Er worden zelfs weer scholen speelse tuimelaars, bekend van het dolfinarium, gesignaleerd.

Witsnuitdolfijnen worden wel vaker dood op het strand aangetroffen, maar dan zijn ze altijd al in verre staat van ontbinding. Deskundigen van zeehondenopvang Ecomare hebben zich nu over de aangespoelde dolfijn ontfermd. Het kadaver weegt 200 kilo en is naar schatting tien jaar oud. Het vrouwtje is inmiddels naar Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis in Leiden gebracht, waar het zal worden onderzocht.

Man doodgestoken in Den Bosch

Bij een steekpartij in Den Bosch is een 31-jarige man uit die plaats vrijdagavond om het leven gekomen. Vlak na de steekpartij heeft de politie een 30-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Dat is zaterdag door de politie verklaard.

Het incident vond vrijdagavond rond 20.15 uur plaats aan de Smaragdstraat. Volgens de politie is de kans groot dat er aan de steekpartij problemen in de relatiesfeer vooraf gingen. Meteen na de steekpartij heeft de politie getuigen gehoord en een buurtonderzoek gedaan.

Burenterreur komt vaak voor

Icoon Binnenlands nieuws Jaarlijks worden honderden gezinnen hun huizen uit getreiterd door hangjongeren, straatruzies en a-sociale buren. Met name in de grote steden is de terreur aan de orde van dag. Woningcorporaties, gemeente en politie staat vaak met hun rug tegen de muur.

In Amsterdam zijn naar schatting zo'n tachtig groepen bestaande uit ongeveer twintig probleemjongeren die structureel overlast veroorzaken. Ze verpesten voor tientallen gezinnen het woongenot.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, zegt daarover: "We hebben deze jongeren inmiddels in kaart gebracht en zullen ze aanpakken, waardoor de overlast verminderd wordt. Het lijkt een kat-en-muisspel tussen de overheid en de jeugd, maar we blijven volharden en gaan ermee door."

Cohens reactie volgt die op het incident rondom een gezin, dat door Marokkaanse buurtterreur de diamantbuurt moest onvluchten. Eenzelfde lot overkwam een gezin uit Honselerdijk. Zij zitten nu ondergedoken ergens in het midden van het land, uit vrees voor hun voormalige Marokkaanse buren.

Wc vol troep gaat Lenny Kravitz kapitaal kosten

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een verzekeringsmaatschappij eist 333.000 dollar van rockster Lenny Kravitz. Een verstopt toilet van de zanger zou in een aangrenzende woning voor grote schade hebben gezorgd. In een rechtszaak stelde Amica Mutual Insurance Company dat de wc van Kravitz overliep omdat deze vol troep zat.

De verzekeringsmaatschappij heeft het geld inmiddels aan de gedupeerde buren van de zanger uitgekeerd. Aangezien Kravitz verantwoordelijk zou zijn voor de overlast wil de maatschappij dat de zanger het geld terugbetaalt.

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Hiddink: 'Ajax nog steeds titelfavoriet'

Na de slechte resultaten in de competitie van de afgelopen weken hebben veel mensen Ajax afgeschreven voor het kampioenschap. Hiddink weigert dat ook te doen.

Met zondag de wedstrijd PSV - Ajax kan PSV goede zaken doen voor het kampioenschap. PSV kan tien verliespunten los komen van Ajax, maar Hiddink rekent zich nog niet rijk. Hij ziet Ajax nog steeds als een belangrijke concurrent en als titelfavoriet.

De coach en technisch directeur van PSV vertelde: "Voor het seizoen was Ajax voor elke kenner de gedoodverfde kampioen. Dat is, na een kwart van de competitie, niet veranderd. Wij zitten nog steeds in een ombouwfase. Het past ons niet om hoog van de toren te gaan blazen."

"PSV-Ajax en Ajax-PSV zijn wedstrijden die je kunt winnen of verliezen zonder dat ze direct invloed hebben op de ranglijst. In de loop van een seizoen heeft elke topclub een fase waarin het even wat minder loopt. Ajax heeft daar de laatste weken last van gehad. Wij krijgen zo'n periode misschien ook nog wel."

Hij denkt dat het vertrek van Van Gaal misschien Ajax nog eens extra heeft geprikkeld: "Als coach grijp je vaak alles aan om je ploeg op scherp te zetten. Ik denk dat Ronald Koeman er ook voor zal zorgen dat zijn team reageert. Externe gebeurtenissen kunnen altijd extra energie losmaken."

Jordan slaat mogelijk jaar over

In het uiterste geval wil Jordan een jaar overslaan. Het team zou het seizoen van 2005 dan missen en in 2006 weer in de Formule 1 terugkeren.

Het Jordan-team is vastbesloten om te overleven. Op verschillende manieren probeert het team hier een basis voor te vormen. Eddie Jordan stelt zich flexibel op en wil het team eventueel verkopen of iemand zich in laten kopen, als het team daarmee gered is. Daarnaast heeft het team een verzoek neergelegd bij de gehele Formule 1-gemeenschap om hulp. Tot nu toe wordt er gesproken met twee bedrijven die daarop hebben gereageerd. Als laatste optie bekijkt men de mogelijkheid om een jaar over te slaan.

Het belangrijkste probleem is voorlopig het vinden van een motorleverancier. Doordat Ford pas zo laat in het seizoen zich terugtrok, is er maar een korte tijd over om een motorleverancier te vinden. Toyota toont wel interesse, maar vindt het te kort dag om een faciliteit hiervoor op te zetten. Als Cosworth verkocht wordt, zou dat eventueel alsnog een optie zijn. Als er midden november nog geen motorleverancier is gevonden zal het team waarschijnlijk aan de FIA vragen een jaar te mogen overslaan.

Ian Phillips, de directeur 'business affairs', vertelde hierover: "Het is niet toegestaan, maar als we kunnen racen, behalve dat er is geen motor beschikbaar is, wat kunnen we dan anders doen? Behalve wachten tot er wel een motor beschikbaar is. Dat is niet echt een optie. De optie om volgend jaar niet te racen is er niet één die we graag onder ogen zien. Voorlopig zien we nog mogelijkheden om te blijven racen."

Man gearresteerd met sinaasappelkanon

Icoon opmerkelijk nieuws In Friesland heeft de politie van Franeker afgelopen donderdag een man aangehouden, die een wel heel aparte doe-het-zelf wapen had gemaakt. De 38-jarige inwoner uit Zwaagwesteinde droeg namelijk een sinaasappelkanon bij zich. Met het projectiel had de man de ruiten van een woning gesloopt.

Bij het incident vielen geen gewonden, maar ontstond er wel een enorme ravage door rondzwervende glasscherven en sinaasappelresten. De politie nam het wapen in beslag en gaf de man een procesverbaal voor vernieling en verboden wapenbezit. Het motief van de man wilde de politie niet zeggen.

Het wegschieten van sinaasappels met een zelfgemaakt wapen is niet nieuw. Vorig jaar augustus werden twee mannen in Wijk en Aalburg aangehouden omdat zij met pvc-buizen een lanceerapparaat hadden gemaakt waarmee zij eveneens de oranjekleurige vruchten wegschoten. Door in een soort magazijn haarlak te spuiten en die tot ontbranding te brengen, werd het fruit weggeschoten. In het verleden zijn ook regelmatig aardappelvuurders in beslaggenomen.

'Britse moslimmannen massaal schuldig aan polygamie'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een maas in de Britse wet, om polygamie te bestrijden, heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen jaren duizenden moslimmannen in Groot-Brittannië zich met meerdere vrouwen hebben laten huwen. Dat zegt de Britse Shariah-raad, een orgaan van vooraanstaande moslimleiders.

Het blijkt namelijk mogelijk te zijn voor moslimmannen om een zogenaamde nikah* (een religieuze ceremonie) aan te vragen, zonder een burgerlijk huwelijk aan te gaan. Via deze weg zijn inmiddels ongeveer vierduizend Britse moslims met meerdere vrouwen getrouwd voor de moskee. De Shariah-raad waarschuwt hiervoor in een rapport.

"We maken ons zorgen om de vrouwen. De tweede en daaropvolgende echtgenotes hebben geen rechten als de relatie stuk loopt", aldus Muftie Barkatullah, een rechter in de Shariah-raad. Desondanks is volgens hem ongeveer 75 procent slechts in theorie polygaam. Vaak hebben ze meerdere vrouwen, doordat ze eerder getrouwd waren en zo de schade en schande van een scheiding proberen te ontlopen. Een duizendtal moslimmannen is daadwerkelijk polygaam en met meerdere vrouwen tegelijk getrouwd.

_
* De nikah wordt uitgevoerd door een imam en is het islamitische variant van een kerkelijk huwelijk zoals christenen dat kennen. Het huwelijk wordt echter niet erkend door de Britse overheid, met als gevolg dat echtgenotes bij een scheiding zonder inkomen, pensioen of bezittingen komen te zitten.

Peiling: PvdA, SP en GL samen 80 zetels

Wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de PvdA veruit de grootste partij worden. Nadat vorige week de partij op een recordaantal van 59 zetels kwam, doet ze deze week een kleine stap terug naar 57. Dit is nog altijd goed genoeg om met afstand de grootste partij te zijn. Tezamen met de SP en GroenLinks zou nu een linkse coalitie van tachtig zetels mogelijk zijn. Dat blijkt uit de Politieke Barometer.

De huidige grootste partij in de Tweede Kamer, het CDA, staat nog altijd op een fors verlies, maar herstelt verder. De christendemocraten komen op 31 zetels uit, twee meer dan vorige week, maar nog altijd een verlies van 13 ten opzichte van het huidige aantal. De VVD blijft zit eveneens in de lift en komt op 24 zetels uit, D66 levert er twee in.


2e Kamer
22-01-2003
Peiling
15-10-2004
Peiling
22-10-2004
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64418,92920,431
PvdA27,34238,25936,557
VVD17,92814,92315,424
SP6,399,3159,114
LPF5,781,921,42
GroenLinks5,186,096,19
D664,164,163,14
ChristenUnie2,132,642,95
SGP1,621,621,72
PvdD0,400,500,50
Groep Wilders---1,211,42
Overige partijen0,900,801,50

Gullit ontevreden over Song

Chong-Gug Song heeft de afgelopen wedstrijden van Feyenoord van de tribune moeten bekijken. Gullit hoopte iets los te maken bij de Zuid-Koreaan, maar dat valt tegen.

Nadat Song zich ruim een week geleden snel terug was gekomen van een interland, was hij flink vermoeid. Trainer Ruud Gullit gaf hem daarom tegen Roda JC rust en hield hem aan de kant. Ook tegen Hearts hield hij hem op de tribune. In de hoop dat Song zelf wat meer zou communiceren, maar dat valt Gullit tegen.

"Hij spreekt nog steeds geen woord Nederlands of Engels en dat maakt het communiceren erg lastig. Op alles wat ik zeg en vraag geeft hij één antwoord: 'ja'. Maar in hoeverre ik tot hem doordring, daar heb ik geen beeld van. Ik weet niet wat er in hem omgaat, wat hij voelt en wat hij denkt.", vertelde Gullit.

"Saïdi is een maand hier, maar spreekt nu al de voetbaltaal. Met hem is prima te communiceren. Net als met Ono, die snel Nederlands heeft geleerd. Waarom Song dat niet doet is me een raadsel."

Babelfish bootdiscs.

Allbootdisks doet aan internationalisering. Dus is er ook een Nederlands gedeelte voor bijvoorbeeld windows 2000. We zeiden Nederlands toch? Laten we het dan herstellen geen windows 2000, maar vensters 2000, tja dat krijg je met een overactieve Babelfish:
quote:
De vensters 2000 (W2K) is een est commerciële versie van Microsoft's het evoluerende werkende systeem van Vensters. Benadrukt de eerder geroepen Vensters NT 5,0, Microsoft dat de Vensters 2000 "die op Technologie NT." evolutief en voortbouwen is De vensters 2000 wordt ontworpen om op kleine onderneming en professionele gebruikers evenals op de technischere en grotere bedrijfsmarkt een beroep te doen waarvoor NT werd ontworpen.
Met dank aan static voor de submit

Vitesse wil geld van de provincie

Studio Sport meldt dat Vitesse en 'Vrienden van Vitesse' de provincie Gelderland voor de rechter hebben gedaagd.

In 2001 ontving de club uit Arnhem een lening van 21 miljoen gulden van de drie vrienden, oud-bestuursleden Cor Huijt, Herman Veenendaal en Jan Snellenburg. Mede door die lening kreeg de club in 2001 alsnog een licentie van de KNVB.

De lening kwam tot stand nadat de afspraak met de provincie was gemaakt dat de huur van het stadion de Gelredome zou worden verlaagd van 8 naar 2 miljoen gulden. Maar de club en de vrienden stellen nu dat die toezegging nooit is nagekomen. Daarom willen ze nu via de rechter proberen de te veel betaalde huur terug te krijgen.

De manke aanval van Ajax

Waar het Ajax-publiek door de jaren heen is verwend met getalenteerde aanvallers, is het nu dus behelpen. Want geen van de huidige aanvallers past in de lange rij met Ajax-sterren. Swart, Rep, Cruijff, Keizer, Tahamata, Ling, Bosman, Van Basten, Kieft, Olsen, Arnesen, Roy, Van ’t Schip, Pettersson, Overmars, Finidi, Kanu, Kluivert, Bergkamp, Litmanen, Grønkjær, de Laudrups, Arveladze, Mido en Ibrahimovic. Dan ontbreken er ongetwijfeld nog een paar.

En nu? Nu moet Ajax het doen met acht twijfelgevallen.

Sylvester Stallone komt met eigen tijdschrift

Sylvester Stallone wil een tijdschrift voor mannen uit gaan brengen. Het blad "Sly" is bedoeld voor mannen tussen de 35 en 55 jaar en moet vanaf januari 2005 in de winkels liggen. Sly zal eens per maand verschijnen en zich vooral focussen op onderwerpen als gezondheid en fitness.

De acteur Stallone, zelf 58 jaar, is vooral bekend van zijn rol als Rocky Balboa, in de bekende Rocky-filmreeks. De laatste tijd is hij ook veel bezig met andere dingen, zo bracht hij in mei van dit jaar al een reeks van vitamine- en krachtpreparaten op de markt. Met zijn tijdschrijft zal Stallone in de voetsporen treden van presentatrice Oprah Winfrey en zakenman Donald Trump, waarvan respectievelijk de bladen "O" en "Trump World" in de winkels liggen.


Sylvester Stallone

Bruiloft Roosendaal verstoord door bommelding

In het Brabantse Roosendaal is een feestzaal vrijdagavond ontruimd na een telefonische bommelding. In de zaal vond juist een feest plaats ter ere van een even daarvoor getrouwd stel. Een bomverkenner van de politie vond echter niets en het feest kon enige tijd later weer doorgaan.

Op het moment van de melding, omstreeks 20.00 uur, waren er zo'n 250 mensen in het pand aanwezig. De politie nam geen enkel risico en sommeerde iedereen het gebouw te verlaten. Het is de politie vooralsnog niet duidelijk wie de melding deed en wat de reden ervan was.

Half-Life 2 Limited Edition uitgesteld

Verschillende mensen hadden ons te melden dat de Limited Edition van Half-Life 2 is uitgesteld van 16 november naar 2 of 3 december. Al deze mensen hadden de LE besteld bij GCShop.nl en die stuurde deze mensen het volgende mailtje:
"[...]
Geachte heer/mevrouw,

U heeft onlangs bij ons de Collectors Edition van Half-Life 2 besteld, een game die gepland stond voor 16 november. Onlangs is echter bekend geworden dat de Collectors Edition pas op 2 of 3 december uitkomt, dus niet gelijktijdig met de standaard versie. De standaard versie verschijnt wel gewoon op 16 november.
[...]"


Honkbal: Cardinals naar de finale

De St. Louis Cardinals hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de World Series. De Cardinals wonnen van de Houston Astros met 5-2 en brachten daarmee de stand in de best-of-seven serie op 4-3. In de finale moeten de Cardinals het opnemen tegen de Boston Red Sox.

De openings wedstrijd tussen de St. Louis Cardinals en de Houston Astros werd een prooi voor St. Louis Cardinals zij wonnen de eerste wedstrijd uit deze playoff serie met 7-10. Al in de zesde inning werd de wedstrijd beslist, in de zesde inning bij een stand van 4-4 was de ploeg uit St. Louis met 6 punten de betere. Bij de slagbeurt van de Astros kwamen zij nog terug tot 7-10 maar ze kwamen te kort voor de overwinning.

De tweede wedstrijd werd wederom een prooi voor de St Louis Cardinals zij wonnen de wedstrijd die wederom in Houston werd gespeeld met 4-6 komen een stuk dichtbij voor een plek in de World series.
Wedstrijd nummer drie vond plaats in St. Louis en daar ging het een stuk lastiger aan toe voor de Cardinals ze verloren op eigenveld met 2-5. De stand nu 2-1 in het voordeel van de Cardinals.

Het leek zo mooi begin voor de Cardinals, maar naar mate de serie vorderde kwamen de Houston Astros steeds beter in hun ritme en won de derde wedstrijd. De vierde wedstrijd werd gewonnen door de Houston Astros en toen was de 2-0 voorsprong van de Cardinals als sneeuw voor de zon verdwenen.

De vijfde wedstrijd was het drama compleet voor de Cardinals, een 0-3 nederlaag op eigenveld zorgde ervoor dat de Astros op een 2-3 stand komen. De Cardinals zijn niet bepaald succesvol op eigenveld, in de drie wedstrijden die op eigenveld werden gespeeld verloren ze alle drie de wedstrijden. De zesde wedstrijd was weer in Houston en voor de thuisclub ging het niet bepaald goed en een 4-6 nederlaag was het gevolg. En dan komt alles aan op de beslissende zevende wedstrijd die in Houston plaats vond.

In de begin van de partij pakte de Astros een 0-2 voorsprong, maar de Cardinals kwamen in de derde inning sterk opzetten. Slechts drie slagbeurten later was de beslissing een feit. De Astros gokte op de ervaren man Roger Clemens die vijf innings erg sterk gooide, maar tijdens de zesde inning de controle over zijn worpen verloor, en daar maakte Pujols en Rolen handig gebruik van de vermoeide Clemens

De St. Louis Cardinals staan daarmee voor het eerst sinds 17 jaar weer in de finale van de World series. Het is niet de eerste keer dat de Cardinals en de Red Sox tegenover elkaar staan. In 1946 en 1967 speelden ze tegen elkaar, beide keren ging de winst naar de Cardinals De eerste partij tussen de St. Louis Cardinals en de Boston Red Sox vindt aankomende zaterdag in Boston plaats.

Nintendo DS nu al een succes

In de week van 11 tot 17 oktober was de Nintendo DS de derde best verkochte gameconsole in Japan. Nu is hij nog niet officieel te koop, dus dit gaat puur en alleen om de pre-orders die Japanse winkels binnen krijgen.

Op de eerste plek stond de GBA SP, gevolgd door de PS2. Deze twee consoles blijven het nog altijd goed doen in het land van de rijzende zon. Op plaats vier stond de vernieuwde, kleine PS2 en plek vijf was voor de GameCube.

Rustige dag voor Renault

Het Renault team beleefde bij de laatste vrijdag van het seizoen een rustige dag. Fernando Alonso reed een degelijke training waar vooral aan de afstelling van de R24 werd gewerkt. Jacques Villeneuve kwam niet verder dan een teleurstellende twaalfde positie.

Renault staat dit weekend voor een onmogelijke opgave om BAR te verslaan om de tweede plaats in de constructeurstitel. Het Franse team moet 16 punten op BAR-Honda proberen goed te maken.

Fernando Alonso en Jacques Villeneuve reden gezamenlijk 86 ronden op het hobbelige circuit van Interlagos, maar ze kwamen niet verder dan P7 voor Alonso en een teleurstellende P12 voor de Canadees.

"Het circuit was vanochtend heel vies en het was daarom lastig om te beginnen. Ik heb daardoor slechts twaalf ronden gereden in de eerste sessie. In de middag werden de omstandigheden op de baan steeds beter en hebben we een paar positieve aanpassingen aan de afstelling van de wagen kunnen doen én hebben we beide bandencompounds kunnen testen. De wagen is hier vrij makkelijk om te besturen vanwege de weinige downforce die je hier nodig hebt.", vertelde Alonso na afloop van de training.

Villeneuve was blij met de afstellingen die gedaan werden aan de R24. "We hebben vandaag veel aan de wagen kunnen verbeteren. Het was vanochtend vrij lastig om over de hobbels te rijden, maar na een aantal aanpassingen, reed de wagen meer comfortabel en was de auto ook een stuk sneller. We missen nog wel wat tijdens onze eerste ronde op nieuwe banden, maar in de langere runs lijkt de wagen snel en consistent."

Eerste Chinese Hooters restaurant geopend

in Shanghai is vrijdagavond de eerste Chinese vestiging van de Amerikaanse restaurantketen Hooters geopend. Hooters staat bekend om de schaarsgeklede en met een flinke voorgevel bedeelde serveersters. Zowel Amerikaanse als Chinese media meldden dat er grote belangstelling was voor de opening.

In China lijkt de laatste jaren een ware revolutie aan de gang met betrekking tot het onderwerp seks. Preutsheid was lange tijd staatsbeleied, maar tegenwoordig is er een "veranderde moraal in de volksrepubliek." De komst van dit restaurant is hier weer een uiting van.


Hoe zouden ze er in China uitzien?

Agent doodt studente na honkbalwedstrijd

Jaapf had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een studente journalistiek die na de honkbalwedstrijd van de New York Yankees tegen de Boston Red Sox de uitoverwinning van haar club, de Red Sox, aan het vieren was, is in Boston getroffen door een ongelukkig ongeval met een dodelijke afloop. Een politieagent trof de Amerikaanse Victoria Snelgrove met een klein projectiel recht in de ogen.

De politie gebruikt in de VS vaak een geweer dat kleine projectielen afschiet die wel pijn doen, maar niet dodelijk zijn. Dat is althans de bedoeling. Dat ze wel degelijk dodelijk kunnen zijn werd bewezen door een agent die het projectiel recht in de ogen van de studente schoot. Dit terwijl de studente zich naar verluidt aan niets ernstigs schuldig maakte, ze liep gewoon mee in de stoet.

Belangrijke honkbalwedstrijden in de Verenigde Staten zorgen vaak voor veel beroering. Toen duizenden Red Sox-fans door de straten van Boston liepen om de overwinning van 10-7 en de daarmee gepaard gaande plaatsing voor de World Series te vieren vond de politie dat er ingegrepen moest worden en probeerde men het rumoer te onderdrukken. Dit ging dus niet echt goed, Snelgrove werd geraakt en overleed later in het ziekenhuis. Vijftien anderen, waaronder één politieagent, raakten licht gewond.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.