Man gearresteerd met sinaasappelkanon

Icoon opmerkelijk nieuws In Friesland heeft de politie van Franeker afgelopen donderdag een man aangehouden, die een wel heel aparte doe-het-zelf wapen had gemaakt. De 38-jarige inwoner uit Zwaagwesteinde droeg namelijk een sinaasappelkanon bij zich. Met het projectiel had de man de ruiten van een woning gesloopt.

Bij het incident vielen geen gewonden, maar ontstond er wel een enorme ravage door rondzwervende glasscherven en sinaasappelresten. De politie nam het wapen in beslag en gaf de man een procesverbaal voor vernieling en verboden wapenbezit. Het motief van de man wilde de politie niet zeggen.

Het wegschieten van sinaasappels met een zelfgemaakt wapen is niet nieuw. Vorig jaar augustus werden twee mannen in Wijk en Aalburg aangehouden omdat zij met pvc-buizen een lanceerapparaat hadden gemaakt waarmee zij eveneens de oranjekleurige vruchten wegschoten. Door in een soort magazijn haarlak te spuiten en die tot ontbranding te brengen, werd het fruit weggeschoten. In het verleden zijn ook regelmatig aardappelvuurders in beslaggenomen.