Agent doodt studente na honkbalwedstrijd

Jaapf had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een studente journalistiek die na de honkbalwedstrijd van de New York Yankees tegen de Boston Red Sox de uitoverwinning van haar club, de Red Sox, aan het vieren was, is in Boston getroffen door een ongelukkig ongeval met een dodelijke afloop. Een politieagent trof de Amerikaanse Victoria Snelgrove met een klein projectiel recht in de ogen.

De politie gebruikt in de VS vaak een geweer dat kleine projectielen afschiet die wel pijn doen, maar niet dodelijk zijn. Dat is althans de bedoeling. Dat ze wel degelijk dodelijk kunnen zijn werd bewezen door een agent die het projectiel recht in de ogen van de studente schoot. Dit terwijl de studente zich naar verluidt aan niets ernstigs schuldig maakte, ze liep gewoon mee in de stoet.

Belangrijke honkbalwedstrijden in de Verenigde Staten zorgen vaak voor veel beroering. Toen duizenden Red Sox-fans door de straten van Boston liepen om de overwinning van 10-7 en de daarmee gepaard gaande plaatsing voor de World Series te vieren vond de politie dat er ingegrepen moest worden en probeerde men het rumoer te onderdrukken. Dit ging dus niet echt goed, Snelgrove werd geraakt en overleed later in het ziekenhuis. Vijftien anderen, waaronder één politieagent, raakten licht gewond.