Toyota bereid tot leveren klantmotoren

MavRick
Het lijkt erop dat er nog een klein beetje hoop is voor Jordan om volgend jaar toch op de grid te kunnen staan. Toyota heeft laten weten eventueel bereid te zijn om een team van klantmotoren te voorzien.

De motorsport directeur van Toyota John Howett bevestigde dit nadat gisteren de opzet van het niewe motorenreglement bekend werd. "Nu we een motor moeten bouwen die twee races mee moet kunnen gaan, en omdat er een leverancierscrisis is ontstaan, denk ik dat we er klaar voor zijn."

"Maar eigenlijk geloof ik dat we ondertussen drie weken voorbij de ideale startijd zijn, waarschijnlijk hebben we nog één week. Als er iemand in die tijd nog met een verstandige deal kan komen, dan denken we er zeker over om te gaan leveren."

"Maar,... als we nu niet beslissen brengen we ons eigen programma in gevaar", aldus de directeur.

Jordan heeft nog geen motor voor 2005, nadat Ford aankondigde zich terug te trekken uit het Formule 1 circus na het eind van het seizoen, en aankondigde het Jaguar team en Cosworth te verkopen. Het enige wat het Britse team nog zou kunnen redden is dus een bliksem-deal met Toyota.