FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 oktober 2004

Jongeren zorgen voor onrust in Hoogeveen

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsRellende jongeren houden de laatste tijd de gemoederen in het Drentse Hoogeveen bezig. Zaterdagnacht was het opnieuw raak, verschillende groepen raakten in het centrum met elkaar slaags. Toen de politie tussenbeide probeerde te komen, keerden de vechtersbazen zich als één groep tegen de politie.

Met pepperspray en politiehonden werden de relschoppers uiteengedreven. Een 20-jarige man werd aangehouden omdat hij de agenten uitschold. Volgens een uitbater van een café aan de Grote Kerkstraat zijn het steeds dezelfde groepen die voor de onrust zorgen. "Het zijn niet eens cafébezoekers, maar jongeren die op straat staan te drinken uit een 1,5 liter-fles gevuld met sterke drank", aldus de café-eigenaar.

Volgens politiewoordvoerder Bert Visser wordt overwogen om een aantal personen in het weekend met een centrumverbod uit het uitgaansgebied te weren. In het nabijgelegen Meppel, dat met soortgelijke problemen kampte, bleek een dergelijke maatregel succesvol.

Supermarktmedewerkers voelen zich onveilig

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Werknemers in een supermarkten in grote en middelgrote steden voelen zich 's avonds niet meer veilig. Sinds afgelopen dinsdag een 31-jarige caissière zwaargewond raakte bij een schietpartij in een supermarkt aan de Hellevoetstraat in Rotterdam, is er sprake van een groeiende angst onder supermarktmedewerkers.

"Medewerkers voelen zich vogelvrij. Ze krijgen steeds vaker te maken met agressieve bezoekers. Daarom willen ze het liefst gewoon weer om zes uur sluiten, net als de andere winkels", zo zegt FNV-bestuurder Jos Brocken morgen in het Algemeen Dagblad.

'Scholieren dragen te zware tassen mee'

Ruim 80 procent van de brugklassers zeult rond met een veel te zware boekentas. Dat blijkt althans uit een onderzoek van het Koninklijk Atheneum te Etterbeek in België. Een schooltas met boeken mag maximaal zo'n 4,5 kilo wegen. De gemiddelde scholier in Etterbeek loopt echter rond met een boekentas die meer dan 6 kilo weegt.

Volgens de onderzoekers komen er zelfs tassen voor waarvan de inhoud acht tot elf kilogram weegt. Met name de eerstejaars zouden hun schooltas veel te vol stouwen.

Voorlopige punten Brazilië

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van Brazilië is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan wordt ook bekend wie er in de prijzen zijn gevallen.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling Interlagos.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus Brazilië.

Automobilist rijdt rond met voet op bumper

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Groot-Brittannië heeft een automobilist rondgereden met een voet op zijn bumper. De voet behoorde toe aan een motorrijder met wie hij even daarvoor in botsing was gekomen.

De 23-jarige bestuurder, die doorreed na het ongeval, meldde zich bij de politie nadat hij het lichaamsdeel op zijn wagen had aangetroffen. Volgens de motorrijder, Richard Sholl, reed de automobilist van links op hem in. Het been van Sholl moest vanaf de knie worden geamputeerd.

“Ecclestone kan Britse GP niet afgelasten"

"Bernie Ecclestone kan de Grand Prix van Silverstone niet afgelasten zonder dat de andere partij daar inspraak in heeft gehad." Dit waren de woorden van Max Mosley in Sao Paulo.

Ondanks de bedreigingen van Ecclestone om de Grand Prix’ van Magny Cours en Silverstone van de kalender af te halen, kan er alsnog een veto worden uitgesproken door de FIA voor dit plan. Ecclestone heeft namelijk de steun nodig van de FIA om het plan door te laten gaan.

Het Concorde-akkoord zegt dat de races in Frankrijk en Engeland zogenaamde ‘traditionele’ Grand Prix’ zijn; die dus een ‘beschermde’ status hebben. Monza en Monte Carlo hebben waarschijnlijk ook zo’n status. Dát is één van de redenen waarom Ecclestone de steun van de FIA nodig heeft.

De FIA kan uiteindelijk ook nog beslissen dat Ecclestone ‘redelijk goed’ heeft gehandeld in het voorstellen van de afgelasting van, bijvoorbeeld, Silverstone. "Ik geloof dat Ecclestone een eenjarig contract heeft aangeboden aan de BRDC. Het is moeilijk om te begrijpen waarom dat contract is afgewezen", aldus Mosley.

Zegereeks Arsenal doorbroken

Op de drempel van een cijfermatige mijlpaal moest Arsenal vandaag zijn meerdere erkennen in Manchester United. Op bezoek in Manchester verloren de Gunners voor het eerst in vijftig duels.

De wedstrijd kende flink spektakel, beiden ploegen moesten als altijd winnen. De thuisploeg, die reeds een flinke achterstand had op de lijstaanvoerder, vloog er dan ook op. Scheidsrechter Mike Riley had zijn handen vol en wist de spelers in het veld te houden. Doelpunten bleven lange tijd schaars. Het was 0-0 bij rust.

In de tweede helft lukte het geen van de ploegen zich qua score te onderscheiden. Arsenal had het beste van het spel. Pas in de 73e minuut diende zich een riante kans aan, voor de Mancunians dan wel. Wayne Rooney viel over het been van Sol Campbell. De daarop gegeven strafschop werd door Ruud van Nistelrooij benut. Verleden jaar had hij in het duel in blessuretijd een dergelijke mogelijkheid nog gemist bij een 0-0 stand. Dankzij de 1-0 moest Arsenal meer ruimte prijsgeven. In de slotminuut kon Rooney daarvan in de counter profiteren (2-0).

Arsenal blijft leiden in het Premiership. Helaas is de fraaie ongeslagen reeks echter tot een einde gekomen. Het verschil met Manchester United bedraagt nog acht punten.

Big Brother Award voor Frits Bolkestein

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Eurocommissaris Frits Bolkestein heeft van de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom een Big Brother Award toegekend gekregen. De politicus krijgt de award vanwege een overeenkomst die hij namens de Europese Commissie sloot met de Verenigde Staten over de overdracht van gegevens van vliegtuigpassagiers.

Met de uitreiking van de awards wil Bits of Freedom aandacht geven aan personen en bedrijven die burgers overmatig controleren en het niet zo nauw nemen met de privacy. Behalve Bolkestein kreeg ook het Almeerse Digidoor project een Big Brother Award. Dit project verzamelt gegevens over de doorstroom van basisscholieren. Volgens Bits of Freedom hebben de ouders van de leerlingen hier echter nooit informatie over ontvangen.

Frits Bolkestein stopt als EU-commissaris
Frits Bolkestein wint de Big Brother Award

Vastleggen bel- en internetgedrag
In de categorie overheid was er een prijs voor het Centrum voor Werk en Inkomen. Het CWI volgde het internetgebruik van werkzoekenden en persoonlijke gegevens van werkzoekenden kwamen terecht op internet. Verder was er een speciale categorie voorstellen. Hier ging de award naar het Europese plan 'bewaarplicht verkeersgegevens', dat van 450 miljoen Europeanen het bel- en internetgedrag wil gaan vastleggen. Volgens de jury, bestaande uit juristen en deskundigen op het terrein van computerbeveiliging en internet, blijkt dat de overheden bezig zijn steeds meer informatie te verzamelen van onschuldige burgers.

Koster heeft 80.000 brillen voor Ghana

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen koster in het Zeeuwse plaatsje IJzendijke heeft 80.000 brillen ingezameld voor mensen in Ghana. De koster, Jacques van Voorgebergte, verzamelde 42 jaar lang brillen en gaat deze binnenkort in het Afrikaanse land afleveren.

De Ghanezen zullen de brillen niet direct gebruiken, maar eerst de glazen uit de monturen halen, ze vervolgens wassen en controleren. Daarna worden ze weer terug in de monturen geplaatst. De Ghanese bevolking gaat er vanuit dat de kracht uit de bril is, wanneer deze jarenlang in Nederland is gedragen.

Op zijn Ghana-trip in december, die tevens zijn laatste richting dat land is, neemt de koster ook scheerapparaten, looprekken, naaimachines, zonnebrillen, leesloepen en kleding mee. Van Voorgebergte zal ook in de toekomst spullen voor de Ghanezen blijven inzamelen.

De filmpjes!

Zoals beloofd... de filmpjes!
Want zonder bewegende plaatjes, is het geen echte pornozondag natuurlijk.

Plus 1, Big Boobs 1
Plus 2, Big Boobs 2
Plus 3, Big Boobs 3
Plus 4, Big Boobs 4
Plus 5, Big Boobs 5
Plus 6, Big Boobs 6
Plus 7, Big Boobs 7
Plus 8, Big Boobs 8
Plus 9, Big Boobs 9
Plus 10, Big Boobs 10
Plus 11, Big Boobs 11
Plus 12, Big Boobs 12
Plus 13, Big Boobs 13
Plus 14, Big Boobs 14
Plus 15, Big Boobs 15
Plus 16, Big Boobs 16

Het mogen dan wel niet lange filmpjes zijn, maar het is wat. Tenslotte, jullie hebben jezelf al suf afgetrokken bij de vorige blogs.

F1: Uitslag Grand Prix van Brazilië

Circuit InterlagosDe Grand Prix van Brazilië is gewonnen door Juan Pablo Montoya. Door een regenbuitje vlak voor de race begon de race op Interlagos nat en werd het veld door elkaar gegooid.

Zoals was voorspeld viel er vandaag regen in Brazilië. De coureurs moesten zich aanpassen aan een opdrogende baan. De meeste teams kozen voor intermediates, maar Renault en David Coulthard kozen voor de normale gegroefde banden.

Bij de start stond de auto van Jenson Button al te roken. Hij kwam moeilijk weg, maar leek geen verdere problemen te hebben. Kimi Räikkönen startte juist goed en had na enkele bochten de eerste plek te pakken. In het algemeen waren de Michelin-banden in het begin iets beter en dat leverde interessante gevechten op. Button moest na een paar ronden zijn auto toch rokend aan de kant zetten. De coureurs die hadden gegokt op normale banden vielen terug naar achteren.

Michael Schumacher was juist aan een opmars bezig, maar werd terug verwezen toen hij na een inhaalactie spinde. De baan werd droger en de Bridgestone banden werden beter en zo kwamen Barrichello en Massa op de eerste plekken terecht. De coureurs op intermediates maakten hun pit stops voor normale banden, en nu hadden Alonso, Villeneuve en Coulthard de voordelen van hun gok.

Alonso reed een aantal rondes op de eerste positie, maar viel na zijn eerste pit stop terug. Het veld leek zich iets meer te normaliseren. In het achterveld zag Christian Klien de inhaalactie van Mark Webber niet en hij reed zijn ploeggenoot er pardoes uit.

Montoya, Raikkonen en Alonso bezetten na 44 ronden de eerste drie plaatsen. Af en toe vielen er nog wat druppels, maar de regen zette niet meer door. In de laatste serie pit stops weet Ferrari Barrichello nog voor Alonso te krijgen. Montoya ligt dan nog steeds eerste, maar heeft Raikkonen dicht achter zich gekregen.

Ook om plaats vier is de strijd nog open. Alonso moet hard vechten om Takuma Sato, Ralf Schumacher en Michael Schumacher achter zich te houden. De Sauber's zijn na een goede start van de race tot de achtste en negende plaats teruggevallen, waar Massa in het begin zelfs nog even aan de leiding reed.

De gebroeders Schumacher vechten hard met elkaar, maar uiteindelijk is het Ralf die nog een plaatsje naar voren kan en Sato pakt. Vooraan kan Raikkonen Montoya niet meer echt bedreigen.

Montoya finisht als eerste en Raikkonen als tweede. Voor Williams en McLaren een mooie afsluiting van een slecht begonnen seizoen. Barrichello weet zijn thuisrace op het podium te finishen, maar hij zal het jammer vinden dat het hem weer niet is gelukt hem te winnen.

Kijk voor meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1 Manager!

Uitslag Grand Prix van Brazilië

De Grand Prix van Brazilië is gewonnen door Juan Pablo Montoya. Door een regenbuitje vlak voor de race begon de race op Interlagos nat en werd het veld door elkaar gegooid.

Zoals was voorspeld viel er vandaag regen in Brazilië. De coureurs moesten zich aanpassen aan een opdrogende baan. De meeste teams kozen voor intermediates, maar Renault en David Coulthard kozen voor de normale gegroefde banden.

Bij de start stond de auto van Jenson Button al te roken. Hij kwam moeilijk weg, maar leek geen verdere problemen te hebben. Kimi Räikkönen startte juist goed en had na enkele bochten de eerste plek te pakken. In het algemeen waren de Michelin-banden in het begin iets beter en dat leverde interessante gevechten op. Button moest na een paar ronden zijn auto toch rokend aan de kant zetten. De coureurs die hadden gegokt op normale banden vielen terug naar achteren.

Michael Schumacher was juist aan een opmars bezig, maar werd terug verwezen toen hij na een inhaalactie spinde. De baan werd droger en de Bridgestone banden werden beter en zo kwamen Barrichello en Massa op de eerste plekken terecht. De coureurs op intermediates maakten hun pit stops voor normale banden, en nu hadden Alonso, Villeneuve en Coulthard de voordelen van hun gok.

Alonso reed een aantal rondes op de eerste positie, maar viel na zijn eerste pit stop terug. Het veld leek zich iets meer te normaliseren. In het achterveld zag Christian Klien de inhaalactie van Mark Webber niet en hij reed zijn ploeggenoot er pardoes uit.

Montoya, Raikkonen en Alonso bezetten na 44 ronden de eerste drie plaatsen. Af en toe vielen er nog wat druppels, maar de regen zette niet meer door. In de laatste serie pit stops weet Ferrari Barrichello nog voor Alonso te krijgen. Montoya ligt dan nog steeds eerste, maar heeft Raikkonen dicht achter zich gekregen.

Ook om plaats vier is de strijd nog open. Alonso moet hard vechten om Takuma Sato, Ralf Schumacher en Michael Schumacher achter zich te houden. De Sauber's zijn na een goede start van de race tot de achtste en negende plaats teruggevallen, waar Massa in het begin zelfs nog even aan de leiding reed.

De gebroeders Schumacher vechten hard met elkaar, maar uiteindelijk is het Ralf die nog een plaatsje naar voren kan en Sato pakt. Vooraan kan Raikkonen Montoya niet meer echt bedreigen.

Montoya finisht als eerste en Raikkonen als tweede. Voor Williams en McLaren een mooie afsluiting van een slecht begonnen seizoen. Barrichello weet zijn thuisrace op het podium te finishen, maar hij zal het jammer vinden dat het hem weer niet is gelukt hem te winnen.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:28:01.451  
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 1.022  
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 24.099  
4 Fernando AlonsoRenault F1  + 48.908  
5 Ralf SchumacherBMW Williams F1  + 49.740  
6 Takuma SatoBAR Honda  + 50.248  
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 50.626  
8 Felipe MassaSauber Petronas  + 1:02.310  
9 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1:03.842  
10 Jacques VilleneuveRenault F1  + 1 ronde  
11 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 1 ronde  
12 Jarno TrulliToyota Racing  + 1 ronde  
13 Ricardo ZontaToyota Racing  + 1 ronde  
14 Christian KlienJaguar Racing  + 2 ronden  
15 Timo GlockJordan Ford  + 2 ronden  
16 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  + 4 ronden  
17 Gianmaria BruniMinardi F1  + 4 ronden  
- Mark WebberJaguar Racing    crash
- Nick HeidfeldJordan Ford    opgave
- Jenson ButtonBAR Honda    motor

'Moslims VS moeten op John Kerry stemmen'

Icoon US verkiezingen 1Een koepel van moslimorganisaties roept Amerikaanse moslims op om op de Democratische presidentskandidaat John Kerry te stemmen. De oproep is niet van harte, omdat Kerry de laatste tijd weinig moeite zou hebben gedaan om tegemoet te komen aan de verlangens van de moslims. ''De Democraten hebben niet de moed gehad om uit te komen voor hun overtuiging'', aldus voorzitter Agha Saeed. Het gaat daarbij om het Irak-beleid, de Israëlisch/Palestijnse kwestie en de kwestie van de burgerrechten. Veel moslims in de VS voelen zich sinds 9/11 beknot in hun vrijheid.

Uit peilingen blijkt dat 11 % van de moslimstemmers op de onafhankelijke presidentskandidaat Ralph Nader wil stemmen. Die stemmen kunnen echter net het verschil maken in de zogenaamde 'swing states', staten waar Kerry en Bush nek aan nek gaan en elke stem telt. Een stem op Nader is daar een 'weggegooide' stem, aldus de organisaties. Enkele van die 'swing states' zijn Ohio, Florida en Michigan. De moslimorganisaties roepen hun achterban op om op Kerry te stemmen omdat in hun optiek alles beter is dan Bush.

Subheader

Man blijkt slechte verliezer tijdens MotoRAI

Tekno had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen wedstrijd hands-on-the-bike tijdens de MotoRAI in Amsterdam is voortijdig gestaakt. De reden was een man die volledig door het lint ging, toen hij na 56 uur moest afhaken. Bij het spelletje hands-on-the-bike moesten de deelnemers zo lang mogelijk hun hand op één plaats van het nieuwste model motorfiets van Yamaha houden.

Degene die dit het langst volhield mocht zich de eigenaar van de motor noemen. Een man die zijn poging na 56 uur moest opgeven rende scheldend door alle drie de zalen van de RAI en vernielde een ruit. Hij werd door de politie gearresteerd. Volgens Guus Peters van RAI Amsterdam was de reactie van de deelnemer, vanwege de grote mentale en psychische druk, wel begrijpelijk. Peters pleit ervoor dat sponsors van dergelijke wedstrijden in de toekomst psychische ondersteuning bieden.


Inzet van de wedstrijd: de Yamaha MT-01

De vier overgebleven kandidaten die de motor 62 uur hadden vastgehouden kregen, omdat ze voortijdig moesten stoppen, alle vier een prijs: een motorfiets van Yamaha. Maar dan wel een ouder model dan de motor waarop ze de hele tijd hun hand hadden gehouden.

Xbox 2 20 maal krachtiger dan voorganger

De Xbox 2, of Xenon, van Microsoft wordt 15 tot 20 maal krachtiger dan de gewone Xbox. Dit zegt CubeIGN. De opvolger van de Gamecube, de Nintendo Revolution, zou naar verluidt even krachtig zijn, zo niet zelfs krachtiger. De Xbox 2 wordt eind 2005 in de VS verwacht en de Nintendo Revolution duurt waarschijnlijk nog een jaar langer. Hiervoor wordt voorlopig de officieuze datum van september 2006 aangehouden.

Het internetschavot

Vroeger waren er mensen, die joelden als iemand aan de schandpaal genageld werd. Het hele dorp liep uit, en kinderen kregen een rot tomaatje en een ei om hun hand- oogcoördinatie te verbeteren. Veelal wist men nauwelijks waarom iemand daar hing, of wie het was, maar lachen was het wel. Tegenwoordig hoef je niet meer te gooien, een druk op de knop doet meestal wel genoeg. Pizza voor meneer de boosdoener? Hier nog een mailbommetje en was u al aangemeld voor elk gratis tijdschrift? Oude tijden herleven, internet op zijn best.

'Nachtelijk rijverbod voor Belgische jongeren'

Ballebek en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische minister van Verkeer Landuyt wil dat jonge automobilisten op vrijdag- en zaterdagavond niet meer rijden. Met een nachtelijk rijverbod hoopt de minister het aantal dodelijke verkeersongevallen met jonge bestuurders terug te dringen.

Ook wil Landuyt een puntensysteem invoeren. Chauffeurs die vaak dezelfde verkeersovertreding begaan verliezen punten. Als het tegoed op een gegeven moment op is, verliest de bezitter zijn rijbewijs tijdelijk. Wettelijk gezien is dit al vijftien jaar mogelijk, maar de daadwerkelijk invoering van een dergelijk puntensysteem bleef al die tijd uit.

[Upd] Lobont verrekt linkerknie

In de topper met PSV heeft Ajax keeper Bogdan Lobont zondagmiddag de binnenband van de linkerknie verrekt.

Na een uur spelen moest de Roemeens international zich laten vervangen door Hans Vonk. Hans Vonk is normaal de derde keeper bij de Amsterdammers. Hoe lang Lobont uit de roulatie zal zijn is nog niet duidelijk. Het duel werd door PSV in het Philips-stadion met 2-0 gewonnen.

Update 20:07

De website van Vi.nl meldt dat Ajax verwacht dat ze vier tot zes weken moeten stellen zonder keeper Bogdan Lobont. Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat Lobont de mediale buitenband van zijn knie heeft opgerekt. Het herstel zal naar verwachting minimaal een maand kosten.

Man vernielt busruit na niet openen deur

De politie heeft in Marken een 36-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden, vanwege de vernieling van een ruit in de bus. De man sloeg de ruit met een noodhamer in. Hij heeft inmiddels beloofd de schade van ruim 800 euro te vergoeden aan de busonderneming.

Op het politiebureau vertelde de man dat hij slechts zelden met het openbaar vervoer reist en dat hij stond te wachten tot de chauffeur de deur voor hem open zou doen, zodat hij bij de laatste halte uit kon stappen. De man had niet door dat hij zelf op een knopje moest drukken. Omdat de deur maar niet open ging, sloeg hij het raam stuk en verliet hij de bus.

Button voor $5,6 miljoen naar Williams?

Het BMW-Williams team heeft BAR meer dan 5,6 miljoen dollar geboden voor Jenson Button. Vorige week is bekend geworden dat het contract dat Button heeft met BAR niet voortijdig kon worden verbroken.

Met dit bod wil Williams voorkomen dat zij pas in 2006 de beschikking kunnen hebben over Button. Een insider van het Williams-team vertelde aan het Engelse blad "People" dat Frank Williams, teambaas van het gelijknaamige team, niet al teveel geld zou hebben om Jenson eventueel uit te kopen. Dit bod zou dus hoogstwaarschijnlijk eenmalig zijn, een zogenaamd "take-it-or-leave it" deal.

Vorige week vertelde David Richards, teambaas van BAR, dat Button niet te koop was, zelfs niet met een blanco check. Toch is er nu dus een bod gedaan en het lijkt de laatste kans voor Williams om in 2005 naast Mark Webber, Jenson Button te kunnen laten rijden.

Contractverlenging voor Lokhoff

Afgelopen maand kreeg trainer Ton Lokhoff van NAC Breda een nieuwe aanbieding die hem nog twee jaar langer aan de club zou verbinden. Er is al een principe-overeenkomst bereikt over de contractverlenging van de trainer.

In De Telegraaf heeft Lokhoff laten weten dat de kans dat hij bijtekent op tachtig procent ligt. 'We hebben de intentie uitgesproken om nog een tijdje met elkaar verder te gaan', aldus Lokhoff. 'Deze selectie heeft enorm veel potentie en ik wil er graag bij zijn als er geoogst gaat worden.' vervolgde Lokhoff.

Ali Boussaboun weigert het contract te tekenen die NAC hem heeft aangeboden. De aanvaller wilt de club uit Breda verlaten.

Evaluatie Wereldbekermanager

Het seizoen en de laatste wereldbeker zitten er inmiddels al een week op. Volgend jaar willen we terugkomen met een Pro Tour-manager. Tijd voor een evaluatie: wat moet er beter? wat moet er anders?

Sowieso zal de Pro Tour flink wat aanpassingen vergen. Het is nog afwachten hoe de kalender er uit gaat zien en welke teams daadwerkelijk zullen deelnemen. Nieuwe renners moeten worden ingevoerd, renners die stoppen op inactief worden gezet en met ploegen evenzo.

Uiteraard staan we voor een spelopzet voor volgend seizoen open voor suggesties. Wat ging er dit jaar tijdens de wereldbekermanager goed, wat ging er slecht? Wat moet er absoluut worden aangepast en wat mogen we juist niet veranderen? Laat het ons hieronder weten.

Bedankt voor de enthousiaste deelname aan deze manager. En we hopen je volgend jaar zeker weer te zien bij de FOK!Pro Tour-manager 2005 of bij één van onze andere managers.

Verkoop Cosworth nadert

Teambaas Tony Purnell van Jaguar heeft gezegd dat de verkoop van de motorenafdeling van het team, Cosworth, komende week al rond kan zijn.

Ford heeft goede hoop binnen een week tot een conceptakkoord te komen met een koper over de verkoop van Cosworth. De interesse voor de motorenbouwer was aanzienlijk. Nu de regels wat betreft motoren duidelijk zijn kunnen de onderhandelingen worden doorgezet. Darmee lijkt een gezamenlijke verkoop van team en motorfabrikant van de baan.

Tony Purneel vertelde: "Je moet altijd op je hoede zijn, maar ik denk dat de interesse in Cosworth aanzienlijk is geweest. We hopen binnen een ruime week ons wat meer op het gemak te voelen en te kunnen zeggen: ja, er is een conceptakkoord."

Overzicht HCE (week 43)

De negende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 43)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Willem II FC Groningen4 - 2
.
za19.30RBC Roosendaal FC Twente 0 - 1
za20.00NEC NAC Breda3 - 3
za20.00Vitesse AZ0 - 3
.
zo12.30PSVAjax2 - 0
zo14.30Roda JCFC Den Bosch5 - 0
zo14.30Feyenoord RKC Waalwijk4 - 0
zo14.30sc HeerenveenFC Utrecht2 - 1
zo14.30De GraafschapADO Den Haag 1 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV871022255
2Feyenoord971122288
3AZ9531181910
4FC Utrecht9513161812
5SC Heerenveen9513161615
6AFC Ajax9432152013
7NAC Breda9423141825
8Willem II8413131315
9Roda JC9414131816
10NEC9333121312
11RKC Waalwijk9324111213
12Vitesse9324111315
13FC Twente822481011
14FC Den Bosch92258723
15ADO Den Haag82157915
16FC Groningen914471115
17RBC Roosendaal911741025
18De Graafschap90363921

Senna's neef rijdt op Interlagos

Bruno Senna, de neef van Ayrton Senna, heeft vandaag een rondje Interlagos gereden. Dit om te gedenken dat tien jaar geleden Formule-1 kampioen Ayrton Senna dodelijk verongelukte. (1994)

Bruno reed in een Lotus Formule-1 wagen van Ayrton Senna uit 1986. Achter deze wagen wapperde de Braziliaanse vlag.

Ayrton is tot nu toe de laatste Braziliaan geweest die zijn thuis-Grandprix (Interlagos) wist te winnen. Hij deed dit in 1993 in een McLaren. Bruno, die pas 19 jaar is en dus pas aan het begin staat van zijn carrière, rijdt voor Carlin Motorsport in het "Formula BMW UK championship".

Ferrari buitenspel bij kostenreductie

Negen van de tien Formule 1-teams hebben met Bernie Ecclestone gesproken over kostenreducties voor 2005. Ferrari was de grote afwezige bij de bespreking.

De teams hebben besprekeningen gehad over maatregelen om de kosten te verlagen. Alle teams steunden bepaalde voorstellen, behalve het Ferrari-team. Om toch met de plannen door te gaan hebben de negen teams besloten toch de besprekingen door te zetten. Om straks tot daadwerkelijke doorvoering van de maatregelen te komen is unanimiteit vereist en zal dus ook Ferrari moeten instemmen.

De negen teams zaten zaterdag met Bernie Ecclestone om de tafel en in een verklaring van de teams valt te lezen: "Tijdens de vergadering toonde Dhr. Ecclestone een negentien races tellende kalender, met daarop ook de Franse en Britse Grand Prix'. De aanwezige teams zijn akkoord gegaan, op voorwaarde dat er vanaf 2005 significante kostenbesparende reglementen worden ingevoerd, zodat de Franse en Britse Grand Prix' daadwerkelijk plaats kunnen vinden."

De belangrijkste voorstellen liggen op het vlak van het testen. De teams willen minder tests voor de banden hebben en ook het aantal reguliere testdagen tijdens het seizoen inperken naar tien dagen. Op de vrijdagen voor de races willen de teams twee testsessies van twee uur.

Ferrari heeft aangegeven na de race van vandaag een verklaring te geven. Het team zal toelichten waarom ze buiten deze bespreking is gebleven.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 43)

SubheaderDe negende speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.



Uitslagen
Vrijdag 22 oktober
Willem II - FC Groningen (4-2)

Zaterdag 23 oktober
Vitesse - AZ (0-3)
NEC - NAC Breda (3-3)
RBC Roosendaal - FC Twente (0-1)

Zondag 24 oktober
PSV - Ajax (2-0)
Feyenoord - RKC Waalwijk (4-0)
sc Heerenveen - FC Utrecht (2-1)
Roda JC - FC Den Bosch (5-0)
De Graafschap - ADO Den Haag (1-2)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 87102225-5
2. Feyenoord 97112228-8
3. AZ95311819-10
4. FC Utrecht95131618-12
5. sc Heerenveen 95131616-15
6. Ajax 94321520-13
7. NAC Breda94231418-25
8. Willem II 84131313-15
9. Roda JC94141318-16
10. NEC 93331213-12
11. RKC Waalwijk 93241112-13
12. Vitesse93241113-15
13.FC Twente8224810-11
14. FC Den Bosch922587-23
15. FC Groningen9144711-15
16. ADO Den Haag821579-15
17. RBC Roosendaal 9117410-25
18. De Graafschap 903639-21

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Wennemars wederom snel in Erfurt

Bij trainingswedstrijden in het Duitse Erfurt dit weekend heeft Erben Wennemars. net als vorig weekend, opnieuw van zich doen laten spreken.

Wennemars was de snelste op de 500 meter waar hij tot een tijd van 35.97 kwam. Ook won hij de 1000 meter in een tijd van 1.10.47.

Bij de vrouwen won Frouke Oonk de 500 meter in een tijd van 39.72. Moniek Kleinsman was de snelste op de 1500 meter in een tijd van 2.01.35, bij de mannen werd die afstand gewonnen door Mark Woude in 1.54.04.

Uitslagen HCE (24/10/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

PSV - Ajax (2-0)
39' Lee 1-0
49' J. De Jong 2-0

Geel: N. De Jong (Aja)

Feyenoord - RKC Waalwijk (4-0)
10' Castelen 1-0
65' Goor 2-0
69' Kuijt 3-0
85' Goor 4-0

sc Heerenveen - FC Utrecht (2-1)
80' Huntelaar 1-0
83' Huntelaar 2-0
90' Leitoe 2-1

Geel: Radomski (Hee), Selakovic (Hee), Shew-Atjon (Utr), Zuidam (Utr)

Roda JC - FC Den Bosch (4-0)
40' Koné 1-0
48' Koné 2-0
60' Koné 3-0
68' Sérgio 4-0
88' Cissé 5-0

Geel: Bodnár (Rod), Snoyl (FDB)

De Graafschap - ADO Den Haag (1-2)
15' Bodde 0-1
60' Kalezic 1-1
73' El Akchaoui 1-2

Geel: Bus (Gra)

Bekijk de huidige stand

Boek: Diane Duane - Hoge Toverij

Phoenixx schreef voor ons de volgende review:

De jonge tovenaars Nita en Kit staan voor hun moeilijkste opgave tot dusver wanneer Nita’s onuitstaanbare zusje Dairine op avontuur gaat. Ze is een tovenaar met bijna grenzeloze krachten geworden…

“Hoge Toverij” is het derde deel van de Toverboeken van Diane Duane en is pasgeleden in de Nederlandse taal verschenen. Het is een fantasy verhaal dat zich afspeelt in hedendaags New York met tieners in de hoofdrol. Tieners die doodgewone tieners waren zoals er dertien in een dozijn gaan – totdat zij in het bezit kwamen van een toverhandboek.

In eerste instantie ben ik een beetje huiverig – ik heb de eerste twee delen niet gelezen en midden in een serie beginnen is niet altijd een goed idee. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een fantasy boek dat voor de verandering níet over draken, trollen of elfen gaat, dus de nieuwsgierigheid wint en ik sla het boek open…


Auteur: Diane Duane
Titel: Hoge Toverij
Oorspr. titel: High Wizardry
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh
Paperback
254 blz.
Prijs: ¤ 14,95
ISBN: 90-245-4729-6

Afscheid El Guerrouj in 2006

De Marokkaanse Olympische kampioen op de 1500 en 5000 meter in Athene, de atleet Hicham El Guerrouj, zal in 2006 een punt achter zijn atletiekloopbaan zetten.

El Guerrouj wil nog medailles proberen te behalen op de wereldkampioenschappen in 2005, en hij wil een poging doen om het wereldrecord op de 5000 meter te verbeteren.

De Marokkaan is al in het bezit van het wereldrecord op de 1500 meter, de afstand waar hij ook al viervoudig wereldkampioen op is.

Man schiet om zich heen in woning Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsEen man heeft in een woning in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer wild om zich heen geschoten. Tijdens het incident waren nog vijf andere personen in de woning aanwezig, niemand raakte gewond.

Het schietincident vond rond vijf uur vanmorgen plaats. De politie kreeg een melding dat er geschoten zou zijn in de woning aan de Sanderijnstraat en ging erop af. Vier mannen waren al in een auto met Duits kenteken gevlucht, ze konden net als de andere twee mannen worden aangehouden. Vermoedelijk had de schutter een bad trip, de mannen zouden alcohol en drugs hebben gebruikt.

Wessels verliest finale Bolton

Peter Wessels is er niet in geslaagd het Challenger-toernooi in het Engelse Bolton te winnen.

De de als derde geplaatste Nederlander verloor in de finale van Marcos Baghdatis uit Cyprus, de nummer 164 van de wereld, setstanden waren 6-1, 3-6 en 6-2.

In de halve finale won Wessels nog van de Fransman Esouard Roger-Vasselin, die op zijn beurt een ronde daarover een walk-over had tegen Sjeng Schalken na de opgave van de Nederlander.

Pamela Anderson wil af van bontmutsen Britse paleiswachten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Pamela in de strijd tegen het berenbontPamela Anderson heeft een petitie naar de Britse Koningin Elizabeth gestuurd met daarin het verzoek om te stoppen met het gebruik van de berenbonte mutsen van de paleiswachten. De 37-jarige actrice, bekend van Baywatch, haalde vrijdag in Londen 200 handtekeningen op voor dierenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Anderson pleit in de petitie voor het gebruik van synthetische materialen in plaats van het berenbont.

De hoge zwarte bontmuts wordt al bijna 200 jaar gebruikt door de wachten rondom Buckingham Palace. De mutsen zijn vast onderdeel van de uitrusting die wordt gedragen bij onder meer de wisseling van de wacht.

Voetbal: Uitslag PSV - Ajax

Koploper PSV trof vanmiddag in het eigen Philips-stadion Ajax. Na een onaantrekkelijk duel won de thuisploeg met 2-0.

De klassieker was dit jaar niet zo woest als verleden jaar, toen vele incidenten de wedstrijd sierden. In de eerste helft was er weinig vuur te bekennen bij beide ploegen. Ajax mocht van PSV het iniatief nemen, maar wist niet wat daarmee te doen. Het gevolg was een flets eerste bedrijf met lang een 0-0 tussenstand. Even voor rust wist Young-Pyo Lee daar verandering in te brengen. Ajax keeper Bogdan Lobont had door een misrekening een groot aandeel in de treffer van de Koreaan.

In de tweede helft zag PSV al snel kans de score te verdubbelen. John de Jong kon op aangeven van Lee de 2-0 maken. Daarna wisselden de ploegen elkaar af. Opvallend was het uitvallen van Lobont, die met waarschijnlijk een opgerekte knieband mogelijk langdurig uit de roulatie zal zijn. Hans Vonk kwam in zijn plaats. Later zou ook collega-keeper Gomes van PSV uitvallen met een verrekte spier in de lies. Edwin Zoetebier verving hem. Ajax bleek niet bij machte tot scoren te komen. Rafael van der Vaart raakte nog wel de paal.

-
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Simonis hekelt 'anti-katholieke inquisitie'

Kardinaal Simonis hekelt de ophef die in het Europees Parlement is ontstaan rond de kandidaat voor het Europees commissariaat voor Justitie, de Italiaan Rocco Buttiglione. De Italiaan ligt onder vuur na het uiten van conservatieve ideeën over homoseksualiteit en de rol van de vrouw.

Vorige week uitte Buttiglione in een Italiaanse krant kritiek op het parlement, dat een haatcampagne tegen zijn religieuze opvattingen zou voeren. "Het komt erop neer dat je je dient aan te passen aan een nieuwe leer, die gepaard gaat met een nieuwe ketterjacht en die dit maal tegen christenen is gericht. We lijken te worden geconfronteerd met een soort 'Berufsverbot' tegen christenen", aldus de conservatief-katholiek in de krant de krant Corriere della Sera. Simonis schaart zich grotendeels achter de woorden van de beoogde Europees commissaris. "De discussie is van zulk een felheid dat ik wel een beetje onderschrijf wat het Vaticaan signaleert. Ik krijg steeds meer de indruk dat je als politicus tegenwoordig geen principiële ideeën meer mag hebben", aldus de kardinaal in het tv-programma Buitenhof.

Kardinaal Simonis
Kardinaal Simonis veroordeelt de 'anti-katholieke inquisitie'

Turkije
Simonis sprak zich verder uit tegen het toetreden van Turkije tot de Europese Unie, omdat het land historisch gezien bij Azië zou horen. De katholiek benadrukte dat zijn opvatting geen negatief oordeel over de islam inhield. Hij is van mening dat de EU naar andere manieren van samenwerking met Turkije moet zoeken.

17-jarige aangehouden na dreigen met buks

In Bunschoten-Spakenburg is afgelopen nacht een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Hij zou na een ruzie een aantal jongens hebben bedreigd met een buks. Ook zou hij geprobeerd hebben iemand neer te steken met een schroevendraaier. Dit heeft de politie vandaag gemeld.

Het incident vond plaats in een horecazaak aan de Hoekstraat. De jongen had na een ruzie met een aantal jongens enkele klappen gekregen, ging weg en keerde vervolgens terug met het wapen. Volgens getuigen dreigde hij ermee en heeft hij ook geschoten. Door omstanders is hij vervolgens tegen de grond gewerkt en in bedwang gehouden tot de politie kwam.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. De buks is vooralsnog spoorloos.

Uitslag PSV-Ajax

PSV trof in het eigen Philips-stadion Ajax. Na een onaantrekkelijk duel won de thuisploeg met 2-0.

De klassieker was dit jaar niet zo woest als verleden jaar, toen vele incidenten de wedstrijd sierden. In de eerste helft was er weinig vuur te bekennen bij beide ploegen. Ajax mocht van PSV het iniatief nemen, maar wist niet wat daarmee te doen. Het gevolg was een flets eerste bedrijf met lang een 0-0 tussenstand. Even voor rust wist Young-Pyo Lee daar verandering in te brengen. Ajax keeper Bogdan Lobont had door een misrekening een groot aandeel in de treffer van de Koreaan.

In de tweede helft zag PSV al snel kans de score te verdubbelen. John de Jong kon op aangeven van Lee de 2-0 maken. Daarna wisselden de ploegen elkaar af. Opvallend was het uitvallen van Lobont, die met waarschijnlijk een opgerekte knieband mogelijk langdurig uit de roulatie zal zijn. Hans Vonk kwam in zijn plaats. Later zou ook collega Gomes uitvallen met een verrekte spier in de lies. Edwin Zoetebier verving hem. Ajax bleek niet bij machte tot scoren te komen. Rafael van der Vaart raakte nog wel de paal.


PSV - Ajax (2-0)
39' Lee 1-0
49' De Jong 2-0

PSV: Gomes (Zoetebier/71), Cocu, Lamey (Lucius/80), Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, De Jong (Beasley/58), Farfán, Park, Vennegoor of Hesselink

Ajax: Lobont (Vonk/56), Trabelsi, De Jong, Heitinga, Maxwell, Obodai (Abora/69), Pienaar, Sneijder, Sonck, Van der Vaart, Rosales (Mitea/58)

Bekijk de huidige stand

Doom de film 5 augustus 2005 in de bioscoop

Films gebaseerd op een game licentie. Nieuw is het niet, maar tot nu toe heeft het nooit fantastisch uitgepakt. Net als bij Tomb Raider en Final Fantasy zal er nu van Doom een film uitkomen, en de release datum van deze film is zojuist bekend gemaakt. De film zal, als alles volgens planning verloopt, 5 augustus 2005 op het witte scherm te bezichtigen zijn in de States. De rest van de wereld zal nog dezelfde maand volgen.

Veel is er nog niet bekend over het verhaal, behalve dat het gebaseerd zal zijn op de laatste installatie in de reeks, Doom III. De film zal geregisseerd worden door Lorenzo di Bonaventura en John Wells. Over de acteurs is ook nog weinig bekend, maar de namen van The Rock (The Scorpion King) en Karl Urban(Chronicles of Riddick) worden genoemd.

Maansverduistering op 28 oktober

MaansverduisteringAls het weer meewerkt is donderdag 28 oktober vroeg in de ochtend een totale maansverduistering te zien in Nederland. De verduistering begint om 3:14 en tussen 4:23 en 5:44 zal de maan volledig in de schaduw van de aarde hangen. De vorige maansverduistering in Nederland, op 4 mei van dit jaar, ging op veel plekken helaas schuil achter een dik wolkendek.

Bij een maansverduistering staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. De maan trekt dan door de schaduw van de aarde. De maan is overigens niet geheel onzichtbaar, maar straalt met een donkere, oranjerode gloed. Een volledige maansverduistering komt zo'n 66 keer per eeuw voor. Na donderdag moeten we tot 2007 wachten voor de volgende maansverduistering.

België wil rem op brandstof-belasting

Er moet een rem komen op de accijnzen op brandstof in België. Dat zei premier Verhofstadt vanochtend op de Vlaamse televisie. De Belgische regering gaat nu onderzoeken of er een limiet ingevoerd kan worden op de belasting voor privé-automobilisten. Door de sterk gestegen olieprijs is de benzine sowieso al duur, en daar wil de premier iets aan doen.

Verhofstadt wil nagaan of de Europese Unie zo'n regeling toestaat. Directe aanleiding voor het initiatief is het feit dat de dieselprijs vrijdag in België voor het eerst meer dan 1 euro per liter kostte. Tweederde van de personenwagens in België rijdt op diesel.

Bode Miller oppermachtig op reuzenslalom

Bode Miller heeft de eerste reuzenslalom bij de mannen in het Oostenrijkse Sölden op zijn naam geschreven.

De Amerikaan was oppermachtig in vooral de tweede run. Hij dook meer dan een seconde onder de tijd van de Italiaan Massimiliano Blardone, die tot dan toe de beste was. Een derde plek was er voor de Fin Kalle Pallander, die in de eerste run nog als tweede was gefinishd.

"Het is prachtig om hier in Solden het seizoen te openen. De kwaliteit van de sneeuw was wel erg zwaar met al dat ijs, maar ik ben tevreden met mijn zege. In de training voelde ik al dat het goed zat met mijn vorm. Ik kijk al vooruit naar de volgende wedstrijden," aldus de Amerikaan.

Voetballer gooit blikje terug naar publiek

Karzeuler had ons via de nieuws-submit te melden:

Een opmerkelijke actie van een voetballer in de Japanse competitie heeft bij de wedstrijd tussen Kashima Antlers en Urawa Reds tot ernstige rellen geleid. Yasuto Honda gooide in het duel een bierblikje terug, nadat hij bijna was geraakt toen het voorwerp vanuit het publiek naar hem toe was gegooid.

Een groep van zo'n dertig woedende supporters bestormde vervolgens het veld en sleurde Honda aan zijn haren één van de doelen in. De speler van Kashima moest door de politie worden ontzet. Ook Toninho Cerezo, de Braziliaanse coach van Kashima, werd belaagd door boze fans toen hij het stadion verliet.

"Ik heb spijt van mijn actie. Maar wat de gewelddadige fans hebben gedaan is helemaal verkeerd. Onder de douche stond ik te bloeden", zei Honda na afloop. Kashima Antlers verloor de wedstrijd met 3-2. De politie verhoorde na afloop 32 voetbalsupporters.

Yasuto Honda
Yasuto Honda

'Habseligkeiten' en 'Liebe' mooiste Duitse woorden

In Duitsland heeft een jury van bekende Duitsers 'Habseligkeiten' (bezittingen) als mooiste Duitse woord gekozen. Meer dan 22 duizend stemmers uit 111 landen hadden woorden ingestuurd. Ondanks dat 'Liebe' (liefde) daarbij ruim het meest genoemd was, besloot de jury anders.

De jury zei voor Habseligkeiten te hebben gekozen omdat het woord het menselijke streven naar bezit paart aan het spirituele 'Seligkeit' (zaligheid). Bij het grote publiek kwam na Liebe 'Geborgenheit' (geborgenheid) op de tweede plaats, nog voor het werkwoord 'lieben' (houden van).

In Nederland werd in augustus van dit jaar liefde ook al tot het mooiste woord gekozen. Maar liefst tachtig procent van de ondervraagde Nederlanders koos voor liefde.

'Internet Explorer is stabielste browser'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De webbrowser Internet Explorer van Microsoft presteert beter als er verkeerd opgemaakte websites bezocht worden, dan concurrenten als Firefox, Lynx, Mozilla, Netscape of Opera. Dat blijkt uit onderzoek van Michal Zalewski. Hij maakt relatief eenvoudige HTML-pagina's zonder geavanceerde instructies, scripts of stylesheets.

In de tests van Zalewski bleek dat Mozilla, Netscape, Firefox, Opera en Lynx vastliepen, geheugenfouten gaven of met buffer-overflow problemen te kampen kregen. Soms was de pc zelfs minutenlang onbruikbaar. Slechts één browser bleek robuust genoeg te zijn: de veelgeplaagde Internet Explorer.

De fouten die optraden waren zelfs zo talrijk en eenvoudig te genereren dat Zalewski er op een gegeven moment genoeg van had en ermee ophield. Op zijn website zijn details over het onderzoek te vinden.

Sojoez-capsule teruggekeerd op aarde

Icoon Wetenschappelijk nieuwsEen Sojoez-capsule met aan boord de ruimtevaarders Michael Fincke en Gennadi Padalka is vannacht veilig geland in Kazachstan. Fincke en Padalka verbleven sinds april in het internationale ruimtestation ISS, waar ze samen met de Nederlander André Kuipers naartoe waren gereisd.

Kuipers keerde na een verblijf in de ruimte van negen dagen met de vorige crew van het ruimtestation op 30 april al terug. Fincke en Padalka vlogen samen met de Rus Yuri Shargin. Deze was tien dagen geleden met de Amerikaan Leroy Chiao en de Rus Salizhan Sharipov bij het ISS gearriveerd. Chiao en Sharipov blijven de komende zes maanden in het ruimtestation voor onderhoud en het uitvoeren van wetenschappelijke activiteiten.

De Sojoez TMA-4 kwam vannacht neer in de buurt van de stad Arkalyk. "Alles verliep volgens plan, ze landden op het geplande tijdstip en op de uitgekozen plaats", aldus een Russische ruimtevaartfunctionaris. Uit radiocontact bleek dat de drie ruimtereizigers het goed maakten. Helikopters met medische hulpverleners moesten echter tot het daglicht wachten voordat de gelandde capsule kon worden opgespoord.

29 Ajax-supporters aangehouden in Eindhoven

In Eindhoven zijn gisteravond 29 supporters van de Amsterdamse voetbalclub Ajax preventief aangehouden door de politie. Dit gebeurde om mogelijke gewelddadigheden te voorkomen. Twee arrestanten zitten momenteel nog vast.

Politiewoordvoerdster Els Reijnders meldde dat de supporters zijn gearresteerd toen ze aan de rand van het centrum stenen gingen verzamelen. Bij de aanhouding werd bij een zestienjarige jongen een boksbeugel aangetroffen, een 27-jarige man verzette zich hevig tegen de arrestatie. Deze twee zitten nu nog in de cel.

Om half 1 vanmiddag is in Eindhoven de wedstrijd PSV - Ajax begonnen. Voor de wedstrijd geldt voor Ajax-fans de combi-regeling. Dit houdt in dat zij verplicht met de trein moeten komen om de wedstrijd te bezoeken.

Rotterdam geeft huizen in Spangen weg

spiegeltje, jobsoft en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Rotterdam gaat gratis huizen weggeven. Het gaat om woningen in een deel van de 'probleemwijk' Spangen. De voorwaarde om voor een gratis huis in aanmerking te komen is dat nieuwe bewoners moeten beloven het voor minimaal 90.000 euro op te knappen.

De gemeente hoopt te bereiken dat de verpauperde huizen in de wijk worden opgeknapt en dat meer mensen met een hoog inkomen de buurt zullen gaan bevolken, en zich voor de wijk gaan inzetten. Wanneer het experiment een succes wordt gaat de gemeente overwegen deze aanpak ook in andere Rotterdamse wijken toe te passen.

Dode bij schietpartij in Rotterdam

Icoon Binnenlands nieuws Bij een schietpartij midden op de Slaghekstraat in Rotterdam is zaterdagavond een 29-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. Een tweede man liep een blauwe plek op door een schampschot. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was. Dat heeft de politie zondagochtend gemeld.

Ambulancepersoneel trof de 29-jarige man zaterdagavond zwaargewond op straat aan. Ze brachten hem naar het Zuiderziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed. De politie is een onderzoek gestart, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Valverde naar Illes Baleares-Air Europa

Alejandro Valverde rijdt de komende 3 seizoenen voor Illes Balears - Banesto en ontvangt daarvoor ruim 4,2 miljoen euro.


Alejandro Valverde rijdt de komende drie seizoenen voor het Spaanse Illes Balears - Banesto nadat deze ploeg, de renner en zijn oude ploeg Kelme - Costa Blanca tot een overeenstemming zijn gekomen. De renner afkomstig uit Murcia gaat meer als het dubbele verdienen als wat hij bij Kelme kreeg. Zo zal hij het eerste jaar 1,2 miljoen euro verdienen, het tweede jaar 1,4 miljoen en in 2007 zelfs 1,6 miljoen. Dit maakt dus over de periode van drie jaar een totaal van 4,2 miljoen euro.

Valverde is 24 jaar en bezig aan een uitstekend seizoen. Hij eindigde als 4e op de UCI ranglijst en won maar liefst 15 maal in 2004 en werd vierde in de Vuelta D'Espana.

Valverde is niet de enige die naar deze ploeg komt. In de clausule was namelijk opgenomen dat ook José Julia Cayetano van Kelme - Costa Blanca de overstap zou maken.
Uiteraard wordt Valverde binnen deze ploeg een van de kopmannen samen met Mancebo, Karpets en José Ivan Gutierrez.

Morgen om 11.30 zal er een persconferentie plaatsvinden waarin Valverde officieel wordt voorgesteld als nieuwe aanwinst voor deze ploeg in 2005.

Tientallen Iraakse rekruten vermoord

In de buurt van de stad Baquba in de Iraakse provincie Diyala heeft de Iraakse politie zaterdag langs een weg de lijken van 49 soldaten van het nieuwe leger van het land aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk door rebellen in een hinderlaag gelokt en vervolgens vermoord. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger heeft het bericht bevestigd, maar zegt dat gaat het om 30 tot 35 militairen.

De soldaten zouden door opstandelingen zijn gedwongen om in vier rijen op de grond te gaan liggen, waarna ze werden geëxecuteerd. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat de soldaten inderdaad liggend op de grond zijn doodgeschoten, aldus Walid al-Azzawi, commandant van de politie in de provincie. De jonge soldaten waren gelegerd in het legerkamp Kirkush en wegens hun verlof ongewapend en in burgerkleding op weg naar huis in drie busjes.

Door de Iraakse overheid is een onderzoek naar de dood van de soldaten ingesteld.

Illegale houseparty beëindigd door politie

In Rossum (Gelderland) heeft de politie vanmorgen een illegale houseparty beëindigd. Bij de actie in de loods werden maar liefst zestig agenten, waaronder veertig van de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Er zijn vijf mensen aangehouden.

De politie kreeg zaterdagavond al meerdere meldingen van geluidsoverlast uit een loods. Toen enkele agenten gingen kijken wat er aan de hand was, werden zo'n vierhonderd bezoekers van het feest aangetroffen. De loods bleek gekraakt. Nadat aan meerdere verzoeken om het geluid zachter te zetten geen gehoor werd gegeven, werd de geluidsapparatuur in beslag genomen.

De ME werd ingezet om het grote aantal mensen snel weg te kunnen leiden. Om half zes werd begonnen met de actie, anderhalf uur later verliet de laatste persoon het pand. Woordvoerder Brenda van der Pal van de politie meldde dat de actie "rustig en orderlijk" is verlopen. Desondanks werden bij een opstootje vijf personen aangehouden. Tegen hen zal proces verbaal worden opgemaakt.

Boonen opgenomen in het ziekenhuis

Wielrenner Tom Boonen is vrijdagavond opgenomen in het ziekenhuis. De Belg van de Quick Step - Davitamon-wielerploeg kampt met maag- en darmklachten.

Waarschijnlijk heeft de tweevoudig winnaar van een etappe in de Tour de France naweeën van de maagklachten die hij had tijdens het Wereldkampioenschap in Verona.

"Wellicht zal er na dit weekend een diagnose worden gesteld. De zaak moet wel ernstig zijn anders laat men zich toch niet opnemen in het ziekenhuis," aldus manager Patrick Lefevere van Quick Step.

Explosie in woonhuis Vlissingen

Maskertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Een explosie heeft gisteravond rond tien uur de achtergevel van een woning aan de Toutenburg in Vlissingen volledig verwoest. Bij de ontploffing vielen geen gewonden. De bewoner van het pand en zijn bovenburen waren op dat moment niet thuis.

Direct na de explosie gingen twee omwonenden het huis binnen, op zoek naar eventuele slachtoffers. Nog voor de komst van de brandweer waren de bewoners van het gehele huizenblok geëvacueerd. De brandweer moest desondanks nog enig werk verrichten: na de explosie ontstonden in de getroffen woning enkele kleine brandjes. Deze konden echter binnen een uur geblust worden.

Aangezien de druk van de ontploffing via de achtergevel kon ontsnappen, heeft het woningblok geen grote schade opgelopen. Rond elf uur mochten de bewoners hun huizen weer in. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

VPRO zendt documentaire over Fox News uit

VPRO’s Tegenlicht zendt vanavond de documentaire Outfoxed: Rupert Murdoch’s War on Journalism uit. De film gaat over de partijdigheid van de Amerikaanse nieuwszender Fox News en wordt omschreven als "een ongezouten portret" van de zender.

Fox News werd in 1996 opgericht door mediatycoon Rupert Murdoch, die met de slogan "Fair and Balanced" (eerlijk en evenwichtig) verandering wilde brengen in het "grote aantal linkse media" in de Verenigde Staten. In acht jaar is de zender uitgegroeid tot de best bekeken nieuwszender in de VS.

De zelfverklaarde objectiviteit van Fox wordt echter flink in twijfel getrokken door Outfoxed. In de documentaire is te zien hoe het nieuws van de zender desgewenst wordt aangepast, politieke agenda’s worden bediend, commentaar wordt vermengd met feiten en dit alles als objectieve informatie wordt gebracht. Er worden onder meer oud-mededewerkers van Fox aan het woord gelaten, die vertellen dat zij werden gedwongen om rechtse standpunten uit te dragen. Ze werden geprezen als ze een positief item over de Republikeinse of een negatief item over de Democratische partij hadden gemaakt. Als dit andersom gebeurde kwam het de maker(s) op een berisping te staan.

Regisseur Robert Greenwald van Outfoxed is niet over één nacht ijs gegaan bij het maken van de documentaire. Hij stelde een team van vrijwilligers samen, dat maandenlang 24 uur per dag, zeven dagen per week de berichtgeving van Fox News bijhield. Hieruit bleek onder meer dat er veel meer aandacht wordt besteed aan toespraken van George Bush dan die van zijn opponenten. In de verslaggeving over Irak worden voornamelijk positieve punten gemeld, de negatieve ontwikkelingen worden stelselmatig gebagatelliseerd. Outfoxed wil de impact die Fox heeft op de Amerikaanse maatschappij en het gevaar van steeds groter wordende media-conglomeraten in beeld brengen.

Outfoxed is niet de eerste aanval op Fox News. Ook Michael Moore had in zijn film Fahrenheit 9/11 veel kritiek op de zender. Zo liet hij zien hoe Fox George Bush bij de verkiezingen in 2000 al tot winnaar uitriep, terwijl er nog volledige chaos heerste bij het tellen van de stemmen. Ook in The Simpsons wordt de onafhankelijkheid van Fox wel eens belachelijk gemaakt. “Stemmen op de Democraten veroorzaakt kanker” viel er bijvoorbeeld eens te lezen in een nieuwskop op de tv van het gezin, die op Fox stond. Opvallend, aangezien The Simpsons door Fox wordt uitgezonden. Naar verluidt is er echter geen sanctie tegen de schrijvers van de succesvolle animatieserie uitgevaardigd.

-
Tegenlicht wordt vanavond om 21:00 op Nederland 3 uitgezonden, volgende week zaterdag om 14:40 is de herhaling.

School: 'Halloween beledigt Wicca'

Scholen in het Puyallup schooldistrict in de Amerikaanse staat Washington hebben leerlingen verboden met Halloween verkleed naar school te komen. Naast de reden dat de lestijd beter gebruikt kan worden voor meer educatieve doeleinden, voerden de bestuurders van het district aan dat Halloweenviering echte heksen, aanhangers van Wicca, voor het hoofd kan stoten.

"Wij willen de kinderen respect bijbrengen" vertelde woordvoerder Karen Hanson. "Niet alleen voor het eigen geloof, maar ook voor andere religies, zoals Wicca." Ze benadrukte dat het verbod niet is uitgegaan van een verzoek van de Wicca-gemeenschap. Wel meldde ze dat er vaker signalen zijn opgevangen dat de aanhangers zich niet prettig voelden bij associaties met puntige neuzen en het vliegen op een bezemsteel.

Leerlingen die toch verkleed naar school komen, zullen naar huis worden gestuurd, dit tot ergernis van sommige ouders. Zij zien niet in waarom politiek correct willen zijn ten koste moet gaan van vele teleurgestelde kinderen.

Boutiette wint marathon Assen

KC Boutiette heeft de tweede marathon om de KNSB Essent cup in Assen op zijn naam geschreven.

De Amerikaan versloeg in de verlengde wedstrijd over 125 ronden zijn medevluchter, de Fransman Cedric Michaud. Het tweetal had een ronde voorsprong op het peloton, waaruit Miel Rozendaal naar de derde plaats sprintte.

Dit seizoen zijn er vijftien marathons met 125 en 150 ronden. De overige vijf wedstrijden gaan over de tot dit seizoen normale 100 ronden. De beleidsbepalers van de sectie marathon van de KNSB hebben besloten tot deze aanpassing, om zo te proberen het aantal massa-aankomsten terug te dringen.

Ook Washington Post steunt Kerry

Na The New York Times heeft ook The Washington Post zich officieel achter de Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry geschaard. In een redactioneel commentaar stelt de gezaghebbende krant zondag dat de keuze niet makkelijk was, maar dat George Bush geen tweede termijn verdient.

"De schade door zijn moedwillige onverschilligheid is onmetelijk", aldus The Washington Post over Bush. De krant stelt dat Bush adviezen voor betere voorbereidingen voor de wederopbouw van Irak na de val van Saddam Hussein in de wind heeft geslagen. Kerry krijgt, met "zijn belofte van daadkracht die wordt getemperd door wijsheid en onbevooroordeeldheid", het vertrouwen voor de verkiezingen van 2 november van dit jaar.

Nieuwe screens Vampire the Masquerade: Bloodlines

Dit nieuwe deel in the Vampire the Masquerade serie zal gebruik gaan maken van de Half-Life 2 Source engine. In het spel neem je de rol aan van een vampier. Als speler kan je kiezen tussen 7 clans om voor te spelen en elke clan zal zijn eigen voor- en nadelen hebben met je skills. De skills die clan specifiek zijn, zijn onder andere de volgende: onmenselijke snelheid, stealth, onzichtbaarheid en mind control.






Wie ben ik?

Namen en mensen en dan met name die twee combineren dat is voor redelijk wat mensen lastig, hoe vaak ik niet gezien heb dat dat pijnlijke situaties opleverde. Maar bij sommige is het niet zo heel verwonderlijk dat je niet weet hoe ze heten zo komt Linda uit Gouda, maar als je verder kijkt zie je dat ze ineens Kimberly heet en uit Assen komt. Nu is een schizofreen nooit alleen, maar als je je collega-FOK!kers kent dan weet je dat het om Persephone86/Abrazos gaat, een FOK!user, die dus f hevig aan het bijklussen is als Linda en Kimberly (hoe snel heb je een trio..) of die stevig misbruikt door MidholdMobile BV.

Op zich is ze geen onbekende van internet aangezien GeenStijl.nl zich al eens verlekkerd had aan haar open dir.

Met dank Semtex die nachtelijke sexadvertenties verslindt 's nachts.

Pro Evolution Soccer 4

Ajax en Feyenoord. Lazio Roma en AS Roma. Manchester United en Manchester City. Glasgow Rangers en Celtic. Barcelona en Real Madrid. Wat is hier het patroon? Juist, het zijn allemaal rivaliserende voetbalclubs. De wereld van de voetbalgames kent ook zo’n rivaliteit; aan de ene kant hebben we de welbekende FIFA-serie van EA, en aan de andere kant Konami’s Pro Evolution Soccer serie. Kan Pro Evolution Soccer 4 de strijd met FIFA aan?

Nieuwe screenshots Massive Assault: Phantom Renaissance

Wargaming.net heeft 30 nieuwe screenshots van haar aankomende turnbased strategiegame Massive Assault: Phantom Renaissance vrijgegeven.

De game is een vervolg op Massive Assault, een game met een innovatief politiek systeem dat de intrige van een oorlog gedurende het hele spel in stand hield. Elke zijde in de oorlog heeft een aantal geallieerde landen, welke weer onbekend zijn voor de vijand. Geheime bondgenoten kunnen nieuwe troepen op elk moment in de game onthullen en inzetten, waardoor de machtsbalans in regio's heel snel kan veranderen. In tegenstelling tot deel één speelt deel twee zich af op buitenaardse kolonies.

De screens laten twee nieuwe planeten zien: "Thunder" station, een gevechtsstation dat in een baan om een asteroide draait, en "Inferno", een planeet met veel vuur, lava en vulkanen. Beide planeten vertegenwoordigen een unieke terreinconfiguratie, wat tot nieuwe stijlen van oorlogsvoeren leidt.












Andere features van de game zijn:

"[...]
# 10 planets for World Wars including massive-sized deathmatch maps
# 2 Campaigns
# 20 single-player scenarios with new mission types and twists
# Innovative "Assault" and "Career" game modes
# "RTS-style" online play mode
# New A.I. - with various computer opponent "profiles"
# 10 new units, unique for each side, leading to different strategies
# Enhanced 3D engine: remade unit, terrain and effect visualization technology
# 40 minutes of original battle music
# Massive Assault Network compatibility
# New CNN-style "fancy camera" viewing mode
# LAN play
[...]"


De game staat gepland voor het eerste kwartaal van 2005.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.