Rustige dag voor Renault

Het Renault team beleefde bij de laatste vrijdag van het seizoen een rustige dag. Fernando Alonso reed een degelijke training waar vooral aan de afstelling van de R24 werd gewerkt. Jacques Villeneuve kwam niet verder dan een teleurstellende twaalfde positie.

Renault staat dit weekend voor een onmogelijke opgave om BAR te verslaan om de tweede plaats in de constructeurstitel. Het Franse team moet 16 punten op BAR-Honda proberen goed te maken.

Fernando Alonso en Jacques Villeneuve reden gezamenlijk 86 ronden op het hobbelige circuit van Interlagos, maar ze kwamen niet verder dan P7 voor Alonso en een teleurstellende P12 voor de Canadees.

"Het circuit was vanochtend heel vies en het was daarom lastig om te beginnen. Ik heb daardoor slechts twaalf ronden gereden in de eerste sessie. In de middag werden de omstandigheden op de baan steeds beter en hebben we een paar positieve aanpassingen aan de afstelling van de wagen kunnen doen én hebben we beide bandencompounds kunnen testen. De wagen is hier vrij makkelijk om te besturen vanwege de weinige downforce die je hier nodig hebt.", vertelde Alonso na afloop van de training.

Villeneuve was blij met de afstellingen die gedaan werden aan de R24. "We hebben vandaag veel aan de wagen kunnen verbeteren. Het was vanochtend vrij lastig om over de hobbels te rijden, maar na een aantal aanpassingen, reed de wagen meer comfortabel en was de auto ook een stuk sneller. We missen nog wel wat tijdens onze eerste ronde op nieuwe banden, maar in de langere runs lijkt de wagen snel en consistent."