Pizzonia favoriet bij Williams voor 2005

Het lijkt erop dat Antonio Pizzonia voor negenennegentig procent zeker is van zijn zitje voor volgend jaar. De enige die het hier niet zo mee eens lijkt te zijn is zijn toekomstige "teamgenoot" Mark Webber

Technisch directeur bij Williams, Sam Michael, bracht de geruchten tot een hoogtepunt door te zeggen dat het inzetten van iemand die vorig jaar nog bij Jaguar ontslagen was, geen verhoogd risico is. Michael vindt het ook geen bezwaar om Pizzonia te herenigen met de reeds bevestigde coureur Mark Webber, terwijl deze twee mannen absoluut niet met elkaar overweg kunnen.

Webber zei in Sao Paulo nog over Pizzonia: "Antonio is nog steeds gevoelig voor consistentie verschillen. Hij kan behoorlijk gefrustreerd worden. Dat klink logisch, maar hij heeft echt geen goed werk verricht bij Jaguar!"

Pizzonia ging begin dit seizoen nogal hard op de tenen van Mark Webber staan, door te verklaren dat hij het bij Jaguar met minder materiaal moest doen dan de Australier. "Dat is grote onzin!" volgens Webber, "Hij zou me compleet in het stof laten bijten bij Jaguar, heeft hij geroepen, en dat is dus niet gebeurt. We hadden dezelfde kansen."

Sam Michael deelt de mening van de Australier niet: "Heb belangrijkste wat je je afvraagt over een coureur is, 'Is hij snel?' en Pizzonia valt wel degelijk in de categorie van snelle coureurs. Hij staat zeker op onze lijst en we zullen hier binnenkort een beslissing over nemen."

Mario Theissen van BMW deed nog een duit in het zakje door Nick Heidfeld naar voren te schuiven als mogelijke kandidaat. Het merk uit München ziet natuurlijk het liefst een Duitser in een van de bolides, maar Theissen zei daarop: "Het gaat niet om de nationaliteit maar om de prestaties."