Ontvoerder actief in Limburgs dorp

In het Limburgse dorp Berg en Terblijt zijn de afgelopen weken twee jongetjes aan een ontvoerder ontsnapt. Een man van ongeveer dertig jaar oud probeerde de ventjes op klaarlichte dag mee te nemen.

Twee weken geleden werd een achtjarige jongen in Berg van zijn fiets getrokken door de dader, die hem probeerde in een gereedstaande auto de duwen. De knaap kon zich echter losrukken en wegrennen. Afgelopen woensdag probeerde vermoedelijk dezelfde man nogmaals een jongen te ontvoeren. Vanuit de struiken greep hij een negenjarige knul beet en vroeg hem mee te gaan om naar zijn hond te kijken. Ook deze jongen wist zich los te rukken en te ontkomen.

De bijna-ontvoeringen zorgen voor grote onrust in het dorp. In april van dit jaar werd namelijk een negenjarige inwoner daadwerkelijk ontvoerd. Een verstandelijke gehandicapte man uit Maastricht had de jongen toen onder dwang meegenomen.

Inmiddels heeft de basisschool in Berg en Terblijt maatregelen genomen. Leerkrachten zijn extra alert en de hekken gaan tijdens de pauzes op slot. Ook heeft de school handleidingen met tips voor de ouders uitgedeeld. Deze werden eerder verstrekt op de basisschool in het nabijgelegen Sibbe, waar het negenjarige ontvoeringsslachtoffer een leerling van is. De school werd hierdoor genomineerd voor de Limburgse Onderwijsprijs 2004.