Jordan slaat mogelijk jaar over

In het uiterste geval wil Jordan een jaar overslaan. Het team zou het seizoen van 2005 dan missen en in 2006 weer in de Formule 1 terugkeren.

Het Jordan-team is vastbesloten om te overleven. Op verschillende manieren probeert het team hier een basis voor te vormen. Eddie Jordan stelt zich flexibel op en wil het team eventueel verkopen of iemand zich in laten kopen, als het team daarmee gered is. Daarnaast heeft het team een verzoek neergelegd bij de gehele Formule 1-gemeenschap om hulp. Tot nu toe wordt er gesproken met twee bedrijven die daarop hebben gereageerd. Als laatste optie bekijkt men de mogelijkheid om een jaar over te slaan.

Het belangrijkste probleem is voorlopig het vinden van een motorleverancier. Doordat Ford pas zo laat in het seizoen zich terugtrok, is er maar een korte tijd over om een motorleverancier te vinden. Toyota toont wel interesse, maar vindt het te kort dag om een faciliteit hiervoor op te zetten. Als Cosworth verkocht wordt, zou dat eventueel alsnog een optie zijn. Als er midden november nog geen motorleverancier is gevonden zal het team waarschijnlijk aan de FIA vragen een jaar te mogen overslaan.

Ian Phillips, de directeur 'business affairs', vertelde hierover: "Het is niet toegestaan, maar als we kunnen racen, behalve dat er is geen motor beschikbaar is, wat kunnen we dan anders doen? Behalve wachten tot er wel een motor beschikbaar is. Dat is niet echt een optie. De optie om volgend jaar niet te racen is er niet één die we graag onder ogen zien. Voorlopig zien we nog mogelijkheden om te blijven racen."