PS: Tweemaal goud voor tennissers

Icon Sport - OS Athene 2004Drie Nederlandse tennissers hebben vandaag op de Paralympische Spelen goud behaald. Maaike Smit en Esther Vergeer wisten met het dubbelspel te winnen van hun Thaise tegenstanders en Robin Ammerlaan versloeg met gemak de Australische titelverdediger David Hall.

Met de overwinning van vandaag heeft Vergeer haar tweede gouden medaille binnengehaald en mede gezorgd voor de tweede goede tennisdag op rij. Gisteren versloeg zij landgenote Sonja Peters in de finale bij het enkelspel, wat laatstgenoemde desondanks een zilveren medaille opleverde. De derde medaille van die dag, een bronzen, werd behaald door het dubbelteam Bas van Erp en Monique de Beer.

De vier andere medailles die vandaag werden behaald waren allen brons. Dressuurruiters Joop Stokkel, Gert Bolmer en Sjerstin Vermeulen belandden op plaats drie bij de landenwedstrijd dressuur. Stokkel en Bolmer wonnen eerder al in de verplichte kür respectievelijk een zilveren en bronzen medaille. Wheeler Kenny van Weeghel heeft met de plak van vandaag, behaald op de 100 meter, alle drie de edelmetalen compleet. Ook voor zwemster Marion Nijhof leverde de derde plaats op de 50 meter vrije slag niet haar eerste medaille op. Zij had eerder al zilver en brons veroverd.

Een bijzondere medaille voor de Nederlandse ploeg werd in een andere klasse op de 50 meter vrije slag geleverd door zwemster Pernille Thomsen. De van oorsprong Deense is nog in een naturalisatieproces verwikkeld en daardoor officieel nog geen Nederlandse. Van de organisatie van de Paralympische Spelen kreeg zij echter toestemming al voor Nederland uit te komen.