'Idols 3' scoort slecht op eerste avond

Nolius
Het nieuwe programma 'Popstars: the rivals' dat gisteravond op prime-time werd uitgezonden op RTL 4, heeft teleurstellende kijkcijfers behaald. De opvolger van 'Idols' trok iets meer dan een miljoen kijkers. De eerste aflevering van Idols 1 werd door 1,4 miljoen kijkers bekeken en de eerste aflevering van Idols 2 werd zelfs door 3,1 miljoen kijkers bekeken. De verwachtingen voor 'Idols 3' waren dan ook hoog gespannen. Het cijfer betekende dat het nieuwe programma niet in de Top 15 van meest bekeken programma's van gisteren staat. RTL4 was gisteren de vierde zender met een marktaandeel van 12.6 procent tussen 18:00 en 24:00 uur.

De publieke televisiezenders hadden gisteren de topprogramma's in huis met Studio Sport als best bekeken programma. Het Nationaal Junior Songfestival op Nederland 1 trok 1.197.000 kijkers, wat een marktaandeel van 18,3 procent opleverde. Uiteindelijk wonnen Nicky en Klaartje het Songfestival. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen in het Noorse Lillehammer op 20 november aanstaande.

Ook 'Kopspijkers' deed het goed. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen op Nederland 3 trok gisteren ruim 2,3 miljoen kijkers, wat voor een marktaandeel van 35,2 procent zorgde.