FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 september 2004

Nederland kiest voor John Kerry

Als de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Nederland zouden worden gehouden, zou de democraat John Kerry de helft van de stemmen krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zeshonderd Nederlanders in opdracht van het televisieprogramma NOVA. De huidige Amerikaanse president George Bush zou maar negen procent van de stemmen krijgen. 36 procent van de respondenten zou niet weten op wie hij/zij moet stemmen.

45 procent van de vrouwelijke bevolking kiest voor Kerry, bij de mannen is dat iets meer dan de helft. Bush krijgt 7 procent van de vrouwen achter zich en 10 procent van de mannen.

Opvallend is dat jongeren wel een mening hebben over de Amerikaanse verkiezingen, maar niet over de Nederlandse. Slechts iets meer dan een kwart weet niet op wie zij zouden stemmen tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Völler stapt op bij AS Roma

Rudi Völler heeft het niet lang volgehouden als trainer van AS Roma. Vanavond stapte hij op, zijn ploeg verloor van negen spelers van Bologna (3-1).

Nadat AS Roma in het eerste Champions League duel achter kwam tegen Dynamo Kiev en zich getroffen zag door het aansteker incident, kwam het in de Serie A ook niet tot grootse daden. Vorige week werd met 4-3 van Messina verloren.

In de wedstrijd tegen Bologna stond het bij rust 3-0 achter. Nadat de gastheren twee spelers van het veld zagen gaan, maakte Francesco Totti er nog wel 3-1 van, maar daar bleef het bij.

Roma wil nog wel proberen Völler op andere gedachten te brengen.

Uitslagen HCE (25/09/04)

Vanavond werden er vijf duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RBC Roosendaal - Feyenoord (0-4)
6' Kalou 0-1
33' Goor 0-2
61' Kalou 0-3
66' Kuijt 0-4

PSV - sc Heerenveen (4-0)
50' Lucius 1-0
57' Farfán 2-0
63' Vennegoor of Hesselink 3-0
74' Vennegoor of Hesselink 4-0

Rood: Rzasa (Hee, 2x geel/44')
Geel: Van Bommel (PSV), Vennegoor of Hesselink (PSV)

AZ - Willem II (3-1)
2' Perez 1-0
8' Reuser 1-1
12' Van Galen 2-1
80' Landzaat 3-1

Geel: Perez (AZ), Agustien (Wil)

Vitesse - FC Den Bosch (0-0)

Geel: Hofs (Vit), Vreven (Vit), Snoyl (FDB)

Ajax - Roda JC (1-0)
89' Anastasiou 1-0

Geel: Bodor (Rod), Brouwers (Rod)

Bekijk de huidige stand

FOK! zoekt André Hazes fans voor een dossier op de FP

Gisteren is er iemand gestorven die bij veel mensen toch een speciaal plekje in hun hart heeft. We merken ook op FOK! dat het heel erg leeft. Zo hoorde ik van Yvonne dat er behoorlijk wat FOK!kers zijn waarbij André een speciale betekenis had.

Omdat het zo erg leeft op FOK! willen we een mooi dossier maken, dat op de frontpage komt te staan. We zoeken dan ook FOK!kers die die-hard André fans waren en die hun verdriet met de rest van FOK! willen delen.

Die fans willen we dan ook vragen om een mooi stukje te schrijven over wat André Hazes voor hun betekende en hoe zij hem zagen. Stuur dit stukje naar Claudia@fok.nl en ik zorg ervoor dat het in het dossier erbij komt. Maak er alsjeblieft geen opstel van dat bijvoorbeeld 2 bladzijdes heeft, want we willen voor iedereen ruimte hebben in het dossier.

Dus zet je gedachtes over André Hazes als die-hard fan op het digitale papier en mail dit naar Claudia@fok.nl voor 28-09-04 23.59. Dan zorgen wij ervoor dat het een mooi dossier wordt.

Eindredactie FOK!

NeVoBo schrapt EK-kandidatuur

De Nederlandse volleybalbond heeft de kandidatuur voor de organisatie van het EK 2007 Volleybal voor mannen en vrouwen ingetrokken.

De NeVoBo heeft al enige tijd financiële problemen. Gezien de situatie waar de bond zich in bevindt wordt het onverstandig nu de kandidatuur door te zetten. De Europese bond (CEV) is schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit.

Daarmee is men net op tijd. Volgende maand wil de CEV de EK's van 2007 toewijzen. Voior het vrouwentoernooi lijkt nu een combinatie van België en Luxemburg de meest kansrijke optie. Voor het mannentoernooi lijkt Rusland de meeste kans te maken.

Engelse erft zeldzaam exemplaar Shakespeare

Een Britse heeft van een onbekende nicht één van de belangrijkste Engelse boeken geërfd. Het gaat om een exemplaar van de eerste druk van Shakespeare-stukken uit 1623. Het boek is een van de zes in privé-bezit zijnde exemplaren van de 750 die indertijd gedrukt zijn.

Anne Humphries uit Stockport kreeg het boek 'First Folio of Comedies, Histories and Tragedies' onlangs in handen uit de erfenis van een haar totaal onbekende verre nicht die twee jaar geleden overleed. "Ik wist meteen dat het iets heel bijzonders was", zei ze tegen de BBC. "Ik durfde het bijna niet open te doen."

De erfgename heeft besloten dat het boek op 7 oktober zal worden geveild bij Bloomsbury Auctions. Humphries hoopt dat het werk uiteindelijk bij een museum zal terechtkomen "omdat het publiek het moet kunnen zien".

Deskundigen van het veilinghuis schatten het werk op zeker 80.000 pond wat omgerekend zeker 117.000 euro is. Er wordt echter niet uitgesloten dat het werk uiteindelijk veel meer zal opbrengen, mogelijk zelfs 6 miljoen euro. Dat gebeurde in 2001 toen een boek uit dezelfde oplage voor bijna 6 miljoen euro werd verkocht. Wel was dat boek in een betere conditie dan Humphries' exemplaar.

Fragment uit het boek
Een fragment uit het geërfde boek

CU/SGP willen verbod blote billboards

Sybesma had ons via de nieuws-submit te melden:

De gecombineerde fractie van Christenunie-SGP in de Noordoostpolder wil dat reclameposters langs de openbare weg in Emmeloord, met halfblote vrouwen, verboden worden. De partijen vinden de billboards, voor onder meer ondergoedmerk Sloggi, aanstootgevend.

Volgens CU en SGP leiden dergelijke blote taferelen tot een ''losse seksuele moraal'' en kunnen ze ''op jonge leeftijd tot uitspattingen leiden''. Vaak zijn vrouwen en meisjes het slachtoffer van dergelijke uitspattingen, menen de partijen.

De Stichting Emmeloord Promotie (STEP), die de inkomsten van de billboards opstrijkt, vindt het wel meevallen met het blootgehalte.


Ongewenst, aldus CU-SGP

Doornbos blij na debuut

Gisteren maakte Robert Doornbos zijn debuut in de Formule 1. Naderhand was hij zeer tevreden over hoe het was gegaan.

Doornbos werd meteen in het diepe gegooid. Tijdens de vrije training reed hij voor het eerst in een Formule 1-auto. Hoewel zijn tijden niet bijzonder snel waren, waren de kenners er wel verrast over. Verschillende buitenlandse media vonden dat de jonge Nederlander zich fantastisch heeft standgehouden.

Zelf was Doornbos blij met zijn debuut: "Mijn droom kwam vanmorgen (gisteren, red.) uit en ik had een grote grijns op mijn gezicht toen ik voor het eerst de pitstraat uitreed. Het voelde fantastisch. Ik had de auto vrij snel onder de knie en ik denk dat ik wel wat mensen verrast heb."

Hij vervolgde: "Tussen de twee sessies hebben we mijn programma wat aangepast zodat ik het team beter van dienst kon zijn met de voorbereidingen op de race. Dat werkte prima en we hebben wat nuttige gegevens verzameld. Jammer genoeg zorgde een motorprobleem voor een voortijdig einde van de tweede sessie."

Het enige wat mis ging was dat de snelheidsbegrenzer er in de pitstraat even afsprong. Gelukkig voor de jonge Nederlander was het een technische fout en betaalt daarom het team de boete.

Schumacher twijfelt over oorzaak spin

Michael Schumacher vroeg zich na de kwalificatie hardop af of zijn spin wel zijn eigen schuld is.

Alle racefans zagen vandaag tijdens de kwalificatie Schumi de baan afschuiven na wat leek een zeldzame fout van de Duitser. Die is daar zelf nog niet van overtuigd. Hij is benieuwd of de technische gegevens meer duidelijkheid kunnen geven.

Hij vertelde over de spin: "Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar plotseling spinde ik. De data wijst nog niets uit, dus we gaan op zoek naar de oorzaak. Ik weet niet of het mijn schuld was of niet, we moeten het maar eens goed onderzoeken . Het wordt hoe dan ook een uitdaging om nog iets van de race te maken."

Op de vraag of het niet een mooie kans is om zijn kwaliteiten te tonen zei hij: "Ik denk niet dat ik mijn rijkwaliteiten nog moet bewijzen: ik ben Michael Schumacher. Nadat ik in Monza het hele veld moest passeren hoopte ik dat ik dat niet meer zou hoeven. Maar ja, niks aan te doen, ik zal het opnieuw moeten doen."

Speelgoed wordt flink duurder

De Duitse speelgoedfederatie vreest dat speelgoed volgend jaar een stuk duurder zal worden door de hoge olieprijzen. De grondstoffen voor het plastic speelgoed stijgen met de olieprijs mee.

Dit jaar zullen we nog niks merken van de stijging. Het speelgoed dat nu in de schappen komt is vorig jaar al in productie genomen. De federatie meldde dat de prijzen van de grondstoffen ethyleen, propyleen en styrol, allen op basis van olie, sinds november vorig jaar met meer dan 70 procent zijn gestegen. Gevreesd wordt dan ook dat de totale stijging wel eens 90 procent kan bedragen.

Gutierrez wint laatste bergrit Vuelta

José Enriqueue Gutierrez heeft de eennalaatste etappe van de Vuelta gewonnen. Teamgenoot Santiago Pérez behield de spanning voor morgen.

De Vuelta is dit jaar zo gepland dat in het laatste weekeinde nog alles kan worden omgegooid. Vandaag stond een zeer zware bergrit op het programma en morgen volgt nog een lange tijdrit.

Twaalf renners, met daarbij Maarten den Bakker, kozen vroeg in de etappe van vandaag het hazenpad. Ze kregen van het peloton veel speelruimte en liepen uit naar een voorsprong van tien minuten. In het peloton hadden de concurrenten voor de ritoverwinning alleen oog voor elkaar. Voor Valverde en Pérez was vandaag een uitgelezen kans om dichter bij Heras te komen.

De koplopers bleken op de slotklim te ver vooruit om terug te pakken. Gutierrez was van de kopgroep uiteindelijk de beste klimmer van vandaag en won de etappe. Van de favorieten bleek Pérez vandaag de beste. Hij wist 30 seconde te winnen op Heras. Valverde moest definitief afhaken voor de eindoverwinning. Met morgen nog de afsluitende tijdrit staat Heras nog maar 43 seconde voor op Pérez.

Uitslag:
1. José Enr.Gutierrez (Spa) 4.52.20
2. Eladio Jimenez (Spa) + 0.38
3. David Latasa (Spa) + 1.25
4. Santiago Pérez (Spa) + 1.37
5. Aitor Perez (Spa) + 2.03
6. Roberto Heras (Spa) + 2.07
7. Cédric Vasseur (Fra) z.t.
8. Francisco Mancebo (Spa) + 2.10
9. Jorge Ferrio (Spa) + 2.18
10. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
11. Carlos Garcia Quesada,Spa + 2.24
12. Leonardo Piepoli (Ita) + 2.27
13. Carlos Sastre (Spa) z.t.
14. Luis Perez (Spa) z.t.
15. Maarten den Bakker + 2.39

Klassement:
1. Roberto Heras (Spa) 77.07.28
2. Santiago Pérez (Spa) + 0.43
3. Francisco Mancebo (Spa) + 2.19
4. Alejandro Valverde (Spa) + 2.26
5. Carlos Garcia Quesada,Spa + 6.33
6. Isidro Nozal (Spa) + 7.16
7. Carlos Sastre (Spa) + 8.16
8. Angel Gómez (Spa) + 12.11
9. Luis Pérez (Spa) + 12.45
10. Stefano Garzelli (Ita) + 14.35
11. David Blanco (Spa) + 15.10
12. Marcos Serrano (Spa) + 16.07
13. Manuel Beltran (Spa) + 16.08
14. Francisco José Lara (Spa) + 22.21
15. Samuel Sanchez (Spa) + 27.28

Donner verbood opgraving lijk Irakees

Maandag begint de rechtszaak tegen de Nederlandse marinier Erik O., die wordt verdacht van het doodschieten van een Irakees. O., die zelf beweert een waarschuwingsschot in de grond te hebben gelost, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van dood door schuld.

Het NOS Journaal meldt vanavond dat minister Donner van Justitie persoonlijk heeft ingegrepen in deze zaak. Donner weigerde toestemming te geven voor het opgraven van het lijk van de gedode Irakees. Dat zou namelijk een schending zijn van Arabisch-islamitische gebruiken.

Als het lijk opgegraven zou zijn zou mogelijk meer duidelijkheid zijn verkregen. De gedode Irakees had namelijk een wond in zijn rug, terwijl Erik O. zegt het slachtoffer in het been geraakt te hebben.

Het OM is er nu niet 100% zeker dat de man met de wond in zijn rug het slachtoffer van O. is, maar gaat daar toch van uit omdat in de regio geen andere mensen in een ziekenhuis stierven aan een kogelwond. Bovendien vindt het OM het vreemd dat het ruim twee uur duurde voor het schietincident werd gemeld. Hierdoor kon het dode lichaam niet meer worden onderzocht door een Nederlandse arts. Verder ontdekte een Marechaussee bij toeval de schietpartij toen hij een tent binnenliep met mariniers die over het voorval spraken. Het vermoedelijke slachtoffer bleek toen al begraven. Justitie vermoedt tevens dat O. zijn verklaringen heeft afgestemd op die van zijn dienstmaten.

Supermarkten goedkoper na invoering euro

Nederlandse supermarkten zijn de afgelopen drie jaar goedkoper geworden, zo blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. In het onderzoek werden de prijzen van 91 artikelen, waaronder koffie en schoonmaakartikelen, vergeleken bij Albert Heijn, C1000 en Super de Boer.

Het verschil met het guldentijdperk is het grootst bij Albert Heijn, daar is de consument nu ruim acht euro minder kwijt. Bij de andere twee supermarkten is het verschil iets lager. Overigens is Albert Heijn nog steeds de duurste van de drie supermarkten, C1000 had het laagste eindtotaal op de kassabon staan.

PS: Goud voor rolstoeltennisster Vergeer

De 23-jarige rolstoeltennisster Esther Vergeer uit Woerden heeft goud gewonnen bij de Paralympische Spelen in Athene in het dames enkelspel.

Ze moest hiervoor haar Eindhovense vriendin en titelverdedigster Sonja Peters met 6-2 en 6-0 verslaan. Het is haar derde gouden paralympische medaille.

Vergeer wordt zaterdagavond nog niet gehuldigd in het Holland House, omdat ze zondag nog in de finale van het dubbelspel uitkomt met Maaike Smit.

PS: Goud voor rolstoeltennisster Vergeer

Icon Sport - OS Athene 2004De 23-jarige rolstoeltennisster Esther Vergeer uit Woerden heeft goud gewonnen bij de Paralympische Spelen in Athene in het dames enkelspel. Ze moest hiervoor haar Eindhovense vriendin en titelverdedigster Sonja Peters met 6-2 en 6-0 verslaan. Het is haar derde gouden paralympische medaille.

Vergeer wordt vanavond nog niet gehuldigd in het Holland House, omdat ze morgen nog in het dubbelspel uitkomt met Maaike Smit.

Platenverkoop neemt steeds verder toe

De platenverkoop is de laatste jaren flink gestegen. Terwijl de cd steeds minder wordt verkocht, zorgt vooral de dance-scene ervoor dat de langspeelplaat (LP) weer helemaal terug is. Het gaat zelfs zo goed, dat platenfabrikant Record Industry uit Haarlem de vraag nauwelijks aan kan. Het grootste platenbedrijf van Europa nam in 1998 de oude platenpersfabriek van Sony Music over.

De LP, nu vooral vinyl genoemd, wordt door bijna alle dj's gebruikt. Zij zweren bij de krakende zwarte platen. Naast de dance-platen komt ook muziek van Robbie Williams en Novastar op plaat uit. Deze worden steeds meer verkocht.

Drie grote ronden wijzen Pro Tour af

De organisaties van de drie grote rondes, de Tour de France, de Vuelta a España en de Giro d'Italia, hebben gezegd dat zij geen deel willen uitmaken van de Pro Tour.

Hun besluit zou wel eens het einde kunnen betekenen van de plannen voor de Pro Tour van de de internationale wielrenunie UCI. Tijdens het WK wielrennen aankomende week in Verona, zullen de partijen nog wel om de tafel gaan zitten.

Volgens de website cyclingnews.com hebben de organisatoren van de drie grote rondes een brief naar de UCI gestuurd om hun standpunt kenbaar te maken.

De UCI wou met de Pro Tour proberen het professionele wielrennen aantrekkelijker te maken. Er mogen maar 18 ploegen deelnemen en de ploegen moeten aan alle in de Pro Tour opgenomen koersen deelnemen.

Italiaanse familie adopteert opa

Een eenzame weduwnaar is 'geadopteerd' door een Italiaanse familie nadat hij in een krantenadvertentie zijn diensten als grootvader had aangeboden. Daaronder viel ook een maandelijks kostgeld van 500 euro.

De 80-jarige Giorgio Angelozzi koos de nieuwe familie uit meer dan honderd kandidaten. Hij verklaarde de familie Riva, woonachtig nabij de noordelijke plaats Bergamo, te hebben gekozen omdat de stem van de vrouw des huizes hem deed denken aan zijn twaalf jaar eerder overleden vrouw Lucia.

De bejaarde vertelde vooral uit te kijken naar het voorlezen van gedichten aan zijn nieuwe kleinkinderen, de 18-jarige Mateush en de 16-jarige Dagmara.

Brandbom bij vertrekcentrum achtergelaten

IronMikey had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Bij het vertrekcentrum in het Groningse Ter Apel is vorige maand een brandbom gevonden. Als de bom was afgegaan, had er 'serieuze schade' kunnen ontstaan en hadden er zelfs slachtoffers kunnen vallen. Dat heeft burgemeester Broertjes van de gemeente Vlagtwedde verklaard. In het vertrekcentrum verblijven uitgeprocedeerde asielzoekers die wachten op hun uitzetting.

Het incident is nu pas bekend geworden omdat het eerst was stilgehouden om te voorkomen dat het door de media zou worden uitvergroot en dat Ter Apel negatief in het nieuws zou komen.

Het pakket, met daarin flessen benzine en een simpel ontstekingsmechanisme, werd op 17 augustus bij één van de gebouwen van het centrum achtergelaten. Hier bleef het pakket een enige tijd staan, totdat een jongetje dat in het vertrekcentrum woonde het naar een beveiligingsmedewerker bracht, die op zijn beurt weer de politie waarschuwde. De politie schakelde de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) in, die het pakket simpel onschadelijk kon maken.

Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de brandbom. Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang.

Automobilist rijdt meisje op pony dood

Een 12-jarig meisje uit de Limburgse plaats Horst is vanmiddag overleden aan de gevolgen van een ongeval dat eerder deze dag plaats had in Melderslo. Het slachtoffer bereed een pony, toen zij werd aangereden door een automobilist.

Het meisje stak samen met een 11-jarig vriendinnetje uit Ysselsteyn de Heuvelweg in Melderslo over toen zij werden aangereden. Zowel de kinderen als de bestuurder van de auto moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar het oudste meisje enkele uren later overleed. De verwondingen van het andere meisje en de automobilist zijn niet bekend. De pony's raakten door het ongeval dusdanig ernstig gewond, dat zij ter plekke door een dierenarts moesten worden afgemaakt.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Waterschapsverkiezingen via internet

Icoon Digital nieuws Vanaf vandaag kunnen Nederlanders voor het eerst bij verkiezingen op grote schaal hun stem via internet uitbrengen. Meer dan een miljoen stemgerechtigden hebben de primeur bij de waterschapsverkiezingen voor het hoogheemraadschap van Rijnland. Het startschot werd zaterdag gegeven door online uitgebrachte stemmen van dijkgraaf baron Van Tuyll van Serooskerken, commissaris van de koningin van Zuid-Holland J. Franssen en de burgemeesters uit Rijnland.

Zowel in Nederland als in andere landen wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van goede en veilige manieren om via internet te kunnen stemmen. Op deze manier kunnen meer mensen hun stem uitbrengen, en kan mogelijk de opkomst verhoogd worden.

Leegstaand pand in Namen stort in

In de Waalse stad Namen is rond één uur vanmiddag een leegstaand pand ingestort. Volgens een getuige stond het etalageraam op de begane grond bol, waarna het gebouw instortte. Voorzover bekend raakte niemand gewond.

Het betreffende pand werd gerenoveerd en was niet bewoond. Onduidelijk is nog of zich ten tijde van de ineenstorting mensen bij het gebouw bevonden. Tussen het pand en een op straat staande container was een doorgang voor voetgangers gemaakt.

Afrikaanse ambassade in Brussel stinkt

Icoon Buitenlands nieuws Omwonenden van de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Brussel klagen steen en been over de enorme stankoverlast die vanuit het gebouw wordt verspreid, zo meldt het Vlaamse dagblad De Standaard vandaag.

Al maanden liggen etensresten en vuilnis opgestapeld in en rond het pand en de bewoners zouden de tuin gebruiken om er hun behoefte in te doen. Na de dood van de Centraal-Afrikaanse dictator Bokassa in 1996 is onduidelijkheid ontstaan over wie de eigenaar is van het inmiddels zwaar in verval geraakte pand. Op dit moment wonen er drie gezinnen. Zij hebben tot op heden geen gehoor gegeven aan het verzoek het stinkende vuil op te ruimen.

Burgemeester Clerfayt van de Brusselse deelgemeente Schaarbeek, waar het gebouw zich bevindt, laat weten dat uitgezocht gaat worden of het nog steeds om een ambassade gaat. Mocht dit het geval zijn dan valt het gebouw onder buitenlands grondgebied en is er weinig aan de overlast te doen. Een lichtpuntje voor de omwonenden is in ieder geval dat aanstaande maandag een gesprek zal plaatsvinden met een advocaat die zegt op te treden namens de bewoners.

Duizend man bij stille tocht Nordin Ben Salah

Ruim duizend mensen hebben vanmiddag in Amsterdam meegelopen in een stille tocht voor de deze week vermoorde profbokser Nordin Ben Salah. De bokser werd maandagavond door twee mannen op een motor onder vuur genomen en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Veel van de deelnemers droegen een wit T-shirt met daarop een foto van het slachtoffer en de tekst 'Nordin Ben Salah For Ever'.

Vooraan de stoet, die begon op het Museumplein en voerde naar de President Kennedylaan waar de 32-jarige bokser werd neergeschoten, liep familie van de bokser.

Nordin Ben Salah kwam zelf op 2-jarige leeftijd naar Nederland als zoon van een Marokkaanse gastarbeider. In wedstrijden kwam hij altijd uit voor Nederland. Hij legde zich in het begin toe op kickboxen en werd daarin wereldkampioen. Bij het boksen veroverde hij onder meer de intercontinentale WBA-titel. Onder de Marokkaanse jeugd in Nederland was de bokser razend populair. Hij gold als iemand die het van rondhangend straatjochie op het Amsterdamse Mercatorplein tot wereldkampioen boksen schopte.

Reden
De reden voor de moord op Ben Salah is nog steeds ongewis. Vrienden en bekenden van zijn sportschool uit Purmerend ontkennen dat hij zich in het criminele milieu begaf. Anderen, zoals bokser Raymond Joval, vragen zich echter af waarvan 'Fighting Nordin' zijn dure BMW en levensstijl bekostigde. Met alleen boksen is dat niet te bekostigen, zo stellen zij.

Nordin zelf stelde onlangs nog dat hij zich vooral weer toekeerde naar zijn oorspronkelijke geloof, de islam, en dat hij voor het eerst weer vastte tijdens ramadan. Hij wilde zich bovendien meer gaan wijden aan de opvoeding van zijn 3-jarige zoontje. Gisteren werd voor het eerst een nieuwe optie voor de moord geopperd door bekenden in zijn omgeving. De bokser zou mogelijk zijn gedood vanwege een erekwestie, vanwege omgang met een jonge moslimvrouw.

De politie wil niets kwijt over de zaak. Een woordvoerder liet alleen weten dat de bokser voor hen geen onbekende is, maar dat men de toedracht ook niet kent.

Nordin wordt maandag of dinsdag begraven op het islamitische deel van de Amsterdamse begraafplaats Westgaarde.


Nordin Ben Salah: 1972 - 2004

-
Website 'Fighting Nordin'
Online condoleance registers vind je hier en hier.

ME op de vingers getikt voor geweld tegen supporters

RDJ134 had ons via de nieuws-submit te melden:

De mobiele eenheid van de Amsterdamse politie heeft bij rellen voorafgaand aan het duel Ajax-FC Utrecht in april 2002 excessief geweld gebruikt. Tot deze conclusie kwam de Amsterdamse commissie voor de politieklachten. De commissie stelde zestien mensen in het gelijk. Zij hadden een klacht hadden ingediend tegen het optreden van de ME.

De ME op 21 april 2002 trok zo fel van leer toen aanhangers van FC Utrecht aankwamen op station Duivendrecht nabij de ArenA. Bij het verlaten van het station werden er leuzen als 'Hamas, Hamas, alle joden aan het gas' gescandeerd. Dit was aanleiding voor burgemeester Cohen om een noodbevel uit te vaardigen waardoor 670 supporters van FC Utrecht terug naar huis werden gestuurd. Door de ME werd (te) hardhandig ingegrepen om de groep voetbalfans terug te drijven van het stadion naar het station.

Meer details Prince of Persia: Warrior Within

Ubisoft stuurde ons een korte Q&A met een niet nader genoemd lid van het ontwikkelingsteam van Prince of Persia: Warrior Within (PoPWW). In het hieronder vertaalde interview gaat hij of zij dieper in op het gevechtssysteem van de aktie-platformer:

1) Waarom hebben jullie ervoor gekozen om het gevechtssysteem van Prince of Persia Warrior Within te verbeteren?

We wilden dat het spel aanvoelt als een thriller, opdat het een gevoel van angst en onderdrukking opwekt. We hebben de Prins daarom krachtiger gemaakt, en hem in een donkerdere, mysterieuzere en onderdrukkendere omgeving geplaatst, waar de vijanden gevaarlijker en angstaanjagender zijn... Hij moet vechten voor zijn leven en heeft daarom hard getraind om een master warrior te worden. Als master warrior moet de nieuwe Prins in staat zijn om nieuwe technieken te gebruiken, en we denken echt dat het nieuwe gevechtssysteem dat we ontworpen hebben een aanzienlijke vernieuwing binnen het aktie-combatgenre is. Elk gevecht zal anders zijn en de speler zal in staat zijn om vijanden op hun eigen manier te verslaan... Daarnaast probeer je bij het maken van een videogame altijd vermaak, sterke emoties en beloningen te bieden. Bij het ontwerpen van het spel kwamen we allemaal tot dezelfde conclusie dat dit bereikt kan worden door de speler meer diverse gevechtstechnieken tot zijn beschikking te geven.

2) Wat zijn jullie invloeden geweest bij het ontwerpen van het nieuwe gevechtssysteem? (martial arts, films, andere games...)

Bij het ontwerpen van het nieuwe gevechtssysteem hebben we vooral gekeken naar de oude kung fu- en piratenfilms. De gevechten in deze genres zijn visueel aantrekkelijk, divers en intens. Dit is exact wat we de speler willen bieden: kracht en vrijheid.

3) Ik begrijp hieruit dat het 'free-form-fighting system' een goede aanleiding is om over een hoop andere innovatieve aspecten te praten die jullie in de game gestopt hebben. Kun je daar over uitwijden?

Als master warrior is de Prins in staat om gebruik te maken van een groot aantal geavanceerde en dodelijke gevechtstechnieken. Zo is hij in staat om gebruik te maken van de omgevingen tijdens het vechten (denk aan ladders, pilaren, muren, touwen), kan hij vijanden vastpakken, hun wapens afpakken en met deze wapens gooien of deze als secundair wapen gebruiken. Er zijn in feite tientallen mogelijkheden...

De Prins kan bovendien zijn superieure handelingssnelheid gebruiken om in gevechten uit benarde situaties te geraken. Voor elke handeling is er nu een keuze van diverse nieuwe handelingen, welke volgens zogenaamde combo-chains zo gebruikt kunnen worden dat elke vijand op zo'n manier verslagen wordt die de speler het meeste aanspreekt. Omdat dit erg vaag klinkt een voorbeeld: elke keer dat je op X (red. playstation controller wordt als voorbeeld gebruikt) drukt voor een sprong, heb je de mogelijkheid om een nieuwe aanval te triggeren (zwaardaanval, trap, terugspringen, wapen gooien). Elke keer dat je op de driehoek drukt, (voor een houdgreep) heb je de mogelijkheid om in combinatie met de greep vier andere moves uit te voeren: grijp en gooi, grijp en snij in tweeën, grijp en spring weg en grijp en wurg. Deze keuzeboom zal zich ontwikkelen naarmate de gevechten voortduren.

Dit gevechtssysteem heeft ons in staat gesteld om een game te maken die minstens zo rijk is als de meeste beroemde 3D-combatgames... maar daarnaast hebben we de spelers nog veel meer te bieden aangezien PoPWW nog steeds een aktie/adventure is met even goede platform- en puzzelaspecten.

Uiteindelijk zal iedere speler een eigen stijl kunnen kiezen, wat de game wellicht moeilijker maakt dan Prince of Persia - The Sands of Time, maar de gevechtsonderdelen zullen wel heel uniek en heel spannend zijn.

4) Hoeveel wapens zullen er te vinden zijn in de game? Hoe beïnvloedt elk wapen de gevechtsstijl?

De Prins is nu in staat om een groot aantal dodelijk wapens te gebruiken welke in vier globale klassen verdeeld kunnen worden. Elke klasse biedt een andere ervaring aangezien ze de Prins dwingen om met een andere strategie te vechten. Zo zal elk wapen een bepaald aantal hits te verduren kunnen krijgen, voordat het doormidden breekt, is de aanvalssnelheid per wapen verschillend en zal elk wapen een andere hoeveelheid schade toebengen. Daarbij heeft elke klasse ook nog een eigen 'speciale aanval'. De meest getalenteerde spelers zullen 'fortune weapons' kunnen vinden.... maar dat mocht ik jullie eigenlijk niet vertellen.

5) Wat kunt u ons vertellen over de vijanden? Wat maakt ze verschillend ten opzichte van andere games?

Het ontwerp van de vijanden is gestoeld op het ontwerp van het nieuwe gevechtssysteem. Om gevechten 'dieper' te maken dan in alle andere combat/aktiegames hebben we ervoor gezorgd dat er een grote variëteit bestaat van vijanden waarbij de vaardigheden en het gedrag verschilt per
vijand. Hiermee dwingen we de speler om voor elke vijand een nieuwe strategie te ontwikkelen. We hebben de vijanden zelfs zo ontworpen dat ze de speler dwingen het nieuwe gevechtssysteem te gebruiken. Elke vijand vecht op zijn eigen manier door gebruik te maken van zijn fysieke karakteristieken, waarbij hij korte afstands, dan wel lange afstandsaanvallen zal hanteren. Ze zullen in groepen aanvallen en verschillende strategieën gebruiken om de Prins te overlopen en hem zo te vernietigen. Om deze vijanden te verslaan zal de Prins gebruik moeten maken van alle mogelijkheden van het FFF-systeem.

6) Hoe willen jullie ervoor zorgen dat spelers in staat zijn om zo'n variëteit aan combo's aan te leren? Zijn jullie niet bang dat de drempel erdoor te hoog komt te liggen voor de speler en voor frustratie zal zorgen?

Helemaal niet. We denken dat het nieuwe gevechtssysteem heel intuïtief is en gemakkelijk zal zijn om aan te leren. Daarnaast hebben we de eerste paar levels ontworpen als een soort tutorial zodat de spelers in alle rust de moves en de gevechtstechnieken kunnen leren.

Prince of Persia: Warrior Within zal op 26 november uitkomen op de Xbox, PS2, Gamecube en PC.

Hamilton behoudt goud

Tyler Hamilton mag zijn gouden plak die hij op de Olympische tijdrit won behouden. Het bloedstaal waarmee zijn dopinggebruik in de contra-expertise moest worden bewezen is niet goed bewaard.

In het bloedmonster van Hamilton werd in de dopingtest vreemde bloedwaarden geconstateerd. Dit zou er op wijzen dat Hamilton een bloedtransfusie zou zijn ondergaan, om zo bloeddoping te gebruiken. In de contra-expertise zou dit moeten worden bevestigd, eer hij schuldig kan worden bevonden. Het bloedstaal is echter ingevroren. Urine- en plasmastalen krijgen die behandeling, maar bloedstalen niet, omdat de waarden daardoor kunnen afwijken.

De Zweedse voorzitter van de medische commissie van het IOC, Arne Ljungqvist, vertelde: "Het was een ongelukje, te wijten aan de hoge werkdruk door de Spelen." Hij geeft toe dat het een grove fout is, maar dat dergelijke dingen nu eenmaal kunnen gebeuren.

Daardoor kan Hamilton de gouden medaille niet meer worden ontzegd, tenzij de renner zelf gebruik toegeeft. Van de dopingperikelen is hij echter nog niet af. In een andere dopingtest zijn ook afwijkende waarden gevonden en daarvan loopt de contra-expertise nog.

Williams tegenstandster van Koeznetsova

Serena Williams is de tegenstandster van Russische Svetlana Koeznetsova in de finale van het WTA-toernooi in Peking.

De als eerste geplaatste Amerikaanse was te sterk voor de Russische Vera Zvonareva in twee sets, setstanden waren 6-2 en 6-3.

Williams stond voor het laatst eind juli in een finale, bij het toernooi in Los Angeles verloor ze toen van Lindsay Davenport. In de maand augustus kon ze vanwege een knieblessure niet spelen.

[update] Grote hero?nevangst op A16

Op de A16 heeft de politie bij knooppunt Zonzeel vannacht een auto aangetroffen met daarin minstens twintig kilo heroïne. De bestuurder van de auto, die een Frans kenteken heeft, is een maïsveld ingevlucht. De politie is inmiddels met een helikopter naar hem op zoek.

De auto reed richting Breda en werd aangehouden tijdens een controle-actie. De bedoeling van deze acties is om Franse drugskoeries op te pakken, deze maken veel gebruik van de snelweg tussen Rotterdam en België.

Toen de auto werd aangehouden, ramde de bestuurder een politie-auto, om vervolgens te vluchten. Het zou gaan om één van de grootste drugsvangsten in deze regio ooit.

Update 15:05
De automobilist is inmiddels aangehouden, in totaal lag er zelfs veertig tot zestig kilo heroïne in zijn auto.

De man blijkt aangehouden na een wilde achtervolging. Toen een agent van het A16-drugsteam de auto met 170 kilometer per uur zag rijden zette hij de achtervolging in; de automobilist reed vervolgens keihard verder over de vluchtstrook, maar werd uiteindelijk door de politie klemgereden. Hierna stapte hij uit en rende hij een maïsveld in. Dankzij de helikopter met zoeklicht kon de man al snel worden aangehouden.

Nedved beeindigt interlandloopbaan

Pavel Nedved (32) stopt definitief met het spelen van interlands. De middenvelder van het Tsjechisch elftal bedankte eerder al omdat hij de kritieken van de nationale media beu was.

Nedved wordt geplaagd door een steeds terugkerende knieblessure, de kritieken van de pers daarbij gevoegd voelt hij zich niet meer in staat om interlands te spelen. Hij was driemaal actief op een EK (96/00/04). In totaal speelde hij 83 interlands. De halve finale van Euro 2004 tegen Griekenland (0-1) was zijn laatste duel. Hij zal zich nu richten op zijn club Juventus.

Tsjechië is in de strijd om WK kwalificatie ingedeeld in de groep met Nederland. In het eerste onderlinge duel was Nedved er echter door een blessure al niet bij. Nu zal hij Oranje nooit meer tegen komen. Een groot gemis bovendien voor de Tsjechische ploeg, dat zijn sterspeler verliest.

Rampentraining reizigers metro Washington

Icoon Buitenlands nieuwsIn Washington worden passagiers opgeleid om hulp te kunnen verlenen wanneer zich een ramp voordoet in de ondergrondse. De reizigers leren hoe ze treinstellen en tunnels moeten evacueren en hoe ze medepassagiers moeten helpen tijdens een terroristische aanslag of andere ramp in de metro.

De opleiding is uniek voor de Verenigde Staten. De Metro van Washington is het eerste vervoersbedrijf dat niet alleen het personeel, maar ook reizigers een rampentraining biedt. Tijdens de training, die bestaat uit drie sessies van drie uur, laten metrofunctionarissen forenzen door donkere treintunnels lopen en leren ze hen hoe ze andere passagiers de weg moeten wijzen. Ook wordt geleerd hoe kan worden voorkomen dat reizigers onder stroom komen te staan en hoe kan worden vermeden dat mensen in botsing komen met rijdende treinen.

Bezoek voor Hatem

Vrijdagavond, iets na achten. Hatem Trabelsi zit op de bank en leest “Pitch Fever” van Nick Hornby. Zijn vrouw kijkt naar een soap en ziet ineens een man het pad oplopen. “Hatem, bezoek. Je trainer komt er aan,” zegt ze. Hatem staat op en opent de deur. Breed glimlachend zegt hij: “Ah, mister Koeman!” Koeman groet terug, hangt zijn jas op, loopt de kamer in en groet mevrouw Trabelsi.

Schaatsseizoen begint in Assen

De Nederlandse schaatsbond heeft bekend gemaakt dat de Nederlandse afstandskampioenschappen op 5,6 en 7 november zullen plaatsvinden in Assen.

De titelstrijd is voor de langebaanschaatsers de eerste belangrijke wedstrijd van het schaatsseizoen.

Een week later is er de eerste wereldbekerwedstrijd, die plaatsvind in het Noorse Hamar. Het Europees kampioenschap wordt op 7,8 en 9 januari gehouden in het Heerenveense Thialf, de WK sprint, op 22 en 23 januari, zal worden verreden in het Amerikaanse Salt Lake City.

Het WK allround zal plaatsvinden op de nieuwe schaatsbaan in Moskou en begin maart zal het seizoen worden afgesloten met het WK afstanden in het Oostenrijkse Inzel.

Nederlanders storten neer in Duitsland

Knilessew en wijsdoordialoog hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie inzittenden van een vliegtuigje zijn gisteravond in de bossen bij de Duitse grensplaats Nordhorn verongelukt. Het gaat om een 49-jarige vlieginstructeur uit Hengelo, een 46-jarige passagier uit Almelo en een nog onbekende derde persoon. Zij waren lid van Vliegclub Twente.

De slachtoffers waren gisteren bezig met een les nachtvliegen in een toestel van het type Piper PA-28. Het vliegtuig was kort voor de crash opgestegen vanaf vliegveld Klausheide, vlak over de grens bij Enschede. Over de oorzaak van het dodelijke ongeval is niets bekend.

Paté blijkt hondenvoer te zijn

De Israëlische politie heeft 80.000 blikjes met ganzenleverpastei in beslag genomen. De conserven bevatten namelijk geen paté, maar hondenvoer.

Op de uit Bulgarije geïmporteerde blikken waren de stickers met 'Kip voor honden' vervangen door 'Originele ganzenleverpastei uit Frankrijk' en 'Paté foie gras'. Ook had de importeur de bevestiging die aangaf dat het om koosjer vlees ging, vervalst.

Het ministerie van Gezondheid gaat na of het hondenvoer al in de handel is genomen.

Met dank aan Dieptriest voor de submit.

Crime Scene Investigation op Xbox

Ubisoft heeft aangekondigd dat de CSI: Crime Scene Investigation-spellen, gebaseerd op de gelijknamige TV-serie, ook op de Xbox zullen verschijnen. De tien cases van beide PC-spellen, CSI: Crime Scene Investigation en CSI: Dark Motives zullen samen in één Xbox-spel verwerkt worden.

In de CSI spellen moeten spelers zelf aanwijzingen verzamelen en analyseren, verdachten ondervragen en vingerafdrukken vergelijken. Zij krijgen daarbij hulp van de hoofdrolspelers van de TV-serie.

Het spel zal in de Verenigde Staten vanaf november te koop zijn voor 30 dollar. Het is nog niet bekend of het spel ook in Europa uitgegeven zal worden.


Een screenshot uit de PC-versie van CSI

Straat woning Hazes gesloten voor verkeer

De straat waaraan het huis van de donderdag overleden zanger André Hazes staat, zal tot en met dinsdag afgesloten blijven voor verkeer. Veel mensen komen lopend naar de woning toe om aldaar hun medeleven te betuigen. De hoeveelheid bossen bloemen bij de ingang van het huis neemt nog altijd gestaag toe, en ook verschillende blikjes en flesjes bier, voetbalvlaggen en zelfs een teddybeer zijn achtergelaten.

Hazes krijgt aanstaande maandagavond een groots eerbetoon in de Amsterdam ArenA. Volgens Hazes' platenlabel EMI en concertpromotor Mojo was het André zijn grootste wens nog één keer in het Amsterdamse stadion op te treden. René Froger, Bløf, Guus Meeuwis, Xander de Buisonje en andere artiesten zullen optreden tijdens de bijeenkomst. Het evenement zal rechtstreeks op tv te zien zijn, bij de TROS op Nederland 2. Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - Roda JC zal vanavond een minuut stilte worden gehouden voor de Amsterdamse zanger.

André Hazes zal dinsdag in besloten kring worden gecremeerd.

Straat André Hazes

Parijse politie op de vuist met bodyguards zoon Kadaffi

De Franse politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag slaags geraakt met lijfwachten van een zoon van de Libische leider Kadaffi, Hannibal Kadaffi. Bij de worsteling raakte een agent gewond. De politie zou twee van de lijfwachten hebben gearresteerd.

Hannibal werd aangehouden door de Parijse politie nadat hij met grote snelheid over de Champs-Elysées had gereden waarbij hij een reeks rode stoplichten negeerde. Toen ook twee auto's met lijfwachten stopten en ze zich met de zaak gingen bemoeien, ontstond er een schermutseling.

Met behulp van zijn diplomatieke paspoort kon Hannibal toch zijn weg vervolgen. Een delegatie van de Libische vertegenwoordiging in Parijs heeft zijn verontschuldgingen aangeboden op het desbetreffende politiebureau.

Must-see Prince of Persia: Warrior Within screens

Met nog maar twee maanden te gaan tot de release van Ubisofts tweede deel in de Prince of Persia serie, wacht iedereen in spanning af of ze ook dit keer Prince of Persia weer kunnen laten schitteren op onze tv's. Het eerste deel was verrassend en goed en als het aan Ubisoft ligt kunnen we deze keer meer verwachten.

De Prins, het verhaal en eigenlijk het hele spel is deze keer een stuk meer duister. Er zijn al diverse trailers voorbij gekomen maar ook deze screens konden we jullie niet onthouden.

Prince of Persia: Warrior Within is rond november van dit jaar verkrijgbaar voor PS2, Xbox, Gamecube en PC.

Infinium stelt lancering Phantom uit tot 2005

Infinium Labs heeft vandaag bekend gemaakt de lancering van hun On-Demand Game Service uit te stellen van November 2004 tot ergens in 2005.

In dezelfde verklaring zegt President en CEO Kevin Bachus:

"[...]
"We waren goed op weg om de Phantom Game Service later dit jaar aan te bieden. Helaas kunnen we het niet alleen; we hebben onze strategische partners nodig om het woord te verspreiden. Vele van onze belangrijkste Marketing en verkoop partners alsmede onze uitgevers hebben ons verteld dat de beste manier om de service succesvol te maken is om nog even af te wachten."
[...]"


Het bedrijf heeft eerder deze week bekend gemaakt dat het 22 uitgevers en ontwikkelpartners had.

Het is nog niet zeker wanneer in 2005 de Phantom Game Service beschikbaar komt voor de consument, omdat Infinium Labs nog steeds geen verkooppartners heeft aangekondigd, welke een belangrijke schakel zijn in de Phantom Game Service.



Franse agenten moeten twee ballen hebben

Een 20-jarige Fransman uit de plaats Tulle is voor de derde maal afgewezen bij de politie-opleiding. De eerste twee keren betrof de afwijzing nog het gewicht van de kandidaat, hij was namelijk te zwaar. De derde keer werd hij echter op andere grond niet aangenomen: hij bleek maar één testikel te hebben.

Na genoeg afgevallen te zijn besloot de jongeman zich een derde keer op te geven voor de toelatingstesten van de politieschool. Hij werd niet meteen afgewezen en daarom toegelaten tot de tweede ronde. Twee dagen later werd hij na een medisch onderzoek alsnog afgewezen. De dokter had vastgesteld dat de Fransoos slechts één bal in zijn broek had. Reden genoeg om de kandidaat als 'ongeschikt' te bestempelen.

Xbox 2 accessoires uitwisselbaar met pc

Icoon Games nieuwsDe opvolger van de Xbox zal nog meer gerelateerd zijn aan de pc dan de huidige generatie. Microsoft zal de Windows pc dusdanig linken aan de spelcomputer dat controllers en andere randapparatuur uitwisselbaar zullen worden. De nieuwste telg in de Windows serie, bekend onder de codenaam Longhorn, zal tevens ondersteuning bieden voor Xbox Live, het online gaming systeem van de spelconsole.

De geavanceerde koppeling tussen de systemen is een logisch gevolg van het zogenaamde XNA-project, dat het voor programmeurs makkelijker maakt om voor verschillende Microsoft-platformen te schrijven. De uitwisseling van controllers is echter nieuw. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de nieuwe joypads twee aansluitingen krijgen. Een normale USB-aansluiting voor de pc, en een wat stevigere, op de USB gebaseerde poort voor in de console.

Meer nieuws vind je uiteraard op FOK!Games!

Internet Explorer 7 vereist Windows XP SP2

De nieuwe Internet Explorer, de webbrowser van computergigant Microsoft, zal alleen kunnen draaien op computers met Windows XP Service Pack 2. Dit maakt het voor gebruikers van Windows 98 of 2000 noodzakelijk te veranderen van besturingssysteem, tenzij het verder wil gaan met de voorafgaande, verouderde versies. Het is nog niet bekend hoe lang deze oudere versies nog worden ondersteund door middel van beveiligingsupdates.

Internet Explorer 7


De reden die Microsoft opgeeft voor de beslissing is er een met betrekking op de veiligheid van de computer. Windows XP met SP2 is volgens een woordvoerder op dit moment het beste op dit gebied. De beschuldiging dat Microsoft de browser als pressiemechanisme gebruikt om klanten te laten upgraden naar het nieuwe besturingsysteem wordt door de zegsman in de wind geslagen.

De commotie die in de loop der jaren is ontstaan rondom de koppeling van Windows en Internet Explorer, zal de komende tijd blijven aanhouden. Het blijft nog de vraag in hoerverre het standpunt dat Internet Explorer 7 geen losstaand product gaat worden problemen zal gaan opleveren. Een aantal jaren terug was dit nog de oorzaak voor een antitrustrechtzaak.

Men of Valor "gold" voor Xbox

Vivendi Universal Games kondigde vandaag de "gold" status aan van de Xbox versie van Men of Valor, de nieuwe FPS gebaseerd op de Vietnam Oorlog. Het spel zal op 19 oktober naar de winkels in de VS worden verstuurd. De PC versie volgt op een week later op 26 oktober.

De speler heeft de controle over Men of Valors held, een gekleurde Amerikaanse marinier, gedurende 13 missies in 4 echt gebeurde operaties in Vietnam. Het spel, ontwikkeld door de makers van Medal of Honor: Allied Assault, 2015 Inc, zal ook Xbox Live multi player ondersteunen. Hier zul je je met maximaal 12 spelers tegelijk uit kunnen leven.

Oostenrijker gestorven aan hondsdolheid

Een 23-jarige Oostenrijker is twee dagen geleden in het ziekenhuis van Graz overleden aan hondsdolheid. De man was deze zomer in Marokko gebeten door een hond met rabiës. Als het overgedragen virus eenmaal het centraal zenuwstelsel bereikt heeft, loopt het altijd dodelijk af.

Jaarlijks sterven zo'n 70.000 mensen aan hondsdolheid, maar in West-Europa komt de ziekte, die door bijvoorbeeld honden en vleermuizen kan worden overgedragen, nauwelijks voor. In Nederland zijn in 1962 voor het laatst vier personen aan de gevolgen van het virus overleden. De slachtoffers waren in de Amsterdamse haven in aanraking gekomen met een besmette hond. Het laatste sterfgeval in Oostenrijk had plaats in 1979, nadat een studente in India geïnfecteerd was geraakt. In 2002 overleed een Schot aan rabiës nadat hij was gebeten door een vleermuis. Dat was het eerste Britse inheemse geval in honderd jaar tijd.

Onlangs werd in Frankrijk nog alarm geslagen omdat in het zuiden van het land enkele mensen gebeten zouden zijn door een hond met rabiës. Het dier was door een Fransman illegaal uit Marokko meegenomen.

Beveiligingscamera gericht op decolleté

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Amsterdam Centraal Station hangen elfhonderd camera's om drugsdealers, junkies, hangjongeren en prostituees in de gaten te houden. Maar wanneer beveiligingsbeambten zich vervelen gaan ze op zoek naar andere zaken, aldus filosoof Lindsey Dubbeld.

Dubbeld keek zes weken mee met operators van het Amsterdamse station om onderzoek te doen naar de aantasting van de inbreuk op de privacy door cameratoezicht in openbare ruimten. Over het algemeen werden de beelden volgens Dubbeld nauwlettend in de gaten gehouden. Maar wanneer de verveling toesloeg gingen de beambten op zoek naar bekenden of werd ingezoomd op spannende decolletés, mooie vrouwen en vreemd uitgedoste types.

Verder bleek dat zowel de autochtone als de allochtone toezichthouders gevoelig waren voor vooroordelen: "Mensen met een donkere huid werden automatisch gezien als de probleemgevallen. Marokkaanse operators vinden Antilianen verdacht, terwijl de Antilliaanse operators Marokkanen weer extra in de gaten houden."

Dubbeld beschouwt de conclusies van haar onderzoek niet als 'schokkend of verrassend'. 'Maar misschien zouden ze een soort beroepscode kunnen ontwikkelen voor beveiligingsbeambten', zo liet ze weten.

Vakbonden overwegen landelijke OV-staking

Icoon Binnenlands nieuws De vakbonden denken erover om woensdag 13 oktober het openbaar vervoer in het hele land plat te leggen. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten zaterdag bekendgemaakt. Het definitieve besluit of de actie doorgaat zal pas op 7 oktober genomen worden.

Aanstaande maandag rijden er al geen metro's, trams en bussen in Amsterdam, en varen er ook geen veerponten. Het streekvervoer in Noord-Holland is ook opgeroepen mee te doen aan de staking, maar het is nog niet zeker of dat zal gebeuren. De treinen zullen maandag wel volgens de normale dienstregeling rijden.

Boek: Als een god in Zuid-Holland




Als een god in Zuid-Holland
Korte verhalen
Samengesteld door Loek Polders

Schrijvers: o.a. Simon Carmiggelt, Jan Wolkers, Louis Couperus, Levi Weemoedt
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 9022988864
Prijs: E 8,95
Aantal pagina's: 186

Verder verschenen in deze reeks:
Als een god in alle andere Nederlandse provinciën, Als een god in Italie, Frankrijk, Ierland, Provence, Toscane, Parijs, Venetie.



Bundels met korte verhalen zijn bijzonder handige dingen. Je kunt ze lezen in etappes van 15 minuutjes voor het slapen, op het strand, of in de trein, zonder dat je iedere keer de draad van het plot kwijt raakt. Je komt leuke schrijvers tegen die je nog niet kende en als je een verhaal niet leuk vindt is het toch zo weer voorbij. Je kunt wat rondneuzen voor je literatuurlijst zonder twintig kilo uit de bieb te moeten slepen of na 300 pagina’s te ontdekken dat je deze schrijver en zijn productie liever onder de grond stopt. En als je familieleden van geschikte leeftijd of humeur hebt, kun je er ook prettig uit voorlezen.

'BVD probeerde met partij China te misleiden'

De voormalige Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) probeerde in de jaren zeventig met een maoïstische partij die zij zelf bestierde inzicht te krijgen in de wijze waarop China Nederlandse studenten en wetenschappers probeerde in te palmen. Met de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland (MLPN) wist de BVD zelfs financiële steun te krijgen van de volksrepubliek. Dat staat in een boek van een vroegere BVD-functionaris dat donderdag verschijnt.

De Chinese steun werd onder meer uitbetaald via de Stichting Nederland-Albanië, net als de MLPN in handen van de BVD. De MLPN had tussen 1970 en 1980 enkele tientallen leden, waarvan veel gelieerd waren aan de BVD. De veiligheidsdienst stelde destijds vast dat de maoïstische aanhang in Nederland 'wel luidruchtig, maar heel klein' was, aldus oud-medewerker F. Hoekstra. In het boek 'In dienst van de BVD' doet hij verslag van de wijze waarop de Nederlandse geheime dienst opereerde.

In het Jaarboek 1986 van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) staat in een artikel over de geschiedenis van de Socialistische Partij te lezen dat de MLPN voortkwam uit het Marxistisch-Leninistisch Centrum Nederland (MLCN), die op zijn beurt voortkwam uit verschillende maoïstische splinters die zich begin jaren zestig hadden losgemaakt van de Communistische Partij Nederland (CPN). Nadat de MLPN zich had losgemaakt ontstond uit het overgebleven MLCN-deel de Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland-marxistisch-leninistisch (KEN-ml), een voorloper van de SP.

Koeznetsova naar finale Peking

Svetlana Koeznetsova heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi in Peking.

De Russische, winnares van de US Open , was in de halve finale te sterk voor de winnares van Wimbledon, Maria Sjarapova, de setstanden waren 6-2 en 6-2.

Koeznetsova, nu 14 wedstrijden op rij ongeslagen, ging niet goed van start. Sjarapova nam zelfs een 2-0 voorsprong, en kreeg zelfs kans op een break om op 3-0 te komen, maar ze begon steeds slechter te spelen, waardoor Koezenetsova zeven games op rij wist te winnen.

In de tweede set had Sjarapova nog twee maal kans op een break, maar de winnares van de US Open werkte deze makkelijk weg om zelf in de zesde en achtste game te breaken en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Florida maakt zich op voor Jeanne

LifeGuarD had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse staat Florida maakt zich op voor de orkaan Jeanne. De verwachting is dat de vierde orkaan van dit seizoen zondag de kust van het Amerikaanse schiereiland bereikt. Voor het gehele gebied tussen Saint Augustine en Miami geldt een orkaanwaarschuwing. Het is nog nooit voorgekomen dat er zoveel orkanen zo snel achter elkaar over Florida zijn getrokken. De laatste maanden werd de staat al getroffen door Charley, Frances en Ivan.

Jeanne, die in het Caribisch gebied een spoor van vernieling achterliet, zal volgens weerdeskundigen de komende 24 uur in kracht toenemen en een orkaan uit de derde categorie worden. Daarbij kunnen windsnelheden behaald worden van 180 tot 210 kilometer per uur.

'Verdwenen' raadslid Amsterdam stapt op

Lkw had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Qammar Raja, raadslid in het stadsdeel Zuidoost van Amsterdam, heeft zijn ontslag ingediend. Raja kwam eerder deze maand in opspraak omdat hij al sinds december 2002 geen raadsvergadering meer had bijgewoond. Omdat het niet verplicht is om als raadslid de raadsvergaderingen bij te wonen, werd hij nog wel gewoon betaald.

De Pakistaanse achterban, die Raja in maart 2002 via voorkeursstemmen de raad in stemde, voelde zich verraden. Het 35-jarige raadslid kreeg namelijk zo veel voorkeursstemmen door de belofte zich in te zetten voor de Pakistaanse gemeenschap.

In de korte brief waarin hij zijn ontslag aankondigt geeft Raja geen reden op. Volgens de fractievoorzitter van Solidariteit Zuidoost is het besluit wel in overleg genomen, maar hij wil niet vertellen waar zijn partijgenoot zich bevindt. "De heer Raja is niet bereikbaar voor witte journalisten."

Qammar Raja
Qammar Raja

[TGS] PSP zal MP3 ondersteunen

Op de technische pagina van de Sony PSP is nu duidelijk te zien dat de PSP naast het bestaande en vertrouwde ATRAC audio formaat van Sony zelf nu ook het MP3 formaat ondersteund zal worden. Sony heeft nog niks officieels naar buiten gebracht maar men mag aannemen dat als het op de site staat het ook wel zo zal zijn.

Uiteraard wachten we op bevestiging van Sony wat niet lang zal uitblijven, maar het lijkt me een goede stap voor de PSP. Nu nog hopen dat de batterijen het lang gaan uithouden.

Europese satelliet legt megaknal vast

Een Europese satelliet heeft een gigantische botsing van galactisch materiaal vastgelegd. De samenkomst van duizenden melkwegstelsels en meerdere triljoenen (miljard x miljard) sterren vond op 800 miljoen lichtjaren van de Aarde plaats; In heelaltermen is dat relatief dichtbij.

De ongekend grote botsing heeft een reusachtige energiemassa doen ontstaan, die in omvang alleen voor de oerknal zou onderdoen. De schok heeft in het heelal orkaanachtige verschuivingen teweeggebracht en een golf met kokend gas doen ontstaan. Ook zijn hoogenergetische röntgenstralen vrijgekomen.


Het is voor het eerst dat wetenschappers de massabotsing in detail kunnen bestuderen. De gigabotsing is het toonbeeld van een perfecte kosmische storm, stelt het Amerikaans-Duitse onderzoeksteam, dat de ruimtemassa bestudeert. De nieuw ruimtemassa die is ontstaan heeft de naam Abel 754 gekregen.

Neeskens na dit seizoen weg bij NEC

Het Algemeen Dagblad meldt dat Johan Neeskens na dit seizoen vertrekt bij NEC.

De trainer, wiens contract na dit seizoen afloopt bij de club uit Nijmegen, vind het na 5 jaar mooi geweest. "Mijn besluit om er na dit seizoen mee te stoppen is defintief, en zal ik ook niet meer terugdraaien," aldus Neeskens.

Neeskens is sinds 2000 trainer van de club uit De Goffert. In het seizoen 2002/2003 eindigde de club als vijfde in de competitie en mochten ze Europees voetbal spelen.

Nederlands fregat redt vermiste vissers

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Het marinefregat Hr.Ms. Willem van der Zaan heeft vrijdag drie vissers gered die sinds 6 september op zee werden vermist. De mannen waren op die dag voor een korte vistocht vertrokken van het eiland Dominica, ten zuiden van Guadeloupe, maar door gebrek aan brandstof waren ze van de kust afgedreven.

De bemanning van het fregat ontdekte op 180 zeemijl ten zuidwesten van Sint Maarten een klein vissersbootje dat stuurloos ronddreef en geen opvarenden aan boord had. Bij een zoektocht naar overlevenden werd een vlot met de drie vissers ontdekt. De mannen waren al twee dagen door hun voorraad eten en drinkwater heen. Zij hebben zichzelf in leven gehouden met zelfgevangen vis. Uit uiterste wanhoop besloten ze een paar dagen geleden op het zelfgemaakt vlot over te stappen.

De vissers verkeren in redelijke conditie, maar vertonen wel tekenen van uitdroging en zijn erg aangeslagen door de situatie.

Schrijfster Françoise Sagan (69) overleden

De Franse schrijfster Françoise Sagan is gisteren in een ziekenhuis te Honfleur overleden. Ze was al geruime tijd ziek en is 69 jaar geworden.

Sagan, wiens echte naam Quoirez was, werd in Nederland vooral bekend door 'Bonjour Tristesse', haar debuutroman die ze op zeventienjarige leeftijd schreef. Het uit zo'n vijftig boeken bestaande oeuvre van de Française wordt vooral gekenmerkt door een scherpe kijk op de Franse bourgeoisie, waaruit zij zelf afkomstig was.

De levensstijl van Sagan was turbulent. Ze trouwde en scheidde tweemaal, en was regelmatig onder invloed van drank en drugs. In de jaren '90 is de schrijfster enkele malen veroordeeld wegens drugsbezit en belastingontduiking. De laatste jaren leidde Françoise Sagan vooral een teruggetrokken leven.

Pieterburen boos over 'uitlevering' zeehond

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeehondencrèche Pieterburen is het niet eens met de beslissing van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, om zeehond Hannes terug te sturen naar de Duitse dierentuin waaruit hij begin september was ontsnapt. Het opvangcentrum had namelijk opvang verleend, op voorwaarde dat het dier daarna zou worden losgelaten in zee.

Hannes werd enkele weken geleden uit de Vecht in Dalfsen gered, nadat het dier in vier dagen 80 kilometer had afgelegd. De dierentuin van Nordhorn had de crèche hierbij om hulp gevraagd. Pieterburen wilde echter alleen meehelpen op voorwaarde dat het zes weken oude dier na een aansterkingsperiode in zee uitgezet kon worden. De dierentuin zegde dit toe.

Het ministerie heeft nu echter besloten dat het dier terug moet naar Duitsland. "Kennelijk lijkt de beslissing ingegeven door een sterke lobby vanuit Duitsland en zich met de Nordhornse dierentuin verwant voelende biologen", aldus Leny 't Hart. Het opvangcentrum zal alsnog een aanvraag voor een vergunning tot vrijlating indienen. Mocht deze geweigerd worden, dan zal de zeehondencrèche in beroep gaan.

[TGS] Final Fantasy VII-2 schiet het web op

Een tijdje geleden kwam er het bericht dat Square Enix met een vervolg van Final Fantasy VII zou komen.

Square Enix heeft op de TGS show een trailer van dit nieuwe spel laten zien met daarin voor het grootste gedeelte CG scenes maar ook met wat korte gameplay beelden. Wat blijkt? Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus is naar alle waarschijnlijkheid een shooter. Veel kunnen we er nog niet van maken maar wat men zag was Vincent in third-person al rennend en schietend op vijanden.

De graphics en de sfeer bleken goed aangezien de meeste aanwezigen enthousiast waren over deze punten. Dirge of Cerberus speelt zich 3 jaar na het einde van FFVII af. Meer informatie zodra we het weten.

Frankrijk op voorsprong


Frankrijk staat in de halve finale van de Davis Cup op een 1-0 voorsprong tegen Spanje.

De Fransman Paul-Henri Mathieu zorgde voor een grote verrassing door te winnen van Carlos Moya in vijf sets, setstanden waren 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 en 6-3.

De Fransman won de laatste drie games van de eerste set en brak Moya vervolgens direct bij het begin van de tweede set. De Spanjaard, die een erg wisselvallige wedstrijd speelde, won wel de tweede en de derde set.

Mathieu brak de Spanjaard vroeg in het begin van de vierde set en liet die voorsprong ook niet meer lopen. In de vijfde en beslissende set kwam Moya op een 2-0 voorsprong, maar Mathieu won daarna vijf games op rij, waardoor hij de wedstrijd na 4,5 uur spelen naar zich toetrok.

Uitslag kwalificatie GP van China

Rubens Barrichello heeft op het circuit van Shanghai de eerste pole gepakt. Michael Schumacher spinde en zal achteraan moeten starten.

Op de nieuwe baan was het veld in de eerste kwalificatie iets meer door elkaar gegooid dan in het verleden. De Renault's moesten in het eerste deel van de kwalificatie een tijd neerzetten. Voor Fernando Alonso pakte het met een zesde tijd goed uit. Jacques Villeneuve zal minder tevreden zijn met zijn dertiende tijd.

Bij Sauber had men een erg goede kwalificatie gereden. In tegenstelling tot eerder dit jaar kon men zich wel vooraan handhaven. Felipe Massa zette de vierde tijd neer en Giancarlo Fisichella de zevende tijd. Tussen de vierde en dertiende tijd zitten veel rijders dicht bij elkaar.

Jenson Button reed een erg goede tijd en stond lange tijd vooraan. Op het eind gingen Rubens Barrichello en Kimi Räikkönen er met een respectievelijk eerste en tweede tijd nog net onderdoor, maar met een derde plaats op de startgrid zal Button zeker tevreden zijn.

De verwachting dat Michael Schumacher wel de pole zou pakken, zeker na de goede tijd van Barrichello, werd ruw verstoord. Schumacher maakte een voor hem zeldzame fout. Hij ging de eerste bocht te hard in en spinde de bocht uit. Morgen zal hij van de één na laatste plaats moeten starten.

Volledige uitslag:

Pos. Coureur Team Tijd
1 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:34.012
2 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:34.178
3 Jenson Button BAR Honda 1:34.295
4 Felipe Massa Sauber Petronas 1:34.759
5 Ralf Schumacher BMW Williams F1 1:34.891
6 Fernando Alonso Renault F1 1:34.917
7 Giancarlo Fisichella Sauber Petronas 1:34.951
8 Olivier Panis Toyota Racing 1:34.975
9 Takuma Sato BAR Honda 1:34.993
10 David Coulthard McLaren Mercedes 1:35.029
11 Juan Pablo Montoya BMW Williams F1 1:35.245
12 Mark Webber Jaguar Racing 1:35.286
13 Jacques Villeneuve Renault F1 1:35.384
14 Ricardo Zonta Toyota Racing 1:35.410
15 Nick Heidfeld Jordan Ford 1:36.507
16 Christian Klien Jaguar Racing 1:36.535
17 Timo Glock Jordan Ford 1:37.140
18 Zsolt Baumgartner Minardi F1 1:40.240
19 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:52.100
20 Gianmaria Bruni Minardi F1 1:53.500

De uitslag van de pre-kwalificatie

Amerikaanse heren op voorsprong

De Amerikaanse heren zijn in de halve finale van de Davis Cup tegen Wit-Rusland op een 2-0 voorsprong gekomen.

Andy Roddick won vrijdag in Charleston van Vladimir Voltsjkov in drie sets, setstanden waren 6-1,6-4 en 6-4. Roddick sloeg in die wedstrijd de hardste service ooit gemeten. De ace die hij in de laatste game sloeg had een snelheid van 249 kilometer per uur. Dat was ruim drie kilometer per uur sneller dan het oude record, dat ook op de naam van de Amerikaan stond.

Marty Fish bracht de stand op 2-0 in het voordeel van Amerika, door in vier sets te winnen van Max Mirnyi, setstanden waren 7-5 6-2 3-6 en 6-3.

PS: Vijf medailles voor Nederland erbij

De Paralympische Spelen zijn één week bezig en met het Nederlands team lijkt het alleen maar beter te gaan. Gisteren werden namelijk vijf medailles gehaald, te weten twee keer zilver en drie maal brons.

Zwemmer Kasper Engels behaalde op de 100 meter schoolslag de tweede plaats en daarmee een zilveren medaille. Een tijd van 1.35,98 was duidelijk niet genoeg om het van de Amerikaan Tadhg Slattery te winnen. Deze zwemmer was met 1.33,01 bijna drie seconden sneller. Ook discuswerper Willem Noorduin kreeg een zilveren plak. Met een worp van 33,33 meter zette de 37-jarige zijn beste seizoensprestatie neer.

Johan Reekers behaalde bij het handbiken een derde plaats. Net voor landgenoot Cefas Bouman, die vierde werd. Zwemster Marion Nijhof behaalde op de 100 meter vrije slag haar tweede medaille deze Paralympische Spelen. Eerder had zij bij de 200 meter wisselslag al zilver veroverd. Tenslotte won tennisser Bas van Erp een bronzen medaille bij het enkelspel.

Voetbalploeg met prostituees uit competitite gezet

Dieptriest had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Guatemalteekse voetbalploeg louter bestaande uit prostituees is uit de competitie gehaald. Volgens de speelsters zelf vanwege hun beroep. "Omdat we prostituees zijn, worden we scheef bekeken in de maatschappij, maar wij zijn ook vrouwen en moeders," aldus aanvoerster Valeria die weigerde haar familienaam vrij te geven. Volgens de Guatemalteekse voetbalbond is het team om andere redenen uit de competitie gezet. "De speelsters gebruiken op en naast het veld een te grof taalgebruik en dat kunnen wij niet tolereren," liet de Guatemalteekse voetbalbond weten.

De voetbalploeg droeg de naam Stars of the Line, verwijzend naar de spoorlijn die langs hun rosse buurt loopt. De laatste wedstrijd verloren de dames van lichte zeden met 5-2. De tegenstander was Blue Devils, een ploeg van een chique middelbare school uit hoofdstad Guatemala-Stad. De dag na de wedstrijd kregen de prostituees te horen dat ze waren geschrapt uit de competitie.

Dode door invalidenwagen op snelweg

Bij een grote botsing in de Zeeburgertunnel op de ringweg A10 rond Amsterdam is vannacht een dode gevallen. De oorzaak van het ongeluk was een invalidenwagen die zeer langzaam over de weg reed, waardoor twee auto's in de tunnel hard moesten remmen om het voertuig te ontwijken.

De auto's kwamen vervolgens met elkaar in botsing en de bestuurders stapten uit. Daarna kwam een vrachtwagen aanrijden, die vol inreed op de gestrande auto's, waarin nog mensen zaten. Twee vrouwen raakten zwaargewond, een derde persoon kwam om.

De bestuurder van de invalidenkar was dronken en is aangehouden, net als zijn passagier. Het is niet toegestaan om je met een invalidenwagen op de snelweg te begeven. De tunnelbuis richting Zaanstad is voorlopig afgesloten.

Babyhandelaar in China geëxecuteerd

De leider van een Chinese bende die handelde in baby's is in de stad Puyang ter dood veroordeeld en niet veel later geëxecuteerd. Zijn bende zou in totaal meer dan tweehonderd baby's hebben verkocht.

In maart vorig jaar werden in de zuidelijke regio Guangxi 28 meisjes van drie maanden oud en jonger gevonden in een stel nylontassen. Daarna kwam de zaak aan het rollen en werden meerdere leden van de bende opgepakt.

In China bestaat een levendige zwarte handel in baby's. Ze worden ontvoerd of gekocht van arme gezinnen en vervolgens doorverkocht aan stellen die geen kinderen kunnen krijgen of nog een kind willen. In juli van dit jaar werd de leider van een andere Chinese bende ook al ter dood veroordeeld. Zijn bende zou zo'n 120 baby's hebben doorverkocht.

Man verandert naam naar 'They'

Dieptriest had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Andrew Wilson gaat voortaan door het leven onder de naam 'They'. De 43-jarige man uit de staat Missouri zegt een "gezicht te willen kleven" op het verwijzingswoord, wat in het Nederlands 'zij' of 'men' betekent, en liet zijn naam veranderen.

"Je hoort zo vaak “They are to blame” of “They decide this”. Maar wie is die ‘they’? ‘They’ heeft al zoveel dingen gedaan, grootse en kleine. Iemand mag toch die verantwoordelijkheid opnemen", aldus They, die nu echt enkel en alleen 'They' heet.

They zegt te beseffen dat zijn naam de grammatica van de Engelse taal behoorlijk in de war schopt, maar dat lijkt hem niet veel uit te maken. Een vriend van hem ziet ook twee kanten aan het verhaal: "Hij maakt een statement, maar hij knoeit tevens met de hele Engelse taal”, aldus Craig Erickson.

Medewerkers tv-spel Griekenland gearresteerd

Skinlab had ons via de nieuws-submit te melden:

In Griekenland zijn zeven medewerkers van een televisiespelletje gearresteerd op verdenking van fraude. De politie denkt dat zij duizenden kijkers voor een totaalbedrag van meer dan 10 miljoen euro hebben opgelicht.

Het spelletje, genaamd 'Fotofout' was er zoeen dat je op de Nederlandse tv vast ook wel eens voorbij ziet komen. De bedoeling is dat je de verschillen tussen twee vrijwel identieke foto's ontdekt. Om een kans te maken op een prachtige prijs (aldus de presentators) moet er vervolgens gebeld worden naar een duur nummer. De 'kijkers' die werden doorgelaten wisten echter nooit de verschillen, die toch overduidelijk waren, te noemen, aldus de politie.

Echte bellers is het nooit gelukt om in de uitzending te komen. Na het bellen werden ze in de wacht gezet, waarna de verbinding na een kwartier werd verbroken. Vele mensen klaagden er over en de politie ging over tot actie: ze gingen het zelf proberen. Nadat agenten voor 250 euro hadden gebeld, zonder ook maar één keer in de uitzending te komen werd besloten om de makers van het spelprogramma op te pakken.

Baby komt om bij brand in woning

Bij een uitslaande brand in een woning aan de H. A. Schreuderstraat in Schoonhoven (Zuid-Holland) is vrijdagavond laat een baby omgekomen. Het kind lag boven te slapen, terwijl de vader naar de buren was gerend om de brandweer te waarschuwen.

De vader meldde de brand vrijdagavond even voor elven. Toen de brandweer bij het huis arriveerde stond de bovenverdieping in lichterlaaie. Na zo'n veertig minuten zagen brandweerlieden kans om de woning binnen te gaan en werd de baby naar buiten gebracht. De hulp mocht echter niet meer baten.

De baby en de vader waren de enige aanwezigen in de woning. Door de brand is de bovenverdieping van het huis uitgebrand, tevens heeft een naastgelegen woning lichte rookschade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Peiling: Linkse meerderheid in Kamer

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA, SP en GroenLinks zouden samen kunnen gaan regeren. Dat blijkt althans uit de jongste peiling van bureau Interview/NSS, vanavond bekendgemaakt in het actualiteitenprogramma NOVA. De drie partijen zouden op 77 zetels uitkomen, tegen 60 zetels voor de partijen uit de regeringscoalitie. De coalitiepartijen moesten in de laatste vier weken zeven zetels inleveren.

De grote winnaar is de PvdA. De partij van Wouter Bos gaat van 42 zetels bij de laatste verkiezingen naar 54 zetels nu. Dat is de hoogste peilingscore voor de sociaal-democraten in tien jaar tijd. Het CDA zou 14 zetels moeten inleveren, en komt uit op 30 zetels in de peiling. VVD en D66 verliezen elk twee zetels, en de SP van Jan Marijnissen wint er vijf. Het afvallige VVD-lid Geert Wilders, weliswaar nu nog zonder partij, zou kunnen rekenen op vier zetels in het parlement. In een peiling van een ander onderzoeksbureau haalde Wilders anderhalve week geleden nog twaalf zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
17-09-2004
Peiling
24-09-2004
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,13119,330
PvdA27,34233,55234,654
VVD17,92818,42816,826
SP6,398,9139,114
LPF5,781,721,92
GroenLinks5,186,5106,29
D664,162,942,94
ChristenUnie2,132,953,15
SGP1,621,721,82
PvdD0,400,600,60
Groep Wilders---2,032,84
Overige partijen0,900,800,90

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.