F1: Uitslag Grand Prix van China

Join the crew!De eerste Grand Prix van China is gewonnen door Rubens Barrichello. De Ferrari-coureur vertrok van de eerste plaats en eindigde ook op de eerste plaats.

De start verliep rustig. Het enige rumoer ontstond door het moeilijk wegkomen van Panis, maar ook daar wisten de coureurs goed op te reageren. Volgetankt en met een nieuwe motor vertrok Michael Schumacher na zijn spin van gisteren uit de pitstraat.

Vooraan kon Kimi Räikkönen het tempo van Rubens Barrichello goed volgen en bleef er constant redelijk dicht achter. Jenson Button wist na wat inhaalacties door te schuiven naar de derde plaats. Michael Schumacher probeerde vanuit het achterveld snel naar voren te schuiven.

Na de eerste pitstop van het grootste deel van het veld leek dat goed te gaan lukken. Michael Schumacher spinde echter en moest vroeger dan verwacht weer naar binnen. Vooraan reed Button duidelijk een andere strategie dan Barrichello en Räikkönen. Even leek het of Räikkönen Barrichello kon gaan aanvallen, maar hij kwam nooit dichtbij genoeg. Daarnaast waren de pitstops Ferrari goed genoeg om de overhand te houden.

In het veld achter de top drie werd af en toe flink gevochten. Michael Schumacher botste op Christian Klien, waardoor de tweede moest afhaken. David Coulthard lag in de clinch met de andere broer Schumacher, waarna die ook moest afhaken. Toch bleef het aantal uitvallers beperkt op het zware circuit.

Door een tweestop-strategie in plaats van de drie stops van Räikkönen pakte Jenson Button de tweede plaats. Barrichello was verder uitgelopen en kon rustig de race op de eerste plaats uitrijden. Räikkönen kwam in de laatste rondes nog zeer dicht bij Button, maar die wist de Fin nipt voor te blijven.

Kijk voor meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1 Manager!